Görüş Bildir
Haberler
Kalitesiyle Seyir Zevkinizi Kat Be Kat Arttıracak, 2019 Yılına Damga Vurmuş En İyi Kore Filmleri

Kalitesiyle Seyir Zevkinizi Kat Be Kat Arttıracak, 2019 Yılına Damga Vurmuş En İyi Kore Filmleri

2019 yılının, Güney Kore yapımları için 'altın yıl' olduğunu söylersek abartmış olmayız. Zira önümüzde 'Parazit' gibi bir şahane bir örnek var. Bakalım, 2019 yılına başka hangi yapımlar damgasını vurmuş...

(Not: İçerikte yer alan filmler alfabetik sıraya göre listelenmiştir ve özetler için Güney Kore SinemasıSinefil ve Sinemalar.com'dan yararlanılmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. A Resistance

1. A Resistance

IMDb

Bu film, 1919 yılındaki 1 Mart hareketinden sonra Seodaemun Hapishanesi'nin 8 numaralı hücresindeki kadınlardan biri olan özgür ruh Yu Gwan Sun'un hikayesini anlatmaktadır.

2. Another Child

2. Another Child

IMDb

17 yaşında bir kız olan Joo Ri babası ile sınıf arkadaşı Yoon Ah'nın annesinin gizli ilişki yaşadıklarını öğrenir. Joo Ri ve Yoon Ah, anne ve babalarının birbirleriyle görüşmelerini engellemeye çalışırlar, ancak bu sadece işleri daha da kötüleştirir.

3. Birthday

3. Birthday

IMDb

Jung Il ve Soon Nam, bir kaza sonucu oğullarını kaybedince büyük bir yıkıma uğrar. Onların hissettikleri özlem vefat eden oğullarının doğum gününün yaklaşması ile iyice artar. Aile, yanlarında olmasa da oğullarının doğum gününü kutlamayı planlar.

4. Exit

4. Exit

IMDb

Yong Nam yıllardır işsiz olan bir adamdır. Buna rağmen annesinin 70. yaş gününü kutlamak için bir kongre salonunda parti düzenler. Orada, onunla aynı üniversiteden mezun olmuş Ui Joo ile karşılaşır. Aradan çok geçmeden Yong Nam ve Ui Joo zehirli bir gazın tüm şehre yayıldığını öğrenir ve şehirden çıkmak için yol aramaya başlar.

5. Extreme Job

5. Extreme Job

IMDb

Narkotik şubede görev yapan beş dedektif, azılı suçları sebebiyle arananlar listesinin en başındaki isimleri yakalamak için sıradan bir tavuk restoranında kamufle olurlar. Burada tıpkı birer garson ve aşçı gibi çalışmaya başlayan dedektifler hesapta olmayan işler ile karşılaşırlar. Yaptıkları tarif beğenilince gizlenmek için girdikleri restoran bir anda ülkede çok büyük popülerlik kazanır ve bu durum üzerine kahramanlarımız dedektiflik işini bırakarak bu sektörde çalışmaya başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Girl Cops

6. Girl Cops

IMDb

Ji Hye, her zaman hayalini kurduğu ciddi suçlar ekibinde yer almayı başaran çaylak bir dedektiftir. Ancak, bir dava üzerindeyken büyük bir sorun çıkarır ve Mi Young’ın görev yaptığı aynı kamu hizmet merkezine sürülür. Mi Young ve Ji Hye bir suçluyu yakalamak için birlikte çalışmaya başlar. İkili, sürekli didişse bile suçlularla karşı karşıya kaldıklarında kusursuz bir ekip olur.

7. Hit-and-Run Squad

7. Hit-and-Run Squad

IMDb

Eun Shi Yeon belalı bir polis memurudur. Rütbesi düşürülerek bölgesel soruşturma biriminden vur-kaç soruşturma birimine atanır. Eun Shi Yeon, ekibinin diğer üyeleri Seo Min Jae ve Woo Sun Young ile hız ve otomobil çılgınlığı ile suç işleyen eski bir Formula-1 yarışçısı Jung Jae Cheol’un peşine düşer.

