Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Kaftancıoğlu: "İl Başkanlığı Binamıza Silahlı Saldırı Düzenlendi"

etiket CHP'li Kaftancıoğlu: "İl Başkanlığı Binamıza Silahlı Saldırı Düzenlendi"

Emre Ordu
06.04.2023 - 11:51 Son Güncelleme: 06.04.2023 - 16:40

CHP Istanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Kaftancıoğlu, 6-7 el ateş edildiğini, ilk belirlemelere göre binaya isabet eden kurşun bulunmadığını aktardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada 'TEM otoyolu üzerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı karşı istikametinde, havaya araç içerisinden birkaç el ateş ediliyor, binaya isabet yok, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor' denildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu saldırıyla ilgili 'Emin olun 15 Mayıs'ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak, olayları yaratanlar da süratle yakalanıp yargılanacaklar, kimse üzülmesin' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 05.00 sıralarında Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik olduğu değerlendirilen silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, '06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir' dedi. Kaftancıoğlu devamında şunları kaydetti:

'Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur.'

Kaftancıoğlu olayla ilgili savcılık tahkikatının devam ettiğini bildirdi.

Kaftancıoğlu: "Saldırı bizi şaşırtmadı"

Kaftancıoğlu: "Saldırı bizi şaşırtmadı"

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, olayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kaftancıoğlu, 'Daha önce size gelen bir tehdit var mıydı?” sorusuna 'İl Başkanlığımıza böyle bir saldırı olacağına dair herhangi bir duyumumuz yoktu. Ancak geçen hafta İYİ Parti’ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Nitekim şaşırmadık da” yanıtını verdi. Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kesin il binası mıdır değil midir bunun cevabını vermesi gereken ben değilim. Ben de biz de en az sizin kadar merak ediyoruz, bu saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını. Umarım bu sorunun cevabını vermesi gerekenler olması gerektiği gibi araştırıp doğru neyse bir an önce bunu bulurlar ve bunun cevabını biz de öğrenmiş oluruz. 1 hafta önce İYİ Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırı, bu sabaha karşı il binamızın hemen karşısından açılan ateşler… Eğer bekçi değilse ya da ne amaçla geldiyse bilmiyoruz, umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir. Ama bir hafta için İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali… Ben de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim, sanıyorum dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür diye tahmin ediyorum. '

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başsavcılık ve Valilikten açıklama

Başsavcılık ve Valilikten açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün sabah saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik olduğundan şüphelenilen silahlı saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada 'TEM otoyolu üzerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı karşı istikametinde, havaya araç içerisinden birkaç el ateş ediliyor, binaya isabet yok, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor' denildi. Valiliğin açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

'Bugün saat 04.00 sıralarında Sarıyer İlçemizde bulunan CHP İl Başkanlığı Binasında görevli Polis Memuru tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine TEM Otoyolunda silah sesleri duyulduğu yönünde ihbarda bulunulmuştur. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan incelemeler ve binanın güvenlik görevlileriyle yapılan görüşmelerde; TEM Otoyolu Edirne istikametinden 5-6 el silah sesi duydukları beyan edilmiş, il başkanlığı binası ve çevresindeki kontrollerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı anlaşılmıştır.

Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 9 mm çapında 2 adet kovan bulunmuştur.'

Kılıçdaroğlu'ndan saldırıyla ilgili açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan saldırıyla ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ziyaretinin ardından partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, 'Arkadaşlar hiç kimse merak etmesin, kimse karamsarlığa kapılmasın. Emin olun 15 Mayıs'ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak, olayları yaratanlar da süratle yakalanıp yargılanacaklar, kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim arzularımızdan birisi. Bu olmayacak bir daha Türkiye'de' dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı kurşunlanmıştı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı kurşunlanmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz hafta İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası kurşunlanmıştı. İstanbul Valiliği, olayın bir saldırı girişimi olmadığını, bir inşaat bekçisinin görevli olduğu noktada hırsızlık girişimini engellemeye çalışırken hırsızların parti binasına doğru kaçması üzerine kurşunların binaya tesadüfen isabet ettiğini açıklamıştı. Olaya ilişkin gözaltına alınan inşaat bekçisi Melihşah E. daha sonra serbest bırakılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
65
26
11
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seferiye boz

Korkutamıcaklar yıldıramıcaklar.. büyük geçmiş olsun

mert ali

korkutacak adam genel merkeze silah mı sıkar amk hiç mi aklınız yok.. mağdurluk oyunlari bunlar eko nun hapis cezası alması gibi

tongue fu

bir bakın etrafta inşaat var mı ?

kubrickss

yine hırsız kovalamislardir 🤬