Görüş Bildir
Haberler
Kafasında Soru İşaretleri Olanlar Buraya! Meme Küçültme Ameliyatıyla İlgili Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar

Kafasında Soru İşaretleri Olanlar Buraya! Meme Küçültme Ameliyatıyla İlgili Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar

Penny
23.12.2019 - 13:10

Konu hakkında bir sürü rivayet ve fikir var. İşte tam detaylarıyla meme küçültme ameliyatı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynak: 1 , 2

1. Meme küçültme aslında her boyut için mümkün.

1. Meme küçültme aslında her boyut için mümkün.

Meme küçültme operasyonu için belirli bir kup ölçüsü eşiği yoktur. Tıbbi açıdan uygun bulunan herkes bu işlemi yaptırabilir. 

Kraniyofasiyal ve Rekonstrüktif Plastik Cerrah olan Dr. Rian Maercks işlemin, sırt ağrısı ve fiziksel aktivitelerde zorluk gibi problemler yaşayan herkes için uygun olduğunu söylüyor. Bu nedenle, kup ölçünüz çok büyük olmamasına rağmen bu tarz problemler yaşıyorsanız bir doktora danışmanızda fayda var.

2. Sadece hayatının her döneminde büyük göğüsleri olan insanlar için uygun değil.

2. Sadece hayatının her döneminde büyük göğüsleri olan insanlar için uygun değil.

Meme küçültme hakkındaki bir başka şaşırtıcı gerçek de bu operasyonun sadece ergenlikten itibaren büyük göğüsleri olan insanlar için uygun olan bir işlem olmamasıdır. Vücut zamanla değişir ve belli bir yaştan sonra bu işleme ihtiyaç duyabilirsiniz. 

Estetik ve Rekonstrüktif Plastik Cerrahi Yönetim Kurulu üyesi olan Dr. Adam Kolker, meme küçültmenin hamilelik veya diğer vücut değişiklikleri sonucunda meme ölçüsü büyüyen insanlar için de uygun olduğunu söylüyor. Dolayısıyla bu değişiklikleri yaşadıysanız yardım istemekten çekinmeyin.

3. Her yaşta meme küçültme işlemi yaptırmak mümkün.

srv.onedio.com

Meme küçültmenin bir başka şaşırtıcı yönü de, sadece anneler veya ileri yaştakiler için değil her yaştan, bu durumla ilgili problem yaşayan herkes için uygun olması. Meme küçültme operasyonu yaptırmadan önce meme ölçümüzün oturmuş olması gerektiğini düşünürüz. Genel olarak uzmanlar bu operasyon için büyümenin tamamlandığı 21 yaşı beklemeyi tavsiye ediyor. Fakat gençler ve sorun yaşayan küçükler de bu işlemi yaptırabilir. Dr. Rahban; 'Yaş açısından tüm hastalar uygun adaylardır. Problem yaşayan, yetişkin kadınlara kadar gençlere meme küçültme işlemi yapıyoruz. Önemli olan, hastanın sağlıklı olması ve ameliyatı tolere edebilmesidir.' Bu nedenle yaşınız ne olursa olsun, bahsettiğimiz semptomlar yaşıyorsanız, bir profesyonelden yardım isteyebilirsiniz. 

Elbette ki bu durumda ileriki yaşlarda ikinci bir operasyona ihtiyaç duyma ihtimaliniz var. Fakat 21 yaşından sonrasını bekleseniz bile, hamilelikte, emzirme döneminde veya önemli kilo dalgalanmaları yaşadığınızda da kup ölçüleriniz ciddi anlamda değişebilir.

4. İşlemde iyileşme süreci de oldukça kolaydır.

srv.onedio.com

Göz korkutucu gibi görünse de, meme küçültme aslında o kadar zaman alıcı veya gergin bir işlem değildir. NYU Langone Health plastik cerrahı Mihye Choi, 'Hastalar aynı gün eve gidiyor.' diyor. Ameliyat sonrası, iyileşme süreci de kötü değil. 

