Görüş Bildir
Haberler
Kalp Düğümü

Kalp Düğümü

Ulaş
10.04.2014 - 17:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalp Düğümü

Hayattaki duygusal bağımlılıklarımızın bizi nasıl etkilediği üzerine farklı bir oyun olan Kalp Düğümü, nisan ayı boyunca izlenebilir.

Kabataş’taki küçük mekanlarında büyük bir hikâye anlatan CRAFT Tiyatro yeni oyunu Kalp Düğümü ile seyircinin karşısında. Melisa Sözen’in yürek burkan performansına minimalist bir dekor ve neon ışıklarının eşlik ettiği oyunda, bir arada durmaya çalışan bir anne ve iki kızının hayattaki bağımlılıkları anlatılıyor.

İngiliz yazar David Eldridge’e ait oyunun çevirisi Okan Başar Bahar’a ait. Yönetmenliğini Çağ Çalışkur’un üstlendiği Kalp Düğümü’nün sahne önündeki ekibi İpek Bilgin, Ezgi Çelik, Erkan Köstendil, Melisa Doğu ve tüm hikâyenin etrafında döndüğü Lucy karakterini canlandıran Melisa Sözen’den oluşuyor.

Oyunda, işinden kovulduktan sonra problemleri iyice artan, madde bağımlılığıyla mücadele eden Lucy (Melisa Sözen) karakterinin annesi ve ablasıyla tamir edilmesi olanaksız gibi görünen ilişkisi anlatılıyor. Lucy kaçtıkça, geçmiş onun peşinden gidiyor. Aslında başarılı bir televizyoncu olacakken, büyük bir çıkmaza giriyor ve derin bir umutsuzluğa kapılıyor. Meselenin üstesinden gelmeye uğraşırken ona arkadaşları, alışkanlıkları engel oluyor. Ama onu en çok yavaşlatan annesinin aşırı ilgisi, ablasınınsa aşırı ilgisizliği oluyor. Oyunda birbirine ya ‘hayır’ demeyi bilmeyen ya da hep ‘hayır’ diyen iki karakter arasında kalırken, sevginin dozunun ayarlanamadığı takdirde en büyük bağımlılıklardan biri haline dönüşebileceğinin de altı çiziliyor.

Affetmek ve affedilmek üzerine

Kalp Düğümü, bağımlılıklarımızın arkasında birbirimize fazla toleranslı davranmamız yatıyor olabilir mi ya da ailenin, kimi zaman çocuklarının iyiliğine gibi görünen bazı eylemlerinin sonunda aslında çocuklarını gerçekten kaybetmesine neden olabilir mi gibi soruları soran, bu sorulara güçlü bir metin ve başarılı oyunculuklarla yanıt arayan bir oyun.

Oyunun ismi Hinduizmdeki bir tariften geliyor. Buna göre ‘kalp düğümü’ insanın hayatta kendini ancak sevdiği insanlara affettirerek açabileceği ve kendini affetmesi ile tamamlanacak bir süreci anlatıyor. Oyunun ana karakteri Lucy (Melisa Sözen) de tam olarak böyle bir sürecin içinde annesi, ablası ve en başta da kendisini affetmeye, affettirmeye çalışıyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/kalp-du...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın