Görüş Bildir
Haberler
Kanserle Mücadele Temasını İşleyen ve İzleyenleri Duygulandıran En Başarılı Filmler

Kanserle Mücadele Temasını İşleyen ve İzleyenleri Duygulandıran En Başarılı Filmler

R.G.
13.08.2021 - 15:41

Kanser, insanların hayatını büyük ölçüde etkileyen bir hastalık. Kansere karşı savaşabilmek için medikal tedavilerin yanı sıra moral, sevgi ve kararlılık gerekiyor. Hepimizin yakından tanıdığı Demir Kadın Neslican Tay ise buna çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Çelik gibi duruşu, insanların bam teline dokunan kararlılığı ve hayat karşı sevecen bakış açısıyla kanser savaşçılarını kendine hayran bırakıyor. 

Kansere karşı dimdik duranların durumuna film endüstrisi de kayıtsız kalamıyor ve bu güçlü insanların savaşını beyazperdeye taşıyor. İzlerken hayran kalacağınız ve gözlerinizin dolacağı yapımları sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dying Young / Genç Ölmek (1991) - IMDb: 6.1

8. Dying Young / Genç Ölmek (1991) - IMDb: 6.1

Sevgilisi tarafından ihanete uğrayan Hilary O'Neil, hayatına yeni bir başlangıç yapmak için yeni bir iş aramaya koyuluyor. Kan kanseri genç bir adamın özel hemşiresi olan Hilary, adamın bakımıyla yakından ilgileniyor. Yakınlaşmaları sonucu zaman geçtikçe birbirlerine bağlanan bu ikili en sonunda birbirlerine aşık oluyor. Genç adamın yakın zamanda öleceği gerçeğine rağmen birbirlerinden vazgeçmeyen aşıklar izleyicinin gözlerini dolduruyor.

7. Sweet November / Kasımda Aşk Başkadır (2001) - IMDb: 6.7

7. Sweet November / Kasımda Aşk Başkadır (2001) - IMDb: 6.7

Aşk, birisini kendinden daha çok düşünmek anlamına mı geliyor? Sweet November bize bu sorunun cevabını Sara'nın bakış açısıyla sunuyor. Sara Deever, tesadüfen tanışıp birlikte olduğu erkeği kendi sorunlardan uzak tutmaya çalışıyor Sevgilisi Nelson Moss ise hayatı çalışmaktan ibaret gören hırslı bir reklam yöneticisi olarak karşımıza çıkıyor. Kasım ayında Sara ile güzel bir aşka başlayan Nelson, ayın sonuna doğru Sara'nın kanser olduğunu öğreniyor. Sara tedaviyle hayatına devam ederken Nelson'dan ayrılmak ve onun hayatına devam etmesini istiyor. Kendi sorunlarından dolayı Nelson'ın acı çekmesini haksızlık olarak görüyor. Nelson her ne kadar Sara'yı bırakmak istemese de nihayetinde ayrılmak zorunda kalıyorlar ve geriye gözü yaşlı izleyici bırakıyorlar.

6. Now Is Good / Aşk, Şimdi! (2002) - IMDb: 7.1

6. Now Is Good / Aşk, Şimdi! (2002) - IMDb: 7.1

Yolun sonu karanlık görülürken insan neyi düşünmeli? Tessa, lösemi hastalığından muzdarip, gördüğü dört yıllık kemoterapi tedavisine rağmen hekimler tarafından iyileşemeyeceği düşünülen bir karakter olarak başrolde. Başına gelecekleri kabullenen Tessa son günlerini acı çekerek veya hastanede geçirmeyi istemiyor. Yolun sonuna yaklaşırken kalan zamanını sevdikleriyle dolu dolu geçirmek isteyen bu genç kadın ölmeden önce yapılacaklar listesi hazırlıyor. Tessa, listesindeki her bir maddeyi tamamlarken gözlerinizin dolacağına eminiz.

