Görüş Bildir
Haberler
Kahvaltıya Ne Yapsam Diye Düşünenler Buraya! Yapılması Kolay Ve Pratik 8 Kahvaltılık Tarifi

Kahvaltıya Ne Yapsam Diye Düşünenler Buraya! Yapılması Kolay Ve Pratik 8 Kahvaltılık Tarifi

Onedio Yemek
02.02.2019 - 16:40

Pazartesi sendromunu Pazar’dan yaşayanların en sevdiği öğün: Pazar kahvaltısı! Yarın sabah muazzam bir sofra hazırlamanız için birbirinden pratik tariflerle karşınızdayız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

TEL TEL AYRILAN KATMER

3 SB un

1 TK kuru maya

1 YK toz şeker

1,5 TK tuz

1,5 SB ılık su

Hamuru açmak için

1/2 SB sıvı yağ

5 YK tereyağı

Ilık su, tuz, şeker ve kuru mayayı karıştırın. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. 25-30 dakika oda sıcaklığında mayalandırın. Havasını aldıktan sonra bezelere ayırın ve tekrardan 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Hafif unlanmış tezgahta açıp içine yağları sürün ve katlayın. Katladığınız hamuru teker açın ve tavada her iki tarafını da kızartın.

BAYAT EKMEKTEN PİZZA

1/2 bayat ekmek

2 adet domates

3 yeşil biber

Sucuk

Sosis

Siyah zeytin

Ekmeğe sürmek için:

1/2 SB domates püresi

3 YK zeytinyağı

1 diş sarımsak

Tuz

1/4 SB su

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

Sos tenceresinde sarımsak ve zeytinyağını soteleyin. Üzerine domates püresi, su ve tuzu ilave edip pişirin. Ekmeği dilimleyin. Üzerine sostan sürün. Üzeri için hazırladığınız malzemeleri dizin ve en üstte kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-16 dakika pişirin.

Ekmek İçinde Omlet

1/2 kırmızı biber

1/2 yeşil biber

1 yumurta

1/4 SB taze kaşar

1 dilim ekmek

4 dilim salam

Salam ve biberleri küp küp kesip soteleyin. Sonrasında ekmeğin ortasını çıkarın. Salam ve biberleri ekmek çerçevesinin içine koyun. Üzerine tuz ve karabiber ile çırpılmış yumurtayı ilave edin. Yumurta pişerken üzerine rendelenmiş kaşarları ve ekmeğin içini koyup ters çevirin. Yumurta pişince tavadan alın.

SUCUK-KAŞARLI MİLFÖYDEN PİDE

4 adet milföy hamuru

1 YK un

1 yumurta sarısı

1 YK tereyağı

10-11 dilim sucuk

Kaşar peyniri

Milföy hamurunu oda sıcaklığında çözdürün. Un serpilmiş tezgahta açın. En altta tereyağı sürün. Üzerine kaşar peynirini dökün ve sucuk dilimlerini dizin. Kenarlarını pide kapatırmış gibi kapatın ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-21 dakika kenarlar kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

MENEMEN

2 orta boy soğan

5-6 yeşil biber

2 büyük olgun domates

2 YK tereyağ

4 YK zeytinyağ

5 yumurta

Tuz

Karabiber

Cheddar peyniri

Piyazlık doğradığınız soğanları yağ kızdıktan sonra düşük ateşte soğanlar kahverengi renk alana kadar pişirin. Soğanların rengi saydamlaştığında biberleri ekleyin ki sonrasında soğanlar yanmasın. Domatesi kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Tavaya atıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında tereyağını ve yumurtaları kırın. Karıştırmadan 3 dakika pişirin. 3 dakikanın sonunda çatalla sarılarını dağıtın ama bulamaç yapmamaya dikkat edin. Tuzunu ve karabiberi ilave edin. Bu aşamada arzu ederseniz peyniri üzerine dizip eridikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

ACUKA

1 SB ceviz

2 diş sarımsak

4 YK ekmek kırıntısı

1 YK biber salçası

1,5 YK domates salçası

Zeytinyağı

1/2 TK kimyon

1/2 TK karabiber

Limon kabuğu rendesi

Ceviz, sarımsak ve ekmek kırıntısını mutfak robotundan geçirin. İçerisine kalan malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.

PİŞİ

3 su bardağı un

Yarım paket kuru maya

1,5 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı şeker

1 SB ılık su

Sıvı yağ, kızartmak için

İç harcı için;

Krem peynir

Taze otlar

Nutella

Muz

Ilık suyu, maya ve şekeri karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekletin. Karışıma tuz ve unu ilave edip yoğurun. Oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırın. Taze otları bıçaktan geçirin ve krem peynir ile karıştırın. Zeminde hamuru ufak ufak açıp içine peynirli harçtan ya da Nutella sürüp muz dilimlerini koyup kapatın ve kızgın yağda kızartın. Ya da düz bir şekilde kızartın.

BAZLAMA

3 SB un

1,5 SB Ilık su

1/2 YK tuz

1 TK şeker

1/2 paket yaş maya

2 TK zeytinyağı

Ilık su, tuz, şeker, yaş maya ve zeytinyağını karıştırın. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. 25-30 dakika oda sıcaklığında mayalandırın. Havasını aldıktan sonra bezelere ayırın ve tekrardan 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Unlanmış tezgahta açıp tavada her iki tarafını da kızartın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
8
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın