Görüş Bildir
Haberler
Kar Manzarasının En Güzel Halini Yansıtan Kış Mimarisinin 17 Mükemmel Örneği

Kar Manzarasının En Güzel Halini Yansıtan Kış Mimarisinin 17 Mükemmel Örneği

Fulin
08.01.2017 - 22:20

Büyük şehirlere kar yağması ile birlikte tüm gündemimiz bir anda kara dönüştü. Kar yağmasını sevenler, sevmeyenler; iş ya da okul tatil olunca sevinenler, sevinmeyenler; hayvanların kış şartlarına dayanabilmesi için duyarlı olanlar, olmayanlar... Tüm bunların hepsi kar yağışı ile birlikte her yerde duyduğunuz hikayeler. Peki ya kar yağışından esinlenmiş bu mükemmel tasarım harikalarını görmeye ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. New Holmenkollen Kayakla Atlama Rampası

1. New Holmenkollen Kayakla Atlama Rampası

Norveç'in başkenti Oslo'da kayakla atlama müsabakalarına ev sahipliği yapan bu ikonik yapı, 2010 yılında inşa edildi ve hizmete açıldı. Rampa, 29 milyon Euro bütçe ile inşa edildi. Özellikle Ekim aylarından neredeyse Nisan'a kadar hem antrenman, hem ulusal, hem de uluslararası yarışmalara açık olan bu platform; sporcular için mimari güzelliği açısından eşsiz bir spor mabedi.

2. Berg Oase Güzellik Merkezi

2. Berg Oase Güzellik Merkezi

İsviçre Alpleri'nin çevrelediği inanılmaz bir coğrafyada inşa edilmiş bu merkez, öncelikle gelenlerin aklını mimari farkı ile alıyor. İçerideki hizmetlerden bahsetmiyoruz bile. İnsanın iyi hissetmesi için her türlü hizmet mevcut. Dışarıda dünyanın en acımasız iklimi hüküm sürerken siz sadece onun güzelliği olan manzarası ile ile meşgul oluyorsunuz. 2006 yılında açılan tesis, bir vadiye kurulmuş ve kuleleri birer yelkenliyi andırıyor. Adeta kar denizinde ilerlemeye çalışan birer tekne olarak tasarlanmışlar.

3. Liège Buz Ringi

3. Liège Buz Ringi

Belçika'nın Liège kentinde artistik patinaj, sürat pateni ve buz hokeyi gibi sporların yapılması için 2012 yılında inşa edilmiş bu sıra dışı yapı görenleri kendine hayran bırakıyor. Modern çizgilerinin yanında klasik dokunuşları da beraberinde barındıran bu gerçek ötesi tasarım ile bina, hem sporculara hem de spor izleyicilerine içinde olmaktan mutluluk duyacakları bir mekanı sunuyor.

4. Norveç Tarzı Portatif Balıkçı Kulübesi

4. Norveç Tarzı Portatif Balıkçı Kulübesi

Norveçliler için buz balıkçılığı vazgeçilmez bir gelenek. İsterse hava dondurucu soğuklukta olsun, onlar balıklarını tutmadan yaşayamıyorlar. Bu da beraberinde bu aktivitenin mümkün kılınabilmesi için gerekli ekipmanları getiriyor. Bu tasarım harikası tek kişilik kulübe de tam da bu iş için. Tek kişilik bu kulübenin duvarları buzdan yani teknik olarak bu kulübe bir iglo. Balık tutacağınız yere bir süre önceden kurduğunuz çerçevelerin arasını kaplayan buz sizi soğuktan koruyan birer duvara dönüşüyor. Böylece çok ağır şartlarda dahi balık tutma keyfine ara vermiyorsunuz.

5. Winnipeg Kayak Sığınakları

5. Winnipeg Kayak Sığınakları

Dünyanın en acımasız iklimlerinden birisine sahip olan Kanada'nın Winnipeg şehrinde 600 bin kişi yaşıyor. Nüfusun bir kısmı kışın ulaşım amaçlı kayaklarını kullanıyor. Bu da beraberinde yol üstlerinde kayak ile seyahat edenler için dinleme tesisleri ihtiyacını getiriyor. Bu mükemmel tasarımın her parçası, bir kişinin soğuktan korunarak dinlenebileceği birer barınak. Hem tasarım, hem işlev mucizesi bir arada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Laternser Vadisi Dağ Kulübesi

6. Laternser Vadisi Dağ Kulübesi

Uçsuz bucaksız Avusturya ormanlarının ortasında ve acımasız iklimin en etkili olduğu noktada yapılmış bu kulübe adet çöldeki vaha ile eş değer. Kulübe sahibinin isteği üzerine dışarıdan bakıldığında gösterişsiz ve rengi ile uçsuz bucaksız kar örtüsünün bir parçası olarak görünüyor. Seyir terası sadece mükemmel manzaranın öne çıkması için olabilecek en sade şekilde tasarlanmış. İçine girdiğinizde ise hayatınızı kaliteli bir biçimde devam ettirebileceğiniz her türlü imkan var.

7. Kakslauttanen İglo Köyü

7. Kakslauttanen İglo Köyü

İglo kültürünün en yaygın olduğu yerlerden biri olan Finlandiya'da yer alan bu köy bir otel olarak hizmet veriyor. Dünyanın dört bir yanından kış kültürünü seven turistler bu iglolarda kalmak üzere Finlandiya'nın Kakslauttanen bölgesine geliyorlar. Özellikle Noel zamanında ziyaretçi sayısı tavan yapan tesisin içinde Noel Baba'nın evi de bulunuyor. Bu masallardan fırlayan köyün en ilginç kış temalı mimari eserlerden biri olduğu düşünülüyor.