5. My Sister's Keeper / Kız Kardeşimin Hikayesi (2009) - IMDb: 7.4

5. My Sister's Keeper / Kız Kardeşimin Hikayesi (2009) - IMDb: 7.4

Bir insanı kurtarmak için başka bir insan kullanılır mı? Fitzgerald ailesi bir gün acı bir haberle sarsılıyor. Ailenin biricik kızı Kate’in lösemi olduğu ve birkaç yıl ömrünün kaldığı öğreniliyor. Aile Kate’i kurtarmak için kolları sıvıyor ve Kate'e donör olması için bir kez daha bebek sahibi olmaya karar veriyor. İkinci evlatları Anna doğduktan sonra plasentadan alınan kanı kullanıyorlar. Aradan yıllar geçiyor, Anna’dan Kate için kemik iliği alınması gerekiyor. Kate 11 yaşına geldiğinde bu sefer böbrek nakline de ihtiyacı oluyor. Dünyaya getirilme amacını kavrayan Anna, yaptıklarından dolayı ailesine dava açıyor. Bir kardeşin verdiği karar, diğerinin ölümüne sebep olur mu dersiniz?

4. Clouds (2020) - IMDb: 7.5

4. Clouds (2020) - IMDb: 7.5

Kemik kanserine yakalanmış 17 yaşındaki müzik dehası Zach'in hayatı derinden sarsılıyor. Kanserin ilerlediğini ve altı ay ömrünün kaldığını öğrenen bu genç adam, yaşadıklarını sindirdikten sonra kalan vaktini en güzel şekilde değerlendirmek istediğini fark ediyor. Yazar ortağı Sammy ile hayalinin peşinden giderek bir albüm çıkarıyor. Bu süreçte geçen zamanı fark etmezken sağlık durumu gittikçe kötüleşiyor. Artık yolun sonuna geldiğini düşünen Zach, sevdiklerine bir şarkıyla veda etmeye karar veriyor. Son ana kadar hayata sımsıkı tutunan bu güçlü bey diziseverlere çok önemli dersler veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. 50/50 / Şansa Bak (2011) - IMDb: 7.6

3. 50/50 / Şansa Bak (2011) - IMDb: 7.6

Sağlığına oldukça dikkat eden, zararlı alışkanlıklardan uzak duran ve dengeli beslenen birinin kanser olmasını beklemeyiz değil mi? Ancak Adam bir kanser hastası olarak ekranlara arzıendam ediyor. Hikayesi yürek yaralasa da Adam, insanları fazlasıyla güldürüyor. 27 yaşında bir radyo programı yapımcısı olan bu güçlü adam omurga kanserine yakalanıyor ve hekimler kendisine % 50 yaşama şansı veriyor. Hastalığa karşı savaş verirken en yakın arkadaşı Kyle'ı yanında buluyor. Bu iki gerçek dostun eşsiz kimyasıyla izleyiciyi kendine çeken 50/50, mizah ve trajediyi altın oranda izleyiciye sunuyor.

2. The Fault in Our Stars / Aynı Yıldızın Altında (2014) - IMDb: 7.7

2. The Fault in Our Stars / Aynı Yıldızın Altında (2014) - IMDb: 7.7

Hazel, 16 yaşında ve üç yıldır tiroit kanseriyle savaşan bir genç olarak hikayemizdeki yerini alıyor. Kanser akciğerlerine metastaz yaptığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezen bu genç kızımız savaşmaktan asla vazgeçmiyor. Kanserli hastalara moral olsun diye bir araya gelen destek grubunun terapi seansındaysa hayatının aşkıyla, yani Augustus ile tanışıyor. Hazel, beyin tümörüyle mücadele eden ve bir bacağını kaybetmiş bu gence aşık oluyor ve aşkı karşılıksız kalmıyor. İzleyiciye gerçek sevgiyi gösteren genç aşıklar; başlarına ne gelirse gelsin, birlikte olup savaşmaktan vazgeçmiyor. Biz de onları hayranlıkla izliyoruz.

1. Me and Earl and the Dying Girl / Ben, Earl ve Ölen Kız (2015) - IMDb: 7.7

1. Me and Earl and the Dying Girl / Ben, Earl ve Ölen Kız (2015) - IMDb: 7.7

17 yaşına yeni adım atan Greg, asosyal bir genç olarak lise hayatını silik bir karakter olarak geçiriyor. Bu durumdan oldukça rahatsız olan annesi Greg'in sınıf arkadaşı Rachel ile dostluk bağı kurmasına olanak sağlıyor. Yakın zamanda kanser teşhisi koyulan Rachel ve Greg arasında olağanüstü bir arkadaşlık başlıyor. Lise hayatının sorunlarını, Rachel'ın sağlık problemlerine dair yaşadığı sıkıntıları sırt sırta vererek aşan bu iki dost, gerçek dostluğun kıymetini hayranlarına aktarıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın