Görüş Bildir
Haberler
Kanser Hastası Oğlunu 'Daha Fazla Acı Çekmemesi İçin' Öldüren Babaya 15 Yıl Hapis

etiket Kanser Hastası Oğlunu 'Daha Fazla Acı Çekmemesi İçin' Öldüren Babaya 15 Yıl Hapis

Onedio Medya
30.03.2016 - 09:55 Son Güncelleme: 15.06.2016 - 16:27

Kolon kanseri nedeniyle 4 yıldır tedavi gören oğlunu 'daha fazla acı çekmemesi için öldürdüğünü' söyleyen Salim Biricik, ağırlaştırılmış müebbet istemiyle açılan davanın ilk duruşmasında 15 yıl hapis cezası aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Baba beni ya öldür ya yaşat'

'Baba beni ya öldür ya yaşat'

29 Mart günü Türkiye gündemine kanser hastası oğlunu öldüren bir babanın haberi yansıdı. 

52 yaşındaki Salim Biricik ilk ifadesinde, kolon kanseri nedeniyle 4 yıldır tedavi gören oğlunu daha fazla acı çekmemesi için öldürdüğünü söyledi.

Bugün, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada Salim Biricik olay akşamı oğlunun fenalaştığını belirterek 'Olay akşamı kötüleşince Devlet Hastanesine götürdük. Doktorlar serum verdiler, kan takviyesi yapılması gerektiğini söylüyorlardı. Birkaç ünite kan verdiler. Tekrar eve geldik, oğlum sürekli bana 'Ya beni öldür, ya beni iyileştir' diye serzenişte bulunuyordu. Oğlumun acılarına dayanamadım, psikolojim iyice bozulmuştu. Çaresiz kaldım, daha önce evde bulunan hiç taşımadığım tabanca ile oğluma fark ettirmeden ateş ettim. Önce Allah'tan sonra adaletten affımı diliyorum, pişmanım' şeklinde konuştu.

Avukat talebinde bulunmamıştı

Avukat talebinde bulunmamıştı

Baba Biricik, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmış ve cezaevine gönderilirken avukat talebinde bulunmamıştı.

Kocaeli Barosu tarafından atanan avukat Fatma Didem Dönmez Türkiye’de ötenazinin yasalarla yasaklandığını belirtmiş ve 'Her ne kadar olay Fatih’in çektiği acıları ve sıkıntıları dindirmek için babasına yalvarması üzerine gerçekleşse de savcılar dosyayı kasten öldürme olarak hazırlayacak. Biz savunmamızı Türkiye’de var olan ötanazi yasağının aileyi bu noktaya getirmesine ilişkin hazırlayacağız' demiş ve eklemişti:

 'Bu davanın Türkiye’de ve dünyada gelişecek süreçte bir örnek teşkil etme durumu var'

Cezada indirim

Cezada indirim
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme, kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanan Salim Biricik'in haksız tahriğin etkisi ile suçu işlediğine karar vererek müebbet hapis cezası yerine 18 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, saygılı davranışları nedeniyle indirim yapılarak cezası 15 yıla indirildi.

Ötanazi nedir?

Ötanazi nedir?

Ötanazi, 'ölümün kaçınılmaz olduğu ve tıp biliminin var olan verilerine göre iyileştirilmesi olanağı olmayan veya dayanılmaz acılar içinde olan kişinin tıbbi yollarla öldürülmesi veya tıbbi yardımın kesilerek ölüme terk edilmesi' şeklinde tanımlanır. Ötanazi aktif ötanazi ve pasif ötanazi olarak ikiye ayrılır. Aktif ötenazide hastaya direkt bir müdahale söz konusuyken, pasif ötanazide tıbbi destek üniteleri ve yardımları hasta için durdurulur. Türk Ceza Kanunu’nda ötanazi ile ilgili özel bir hüküm bulunmaması nedeniyle, bu fiil Türkiye’de kasten adam öldürme suçlarına girer.

Sizce ötanazi Türkiye'de yasal olmalı mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1369
292
116
53
22
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ümit Türkkan

avukat talebinde bulunmamıştı. Bu cümle zaten adamın iç dünyasında yaşadığı acının işaretlerindendir

hakan a

yazık lan adam neler yaşadı kim bilir :(

Ewok The Hutt

Öldüren baba, babamın eski iş arkadaşıymış. söylediğine göre kocaeli'ye sırf oğlunu iyi etmek için taşınmış. çocukta zaten bir anda böyle olmuş. demekki oğlu... Devamını Gör

Dothraki

İnternete göz gezdirince gördüm ki nice katiller dahi 7-8 yıl ceza almışlar. Ölmek isteyen birinin acısına son vermenin cezası 15 yıl olmamalı. Ki adam bir b... Devamını Gör