8. West Slopeside Dağ Evi

8. West Slopeside Dağ Evi

Amerika'nın Montana kentindeki kayak merkezinin hemen yakınında bulunan bu özel mülk, tasarım açısından inanılmaz özellikleri içinde barındırıyor. Tümü ahşap olan bu yapının her noktasında ahşap parçalar birbirine geçecek şekilde tasarlanıp inşa edilmiş. Yapıda bir sinema salonu, sadece 6 adet misafir odası, bar ve kütüphane de mevcut. Mükemmel izole edilmiş bu eve paha biçilemiyor.

9. Viyana Kış Sporları Merkezi

9. Viyana Kış Sporları Merkezi

Avusturya'nın Viyana şehrinde kış sporları için inşa edilen bu komplekste 3 bin kişilik bir küçük, bir de 7 bin kişilik büyük salın bulunuyor. Hem modern tasarımı hem de bina içi imkanlarıyla dolu dolu bir tesis olan bu merkez, tüm buz zemininde yapılan kış sporları açısında veya sadece dışını ziyaret etmek isteyen modern mimari düşkünleri tarafından tam bir hedef noktası.

10. Bergisel Kayakla Atlama Rampası

10. Bergisel Kayakla Atlama Rampası

Dünyaca ünlü yapı, geçtiğimiz sene kaybettiğimiz mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. Her tasarımı ile kendi imzasını klasik bir eserin altına atan Hadid'in diğer eserlerine baktığımızda mimarın kıvrım ile arasının çok iyi olduğunu görüyoruz. Kendi tarzını bu atlama kulesine yansıtan Hadid, eserleri ile adını ölümsüzler arasına yazdırmış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. New York Upstate Orman Kütüphanesi

11. New York Upstate Orman Kütüphanesi

New York inanılmaz kozmopolit yapısıyla 24 saat sürekli ayakta olan bir şehir. Ama çok da uzağında olmayan, hemen kuzeyindeki Upstate bölgesindeki huzur da başka bir yerde bulamayacağınız cinsten. Ormanların ortasında bu huzurun yansıması bu mükemmel tasarım bina, bir kütüphane olarak hizmet veriyor. Kışın çetin geçtiği bu bölgede karda açan çiçek gibi bir binadan bahsediyoruz.

12. Whistler Vadisi Dağ Evi

12. Whistler Vadisi Dağ Evi

Bu evi mükemmele yakın kılan özelliği iç ve dış tasarımın mükemmel uyumu. Dışarıda uygulanmış geometrik şekillerin her biri iç mekanda da bir işleve denk geliyor. Mükemmel manzara, akıllı ev özellikleri ile bir insanın isteyebileceği her türlü imkanı sunan bu ev, Kanada, Vancouver'da bulunuyor.

13. Quebec Beyaz Evi

13. Quebec Beyaz Evi

Yine Kanada'nın acımasız kışına güzellik katan bir yapı ile birlikteyiz. Quebec'in uçsuz bucaksız beyazlığı içinde onun bir parçasıymış gibi tasarlanan bu mükemmel yapının özelliği doğa içinde yine doğal bir şekilde oluşmuş bir yeryüzü şekli gibi gözükmesi. Beyaz Ev'in mimarları, karın birikme şekline göre önden bir katlı, arkadan iki katlı gibi algılanan tasarım üzerinde çok ince çalışmışlar.

14. Tavşan Kapanı Boğazı Kulübesi

14. Tavşan Kapanı Boğazı Kulübesi

Sivri tasarımı ile görenleri kendine hayran bırakan bu kulübe, Kanada'nın Nova Scotia bölgesinde Tavşan Kapanı Boğazı olarak adlandırılan bölgede yer alıyor. Üç katlı, sivri ve kullanılan malzemeler açısından doğanın içinde başka bir dünya gibi algılanan bu yapının onu görenler üzerinde büyük bir etkisi olduğu kesin. Bu güzel mekan ile en sert kışın en ortasında olmak bir keyfe dönüşüyor.

15. Üçgen Dağ Evi

15. Üçgen Dağ Evi

Norveç'te insanlar günlük hayatlarının bir parçası olarak kayak yapıyorlar. Bu da onlar için kayak yolları üzerinde sığınabilecekleri mekanların zorunluluğunu doğuruyor. Norveç'in en sert ikliminin ortasında bir çiçek gibi açan bu üçgen tasarımlı dağ kulübesi, konfor ve tasarımıyla kendine hayran bırakıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Brooklyn Buz Pisti

16. Brooklyn Buz Pisti

Amerika'da açık hava buz pistleri çok yaygın. Kış ayları ile birlikte yerel halk ve sporcular bu pistlerden yararlanarak kışın tadını çıkarıyor. New York Brooklyn'de inşa edilen bu  buz pistinin etkileyici mimarisi ziyaretçilerini farklı duygulara sürüklüyor. Sundurmaaltı tekniği ile yanları açık sadece üstü kapalı olan pistlerden bir tanesinde kayan insanlar, sonsuz bir gökyüzü tarafından korundukları hissini paylaşıyor.

17. Alp Dağları Su Sporları Merkezi

17. Alp Dağları Su Sporları Merkezi

Fransa Alpleri'nin tam ortasında bir başka ikonik yapı daha... Oval yapısı ve derinlik hissi veren tasarımıyla içeride suyun tadını çıkaran sporcular bir diğer taraftan da kar ve kışın tam ortasında hissediyor. Bu iki kontrastın aynı anda verildiği yapının ziyaretçiler için eşsiz bir tecrübe sunması, yapıyı diğerlerinden farklı kılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
63
6
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cool Mordecai

Muhteşem yerlermiş ☺

olgun temiz

ben matematiği sevmiyorum ama üçgen dağ evi tam bana göre .:))