Görüş Bildir
Haberler
Kahvaltıyla Öğlen Yemeğinin Bir Yastıkta Kocayan Hali Brunch İçin 13 Tarif

Kahvaltıyla Öğlen Yemeğinin Bir Yastıkta Kocayan Hali Brunch İçin 13 Tarif

İngilizce breakfast ve lunch kelimelerinden türedikten sonra bize uğrayan Brunch, Türk yeme kültürüne, serpme kahvaltı stiline bir de  'little little in to the middle' düşüncemize pek de uyan bir konsept!

Siz kahvaltı masanıza biraz daha çeşit katmak, kendinizi Tiffany's'de Kahvaltı'dan çok İstanbul'un göbeğinde haldır huldur brunch yerken görmek isterseniz, buyurun buradan alalım..

1. Yumurta

1. Yumurta

Yumurtanın sunumu üzerinde biraz oynamak isterseniz bu tarif tam size göre!İster pastırma, ister bacon, ister jambon, eğer bir muffin ya da sufle kabınız varsa, yumurtalı çanak şarküteri fikrini beğeneceksiniz. Pastırmalı Yumurta tarifi için tıklayın!

2. Waffle

2. Waffle

Waffle'ın her türü bizim kültürümüze uyabilir. Muzlu, çilekli, orman meyveli, çikolatalı, fıstık ezmeli, reçelli tarifler bir yana, waffle karışımınızın içine her zaman tuzlu malzemeler de ekleyebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, rokfor, beyaz peynir, pastırma bunlardan bir kaçı. 

Yine de tatlıdan vazgeçmem derseniz Muzlu Çikolatalı Waffle için tarif burada!

3. Pankek

3. Pankek

Aynen waffle gibi, pankek de tatlılarla arası çok iyi olan bir hamur işi. Aslında aynı tariflerin üzerinde minik dokunuşlarla farklı damak tatlarına hitap edebilirsiniz. Bir de üzerine sunumları ile hafifçe oynarsanız, sanki her defasında yeni bir tarif yapmışcasına havalanabilirsiniz.

Mini Pankek Tarifi için tıklayabilirsiniz.

4. Kiş

4. Kiş

Tuzlu kiş, böreklere alternatif olarak kullanılan yegane hamur işidir. Yapması zahmetli olsa da, yemesi hem çok keyifli, hem de bir öğün değerindedir. Evde elinizde hangi sebze, hangi peynir varsa kullanabilirsiniz.

Kiş Lorraine tarifi için tıklayın.

5. Tereyağı

5. Tereyağı

Her zaman ama her zaman, o sade tereyağı masaya löp diye konur, zavallım reçel ya da salça da elinden tutmasa kimsenin pek yüzüne bakacağı olmaz. Ta ki bu tarife kadar. Aromalı Tereyağlar için hiç durmayın tıklayın.

6. Şarküteriler

6. Şarküteriler

Şarküteriler sizin brunch masanız için çok önemli. Niyetiniz bir orduyu doyuracak kadar pastırma, jambon, salam olmalı. Nereden baksanız hem kahvaltı hem öğlen yemeği sunma vaadi veriyorsunuz.

Biraz süslemek isterseniz, bunları Salam ve Sucuk Şişler halinde tarifteki gibi sunabilirsiniz.

7. Pizza

7. Pizza

Şimdi pizza dediğimizde olayı tüm dilimleri yiyecek gibi düşünmeyin. Brunch bir nevi açık büfe olduğu için herkes minik minik hepsinden yiyecektir. Ancak pizzayı da kahvaltılaştırabilirsiniz. Buradaki Dilli Kaşarlı Pizza tarifi gibi..

8. Salata

8. Salata

Bildiğiniz gibi, salata bizim halkımız için mutlaka ilk 11'de çıkması gereken bir yemek türü. Salata üstünde oynamak ve onlara karakter vermek çok kolay. Eğer küçük bir yumurtayla salataya bambaşka bir tat katacağınıza inanıyorsanız, buyurun sizi Trabzon Hurmalı Ispanak Salatasına davet ediyoruz.

9. Sandviç

9. Sandviç

Yapması çok kolay, yemesi çok keyifli bu sandviçlerin. Bu tarif bir İsveç geleneği Deniz Mahsüllü Sandviç Kek ancak siz isterseniz malzemelerle kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Tarif burada!

10. Tuzlu Kek

10. Tuzlu Kek
daisyt13.files.wordpress.com

Her şeyden önce biz keki tuzlu yemeye alışık olduğumuz için bir hoş geliyor. Bir diğer güzelliği ise ekmek gibi yiyebilmek. Bu tarifte sucuk kullanılıp Sucuklu Peynirli Kek yapılmış, ancak siz her hangi bir şarküteri ürünü ve peynirle de ilerleyebilirsiniz.

11. Patates

11. Patates

Aynı salata gibi, patates de olmazsa olmaz bir malzeme bizim için ancak hiç birimizin aklına kahvaltıya dahil etmek gelmiyor. Patatesleri üzmeyelim onları mücverleriyle brunchımıza dahil edelim. Rende Patates Tava tarifi için eller buraya!

12. Bisküvi

12. Bisküvi

Püskevit değil, püsküüt değil, büskevit hiç değil. Bu tarifteki bisküvi arasına yumurta koyabileceğiniz, çıtır çıtır dağılan Karabiberli Bisküvi. Tıklayın!

13. Meyve

13. Meyve

Ortaya gelen meyve tabağı hem yanar dönerli olmadığından hem de yemek bittikten sonra ortaya çıktığından hiç istenilen değeri alamadı. Ancak biraz araştırma sonucu meyveleri karıştırıp Meyve Salatası yaparsanız söz veriyoruz daha dikkat çekecektir. Tarif hemen burada!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
52
36
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sigurd

kahvaltının ne olduğunu anca anneme gidince hatırlıyorum ya da haftasonları (zaten konu da kahvaltı değilmiş fdsaf gidiyom o zaman ^^)

Ayna Efendi

kahvaltı ile öğlen yemeği arasında yemek gereksizdir, karın değil göz açlığıdır

tatlış penguen

evet katkılı bir şey yememem gerek sadece yumurta mı yiyebiliyorum bu durumda :) yumurta iyidir ya zaten olmamam gerekirken grip olmuşum bari vitaminli bir ş... Devamını Gör