Dr. Castellano 'İşlem yaklaşık üç saat sürer ve genel anestezi altında yapılır. Her şey cilt altında yapılır ve tüm dikişler çözünebilirdir.' Bu, iyileşmenin oldukça hızlı olduğu anlamına gelir. Snodgrass & Robinson Plastik Cerrahi uzmanlarından Dr. Chris Robinson, hastaların genellikle bir haftada günlük aktivitelerine, altıncı haftalarında da hiçbir kısıtlama olmadan yaşamlarına geri dönebileceklerini söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Meme küçültme operasyonuna meme dikleştirme operasyonu da dahildir.

Meme küçültme işlemi ismine rağmen, sadece fazla dokuyu çıkarmakla bitmez. Memenin dikleştirilmesi işlemini de içerir. Kolker, 'Meme küçültme işlemine her zaman kaldırma işlemi de dahildir' diyor. Bu, cildi azaltılmış dokuya uyacak şekilde düzenlemenin bir yoludur.

Bu, yeni göğüslerinizin daha doğal görüneceği ve cilt sarkması probleminin olmayacağı anlamına gelir.

6. Kendi kup ölçünüzü kendiniz seçemezsiniz.

srv.onedio.com

Kendiniz için yeni bir kup boyutu hayal etmek cazip gelebilir, ancak ameliyat bu şekilde yapılmaz. Plastik Cerrah Dr. Constance Chen, 'Bir kişinin istediği meme büyüklüğünün ne olduğunu bilmek çok yardımcı olsa da, ameliyattan önce bir kup ölçüsü seçmek mümkün değildir. Her sütyen şirketi kuplarını farklı şekilde boyutlandırır ve kuplar da bir kişinin genel vücut büyüklüğüne göre değişebilir.' En iyi yaklaşım, kendi vücut ölçülerinizde olan ve aynı zamanda istediğiniz kup ölçüsüne sahip birinin kup ölçülerini baz almak olacaktır. Boyuta değil şekle odaklanın ve istediğiniz şey hakkında doktorunuza açık olun.

7. Emzirme kabiliyetinizde değişiklik olabilir.

7. Emzirme kabiliyetinizde değişiklik olabilir.

Meme küçültme operasyonundan sonra emzirememe durumunun oluşacağı söylenir. Bu herkes için aynı değildir fakat ihtimal dahilindedir. Ameliyat sırasında, meme boyutunu küçültmek için yağ ve doku çıkarılır, bu da sinirlere ve süt kanallarına zarar verebilir. Dr. Choi, “Çoğu kişi bu ameliyattan sonra emzirebilir, ancak birkaç tanesi ameliyattan kaynaklanan iç yara dokusu nedeniyle yapamayabilir.” diyor.

Dr. Robinson'a göre, hastaların neredeyse yüzde 80'i operasyon sonrasında emzirebiliyor. Ancak büyük bir küçültmeye ihtiyacınız varsa ve bu durumdan endişe ediyorsanız, doktorunuzla konuşmalısınız.

8. Memelerinizde his kaybı olabilir.

8. Memelerinizde his kaybı olabilir.

Her zaman böyle olmasa da, bazı insanlar meme küçültme operasyonundan sonra meme uçlarında his kaybı olduğunu bildirmiş. Dr. Chioi 'Meme ucu daha az duyarlı hale gelebilir. Birkaç ay sonra iyileşir, ancak bazı kalıcı uyuşukluk olabilir.' diyor.

Dr. Lee, bazen bunun tam tersi bir etkinin ortaya çıktığını, his kaybının değil artması durumunun gerçekleştiğini söylüyor.

9. İzleriniz olacak ama korkulacak kadar kötü değil.

9. İzleriniz olacak ama korkulacak kadar kötü değil.

