Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Konseyi'ndeki Rusya Oylamasında Türkiye'nin Çekimser Kalması Tartışma Yarattı

etiket Avrupa Konseyi'ndeki Rusya Oylamasında Türkiye'nin Çekimser Kalması Tartışma Yarattı

Avrupa Konseyi’nde Rusya'nın üyeliğinin askıya alınması oylamasında Türkiye'nin çekimser kaldığı ortaya çıktı. Erdoğan Batı ülkelerini Ukrayna'da yaşananlar karşısında 'Nasihat veriyorlar' diye eleştirirken Türkiye'nin bu oylamada çekimser kalmasına eleştiriler geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dün yaptığı oylamada Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın üyeliğini askıya almıştı. 

42 üye olumlu oy kullandı, Türkiye çekimser kaldı

Oylamada 47 Avrupa Konseyi üyesinden 42’si, Rusya’nın üyeliğinin askıya olunması yönünde olumlu oy verdi. Rusya ve Ermenistan’ın aleyhte oy kullandığı, Sırbistan ve Azerbaycan’ın da oylamaya katılmadığı öğrenildi.

Çavuşoğlu 'Diyalogtan yanayız' demişti 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece katıldığı yayında Türkiye'nin tutumuyla ilgili olarak şunları söylemişti:

'Tüm platformlarda biz kendi açıklamalarımızı da yapıyoruz. Ve bu örgütlerin aldığı kararlarda da… Değişik kararlar alındı. Tabii bazılarında çekimser kaldık. İşin doğrusu, diyalogun kopmasını istemiyoruz, Strazburg’ta alınan kararda Türkiye çekimser oy kullandı. Ne olursa olsun, biz her şartta biz diyalogtan yanayız.'

Erdoğan Batı'yı "nasihat vermekle" eleştirmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün cuma namazı çıkışı Ukrayna'nın işgal edilmesiyle ilgili değerlendirmede bulunmuştu. NATO ve AB'yi eleştiren Erdoğan 'Bugüne kadar bol bol nasihat çeken Batı şu anda halen bu nasihatlerine devam ediyor' ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan Batı ülkelerini 'nasihat vermekle' eleştirirken Türkiye'nin Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alınmasına yönelik oylamada çekimser kalması dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
46
26
11
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pazartesi

Bu sefer haklı. Boğazlara sahip bir ülkenin çekimser kalması gerekirdi 👍. Saniyesinde kendimizi ukrayna müttefiği olarak bulabiliriz.

Melih Diker

Normal olandır Türkiye sadece tek bir ülke olarak düşünülemez Azerbeycan ve diğer Türk toplulukları düşünülerek verilmiş bir karardır. Bu güne kadar yaptığı ... Devamını Gör

Milatx

İyi de diğerleri bizi kabul etmiyor ki sevmiyorlar bile kendinizi kandırmayın

Ercan

Gayet doğru bir hamle. Taraf olmak zorunda değiliz.