Görüş Bildir
Haberler
Kapatılan veya Oyuncular Tarafından Terk Edilen Oyun Dünyasındaki 13 Ölü Yapım!

Kapatılan veya Oyuncular Tarafından Terk Edilen Oyun Dünyasındaki 13 Ölü Yapım!

Zamanın ruhu her şeyi eskittiği gibi en sevilen yapımları da tarihin tozlu sayfalarına kaydediyor. Altın çağını yaşayan oyunların sunucuları oyuncusuzluktan kapanıyor ya da geliştirici hatalarından sonra birçok oyunun fişi çekiliyor.

Bu listede adını bir dönem çok duysak da artık ölü oyunlar derneğine katılan yapımları listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tiger Knight: Empire War

1. Tiger Knight: Empire War

Askerlerinizle beraber eş zamanlı olarak kuşatmalara ve meydan muharebelerine katıldığınız Tiger Knight: Empire War, adeta çok oyunculu bir Mount & Blade deneyimi sunmuştu. Daha sonra oyuncu sayısında düşüş yaşayan yaşayan oyun maalesef tarihe gömüldü. Conqueror's Blade ise karşımıza aynı formülle çıktı.

2. Wildstar

2. Wildstar

Wildstar, oyun dünyasının en sevilen MMORPG'lerinden olmayı başarmış ve fantastik elementlerle bilim kurguyu birleştirmişti. Kapanmasıyla birçok oyuncuyu üzen yapım Wildstar sevgiyle anacağımız oyunlar arasına katıldı.

3. Gotham City Impostors

3. Gotham City Impostors

Gotham City: Impostors hala çok küçük bir oyuncu grubu tarafından oynansa da oyunda bir maç bulmak dakikalar sürüyor. Kimi zaman 40 dakika boyunca diğer oyuncularla eşleşme beklemek mümkün.

4. Warhammer: Age of Reckoning

4. Warhammer: Age of Reckoning

Sonu gelmeyen savaşların ve kaosun evreni olan Warhammer evreni, Warhammer: Age of Reckoning ile MMORPG dünyasına girmiş fakat oyuncu sayısında yaşadığı kesin düşüşten sonra oyun dünyasına veda etmişti.

5. Anthem

5. Anthem

Anthem ise RPG türünün en başarılı örneklerine imza atan BioWare tarafından yapıldı. Böyle bir stüdyoyun shooter-looter türünde bir oyun geliştirmesi ise Anthem'in sınıfta kalacağını en baştan hissettirmişti. Sunucu problemleri ve manasız içerikler yapımın fişinin çekilmesine neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Evolve

6. Evolve

Evolve ise Left 4 Dead ve Back 4 Blood oyunlarına imza atan Turtle Rock tarafından geliştirildi. Oyun başta büyük ilgi toplasa da oyuncu sayısındaki genel düşüş ve oyundaki problemler Evolve'un kaleminin kırılmasına neden olmuştu.

7. Marvel's Avengers

7. Marvel's Avengers

Eldeki bol materyale ve güçlü potansiyele rağmen Marvel's Avengers basit bir mobil oyun olmaktan öteye gidememiş, bu yüzden kısa sürede ölen yapımlar arasına girmişti.

8. Hellgate: London

8. Hellgate: London

Sunucuların kapanmasından sonra çok oyunculu moduna veda eden Hellgate: London hızlıca oyuncu kaybetmiş ve Steam incelemelerinde de adeta çakılmıştı.

9. Rift

9. Rift

Rift ise gönüllerde taht kuran bir MMORPG olmayı bilmiş ve başarılı sınıf sistemiyle güçlü bir oyuncu kitlesi oluşturmuştu. Fakat geliştirici firmanın kapanışı ve yeni firmanın hiçbir güncelleme yayımlamaması oyunun sonunu getirdi. Rift hala oynanmaya devam ediyor fakat eski halinin gölgesi olmaktan dahi uzak.

10. Crucible

10. Crucible

Amazon'un New World öncesi oyun dünyasındaki başarısız adımlarından biri olan Crucible, sancılı bir yapım sürecinden sonra fişi çekilen projelerden biri olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Strange Brigade

11. Strange Brigade

Sniper Elite stüdyosu Rebellion tarafından geliştirilen Strange Brigade pek keyifli bir yapım olsa da fiyat politikaları yüzünden kendi topuğuna sıkmış ve ölü oyunlar derneğine üyelik almıştı.

12. Hyper Scape

12. Hyper Scape

Ubisoft'un battle royale türündeki oyunu Twitch entegrasyonuna rağmen dev oyuncu kayıpları yaşadı. Yayın platformu üzerinde 200 kişi tarafından izlenen oyunun karşılaşmalarında ise zirve 13 kişi oldu. Bir battle royale karşılaşmasında sadece 13 oyuncu olduğuna görmek oldukça üzücü. Hyper Scape Ubisoft'un en başarısız projelerinden biri oldu.

13. TERA Online

13. TERA Online

Etkileyici grafikleri ve geniş dünyasıyla bir dönemin en popüler MMORPG'leri arasında yer alan TERA Online maalesef geçmişte kalan oyunlar kervanına katıldı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?