'Meme küçültme operasyonu sonrası, göğüs derisinde zamanla kaybolan ancak az da olsa kalıcı olan yara izleri olacaktır” diyor Dr. Chen. Yara izi yapılan işleme ve cildinizin doğal iyileşme hızına bağlıdır. Meme küçültme işlemi, genellikle cildin altındaki dokunun çıkarılması ile yapılır. Bunu yapmak için kullanılabilecek üç kesi tipi vardır. Cerrahınızın hangisini seçeceği, büyük ölçüde cilde ve ne kadar meme dokusunun çıkarılması gerektiğine bağlıdır. Bazı durumlarda, cerrahlar meme dokusunu azaltmaya yardımcı olmak için liposuction uygular.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ameliyat simetri garantisi vermez.

10. Ameliyat simetri garantisi vermez.
healthcaremagz.blogspot.com

Asimetrik göğüslere sahip olmak, insanların meme küçültme operasyonu yaptırmasının sebeplerinden biridir. Bununla birlikte, işlemden sonra tam simetriyi garanti etmek imkansızdır.

Dr. Chen ”Göğüsler ikiz değil iki kardeştir. Cerrah mümkün olduğunca simetrik olan göğüsler yaratmaya çalışmalıdır. Doğada bile her zaman mükemmel bir simetri yoktur, bu nedenle ameliyattan sonra ince asimetriler mümkün olabilir.' diyor.

11. Meme küçültme sadece liposuction ile yapılamaz.

11. Meme küçültme sadece liposuction ile yapılamaz.

Bazı cerrahlar, birçok insanın meme küçültmenin sadece liposuction ile yapılabildiğini düşündüklerini fark etmişler. Meme küçültme genellikle, sadece liposuction ile yapılamaz. Çünkü memenin sönük görünmesine sebep olacak fazla deri kalacaktır.

Dr. Kolker'e göre, liposuction meme küçültmek için kullanılan çeşitli araçlardan biridir. Cerrahlar operasyonda, ihtiyaçlarınıza en uygun sonuçları verecek tekniklerin bir kombinasyonunu kullanırlar.

12. Bu işlem kanser riskini azaltabilir.

12. Bu işlem kanser riskini azaltabilir.

Tüm bu açıklamalar korkutucu gibi görünebilir ama meme küçültme işleminin aslında oldukça olumlu olan bazı yönleri de vardır. Bunlardan biri meme kanseri riskinin azalmasıdır. Dr. Eichenberg 'Meme küçültme, meme kanseri riskinizi azaltır çünkü sahip olduğunuz meme dokusu miktarını azaltır.” şeklinde açıklıyor. 

Ayrıca ameliyat sonrası doktorlarınız meme dokunuzu da analiz edecektir. Dr. Choi, dokuların normal ve kanserli olup olmadığından emin olmak için çıkarılan tüm dokuları analiz ettiklerini söylüyor.

13. Memeleriniz için farklı bir bakım gerektirir.

13. Memeleriniz için farklı bir bakım gerektirir.

Meme küçültme operasyonundan sonra sütyene veda edebileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sütyen takmamanın memelerin büyümesine sebep olduğu kanıtlanmış bir gerçek. Bu yüzden ameliyattan sonra da sütyen kullanmanız gerekecektir. Yara izlerinin küçüleceğini ama kalıcı olacağını söylemiştik. Vücudunuzdaki yaraların ne kadar sürede ve ne şekilde iyileşeceğini en iyi siz bilirsiniz. Bu yüzden kendinize göre bakım rutini oluşturabilirsiniz. İlk 6 aydan sonra yaralarınız tamamen oturacaktır ve detaylı bir bakım yapmanıza gerek kalmaz.

14. En yüksek memnuniyet oranına sahip operasyonlardan biridir.

Bunun sebebi hastaların sırt ağrılarından, ağır yükten ve hareket etmedeki rahatsızlıklardan ameliyatın hemen ardından kurtulabiliyor olmalarıdır. Tüm tıbbi işlemlerde olduğu gibi bu işlemde de bazı riskler mevcut. Bunun için, eğer böyle bir operasyon düşünüyorsanız bir doktora danışarak detaylı bir şekilde istediklerinizi anlatmalı ve bilgi almalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
7
5
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın