Görüş Bildir
Haberler
Kanuni Sultan Süleyman'ın Kaç Eşi Oldu? Kanuni Sultan Süleyman'ın Eşlerinin İsimleri...

Kanuni Sultan Süleyman'ın Kaç Eşi Oldu? Kanuni Sultan Süleyman'ın Eşlerinin İsimleri...

Elif Ateş
06.09.2021 - 08:18

Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı İmparatorluğu'nun onuncu padişahlarındandır. Aynı zaman da Osmanlı Devleti'nin 89. İslam Halifesidir. Osmanlı dönemine damgasını vurduğu için Batı'da Muhteşem Süleyman, adaletli yönetiminden kaynaklı Doğu'da ise Kanuni Sultan Süleyman olarak bilinir.  1494 yılında doğan I. Süleyman, babası I. Selim'in ölümü ile 1520 yılında tahta çıkmıştır. Tahta çıktığı tarihten 1566 yılına kadar, yani 46 yıl boyunca padişahlık yapmıştır. Sultan Süleyman sadece savaşları ve başarılarıyla değil, aile hayatıyla da adından oldukça söz ettirmiş padişahtır. Peki Kanuni Sultan Süleyman'ın kaç tane eşi vardır? Eşlerinin isimleri nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Osmanlı'nın kuruluşundan beri harem hayatı vardır. Özellikle Fatih Sultan Mehmet ile teşkilatlanan bu harem hayatı, devşirme sistemiyle yapılmıştır. Haremde en alt kademe olan cariyelik ile başlanır, haseki sultan ve valide sultan hariç usta seviyeye kadar gelinirdi. Aynı zamanda cariyeler eğitim aldıklarından dolayı da burası Harem-i Hûmayun olarak geçmekteydi. Osmanlı'da padişahların çocuklarını doğuran cariyelere ise haseki yada haseki sultan adı verilirdi. Bu hasekiler içinde el üstünde tutulanlar erkek çocuğu annesi olanlardı. Bir cariyenin haseki sultanlığa yükseldiği zaman özel yapım kürkler, ayrı oda ve hizmetkarlar tahsis edilirdi. Kanuni Sultan Süleyman'ın haseki sultanda olarak da bilinen eşleriyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN KAÇ EŞİ OLDU? EŞLERİNİN İSİMLERİ...

Kanuni Sultan Süleyman'ın bilinen dört eşi vardır. 1511 yılında olan ilk eşi Fülane Sultan'dır. Sultan Süleyman'a daha Saruhan sancakbeyi iken, sunulduğu bilinmektedir. Fülane Hatun'dan Fatma Nur Sultan adında bir kız çocuğu doğduğu ancak Süleyman daha çocuk yaşta olduğu için ilgilenmediği bilinmektedir. Fülane Sultan'ın ardından cariye olan Gülfem Hatun, eş olarak gelmiştir. Süleyman'ın ikinci eşi olan Gülfem Hatun ise kendi imkanlarıyla bir cami yaptırdığı bilinir.

Üçüncü eşi olan Mahidevran Sultan, Gülbahar ismiyle de bilinmektedir. 1500'lü yıllarda Kırım topraklarında doğduğu düşünülmektedir. Sultan Süleyman Saruhan sancak beyi iken Manisa Sarayı'nın haremine girdi. Kendi adının ne olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Şehzade Mustafa'yı doğurduğu zaman ise Mahidevran adını aldı. I. Selim'in vefatından sonra Süleyman'ın tahta çıkışı ile İstanbul'a geldi.

En bilinen eşi ise Hürrem Sultan'dır. Hürrem Sultan'ın asıl adı Roxelana olarak geçmektedir. Lehistan Krallığı'nın toprakları içerisinde olan Ukrayna'da doğduğu düşünülür. Hürrem Sultan'ı farklı yapan husus ise Kanuni Sultan Süleyman'ın tek resmi nikahlı eşi olmasıdır. II. Selim, Şehzade Mehmed, Şehzade Abdullah, Şehzade Beyazıt, Şehzade Cihangir ve Mihrimah Sultan'ın annesidir. Entrikaları, zekası, cesareti ve güzelliği ile Osmanlı Devleti'nin ünlü eşlerindendir. Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşlılık döneminde devlet işlerinde rol oynayarak kadınlar saltanatını başlatmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
12
12
5
3
2
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın