Görüş Bildir
Haberler
Kahraman Köpek Proteo İçin Veda Töreni Düzenlendi

etiket Kahraman Köpek Proteo İçin Veda Töreni Düzenlendi

Türkiye'de depremde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarını destek verirken hayatını kaybeden 'Proteo' isimli köpek için ülkesi Meksika'da anma töreni düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından, arama kurtarma çalışmalarına katılmak için ülkemize gelen ve bazı vatandaşlarımızı enkaz altından kurtaran Meksikalı ekipler ülkelerine döndü.

Meksika Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Türkiye’deki arama ve kurtarma çalışmalarına hayat kurtararak destek veren insani yardım gücünün Meksika Delegasyonunun üyeleri, kahraman arkadaşımız Proteo ve diğer kardeşlerimize hoş geldiniz diyoruz' ifadelerine yer verildi.

"Görev tamam şampiyon"

"Görev tamam şampiyon"

Meksikalı ekipler, kurtarma çalışmalarında yer alan ve 12 Şubat’ta hayatını kaybeden Proteo adlı kurtarma köpeğinin cenazesini de Meksika bayrağına sarılı bir tabutla yanlarında getirdi. Kahraman köpek Proteo için havalimanında saygı duruşu ve anma töreni düzenlendi. 

Törende Meksika ordusu yetkilileri Proteo'ya şükranlarını dile getirirken, köpeğin eğitmeni Carlos Villeda ise “Gidişine üzüldüm dostum. Şimdi koş, eğlen ve öbür dünyadakileri koru. Güle güle dostum, tekrar buluşacağız. Görev tamam şampiyon' dedi.

3 kişiyi enkazdan kurtardı

Meksika’dan Türkiye’ye gelen 150 kişilik arama kurtarma ekibinde yer alan Proteo, enkazlardan üç kişinin sağ çıkarılmasını sağlamıştı.

Eğitmeni Carlos Villeda, yaşlılık, Türkiye’ye uzun süren yolculuk ve soğuk hava sebebiyle hayatını kaybeden Proteo’nun, Türkiye ve Meksika’nın yanı sıra Haiti, Ekvador ve Guatemala’da yaşanan doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarına katıldığını anlatmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
41
18
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
unfathomable

Aramızdaki fark bu işte. Her canlının eşit değer gördüğü bir toplum olamadık. Aksine her canlı eşit derecede değersiz bu topraklarda… Bir gün değişir umarım ... Devamını Gör

Ece anay

beğenmedikleri Meksika bu işte ; 7.6 şiddetindeki depremde kimse ölmedi, kurtarma köpeğine tören yapıldı.. beğenmeyenlere medeniyet gösterin

Bozkurt

İbret fışkıran bir dönemdeyiz. Niteliksiz şeyleri kışkırtmak için nefret kusulan ne kadar millet varsa yardımımıza koştu, Eski Türkiye diyerek eleştirdikleri... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bizdede tüm köpekleri öldürelim diyen köpekler var diyecem olmayacak gene köpeklere hakaret olacak ....