8. Idol

8. Idol

IMDb

Politikacı Koo Myung Hui, bir gün karısını garajda bulur. Karısı, oğullarının bir kişinin üzerinden geçen kan lekeli arabasını temizlemektedir. Sonrasında işler içinden çıkılmaz bir hale gelir.

9. Innocent Witness

9. Innocent Witness

IMDb

Soon Ho, maddi açıdan zorluk çeken bir avukattır. Bir gün, bir cinayet davasını üstlenir ve davada cinayet zanlısını savunmasını yapar. Dava üzerinde çalışırken cinayetin tek tanığı olan Ji Woo ile karşılaşır. Ancak, Ji Woo otizmlidir.

10. Juror 8

10. Juror 8

IMDb

Kim Joon Kyeom, Güney Kore’de yeni uygulanmaya başlanan, sivil jüri üyelerinin yer aldığı ilk ceza duruşmasını yönetecek olan hakimdir. Kwon Nam Woo, bu duruşmaya seçilen 8 jüri üyesinden birisidir. Nam Woo, sıradan bir insan olsa da bu duruşmada jüri üyesi olarak seçildikten sonra davayı araştırmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mal-Mo-E: The Secret Mission

11. Mal-Mo-E: The Secret Mission

IMDb

Bir sinemadan kovulduktan sonra, oğlunun okul masrafı için bir başkasının çantasını çalmayı deneyen ama başaramayan Pansu, Kore Dili Topluluğu mülakatına katılmaya karar verir. Buranın temsilcisi ise çantanın sahibi olan Jeonghwan'dır. Bu topluluğun amacının para kazanmak değil, sözlük yapmak olduğunu anlamayan Pansu hayatında ilk kez Korece çalışarak ana dilinin değerini anlar...

12. Money

12. Money

IMDb

Zengin olma hayalleri kuran bir borsa aracısı, bir gün Beonhopyo olarak bilinen bir borsa dolandırıcı ile tanışır. Beonhopyo ondan borsa aldatmacası konusunda yardım etmesini ister. Beonhopyo’ya yardım ederek istediği zenginliği elde etmeye başlar. Ancak uzun zamandır, Beonhopyo’nun peşinde olan Mali Denetleme Servisi’nden Han Ji Cheol ondan şüphelenmeye başlar.

13. No Mercy (Eonni)

13. No Mercy (Eonni)

IMDb

Anne ve babalarını kaybettikten sonra In Ae ve kardeşi Eun Hye kendi başlarına yaşamaya başlarlar. Birbirlerine sonuna kadar güvenip inanırlar fakat bir gün Eun Hye ortadan kaybolur. In Ae kardeşini bulmaya çalışır ve kardeşinin kaybolmasına sebep olanlardan intikam almak ister.

14. Parasite

14. Parasite

IMDb

Film, birbirlerine benzeyen ama farklı görünen iki ailenin aracılığı ile günümüz insanlarının nasıl yaşadığını konu almaktadır.

15. Persona

15. Persona

IMDb

Dört kısa filmden oluşan serinin yönetmen koltuğunda ayrı ayrı Im Pil Sung, Lee Kyung Mi, Kim Jong Kwan ve Jeon Go Woon oturmaktadır. Her bir yönetmen, ana karakterin hikâyesini farklı bir şekilde anlatmak için çeşitli temalar ve kavramlarla farklı bir atmosfer yaratıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Race to Freedom: Um Bok Dong

16. Race to Freedom: Um Bok Dong

IMDb

Film, Kore’nin Japon sömürgesi altında olduğu dönemde, Um Bok Dong adlı bir bisikletçinin Japon bisikletçilerle girdiği bir yarışta birinci olmasını konu almaktadır. Um Bok Dong, Kore halkı tarafından bir kahraman ilan edilir.

17. Rosebud

17. Rosebud

IMDb

20’li yaşlarında ünlü bir şarkıcı olmak isteyen Jang Mi, beklenmedik bir şekilde hamile olduğunu öğrenir ve bu yüzden hayalinden vazgeçmek zorunda kalır. Artık orta yaşlı bir kadın olan Jang Mi bekâr bir annedir ve Hyun A adındaki kızıyla birlikte yaşamaktadır. Ancak bir gün, eski erkek arkadaşı ile karşılaşır...

18. Svaha: The Sixth Finger

18. Svaha: The Sixth Finger

IMDb

Papaz Park, gizemli dini tarikatları araştırmaktadır. Deer Mount adındaki bir tarikatı incelemesi için işe alınır. Bu esnada, bir detektif, şüphelisinin Deer Mount tarikatına ait olduğu bir cinayet davasını yürütmektedir.

19. The Bad Guys: Reign of Chaos

19. The Bad Guys: Reign of Chaos

IMDb

Kanun tanımayan suçlarla mücadele etmek için gerçek suçlularla birlikte çalışan özel bir suç soruşturma ekibinin etrafında dönen filmde, bir mahkûm taşıma aracı devrilir ve tehlikeli mahkumlar kaçar. Dedektif Oh Goo Tak ise kaçakları yakalamak için mahkûmlardan oluşan özel bir ekip kurar.

20. The Battle: Roar to Victory

20. The Battle: Roar to Victory

IMDb

Dört günlük bir süre boyunca, Kore'deki bağımsızlık militanları ve Mançurya'daki emperyalist Japon kuvvetleri arasındaki şiddetli savaşı konu alan film, militanların arasındaki bir kılıç ustası ve bir keskin nişancının merkezinde işleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Divine Fury

21. The Divine Fury

IMDb

Film, çocuk yaşta babasını kaybettikten sonra ruhsal bir çöküntü yaşayan genç bir adamın etrafında döner. Bir gün, insanları ele geçiren şeytani ruhları kovan bir rahip ile tanışır. Kendisini şeytani güçlere karşı savaşırken bulur.

22. The Dude in Me

22. The Dude in Me

IMDb

Dong Hyun bir lise öğrencisidir. Bir gün çatıdan düşer ve yoldan geçen Pan Soo'ya çarpar. Pan Soo, zengin bir suç örgütü üyesidir. İkisi hastanede uyandığında, bedenlerinin değiştiğini fark ederler.

23. The Gangster, The Cop, The Devil

23. The Gangster, The Cop, The Devil

IMDb

Organize suçlar işleyen bir mafya babası, bir seri katili yakalamak için polisle işbirliğine gitmek zorunda kalır. Seri katil o kadar dikkatli bir şekilde kurbanlarını öldürmüştür ki, ortada mafya babasından başka tanık kalmamıştır. Bu durumda mafya babasının polisle daha yakından bir çalışma yürütmesi gerekmektedir.

24. The Odd Family: Zombie On Sale

24. The Odd Family: Zombie On Sale

IMDb

Man Deok, yaşadığı köyde bir benzin istasyonu işletmektedir ve üç yetişkin çocuğu vardır. Man Deok, hayatının geri kalanını Hawaii’de geçirmeyi düşler. Bir gün, köye tuhaf bir adam gelir ve adamın gelişiyle Man Deok'un ailesi ve tüm köy halkı sarsılır.

25. Trade Your Love

25. Trade Your Love

IMDb

Seong Suk'un ailesi bir havayolu işletmektedir. Seuong Suk, şirketin varisi olmak için evlenmek zorundadır. Hae Joo ise annesi ve üç abisinden evlenmesi için sürekli baskı görüyordur. Hae Joo, hayatını kendi isteğince yaşamak ister. Görücü usulü buluşmada karşılaşan ikili, istediklerini elde etmek için evlilik sözleşmesi yapmaya karar verirler.

"Filmleri tükettim, biraz da dizi izleyeyim" diyenler için bu yılın en başarılı Kore dizilerinin yer aldığı listemizi de şuraya bırakıyoruz.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
25
10
8
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
prens dastan

diğerlerini bilmem ama PARASITE harikaydı