Görüş Bildir
Haberler
Kadir Şeker Hakkında Tahliye Kararı!

etiket Kadir Şeker Hakkında Tahliye Kararı!

Deniz Gök
07.07.2022 - 17:00 Son Güncelleme: 07.07.2022 - 17:39

Konya'da şiddet gören bir kadını korumak isterken katil olan ve Şubat 2020'den bu yana tutuklu bulunan Kadir Şeker hakkında tahliye kararı verildi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, sevgilisini darp ettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, yeniden yargılandığı davada 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılınca, avukatları karara itiraz etmişti.

DHA, avukatların itirazı sonucu Şeker hakkında tahliye kararı verildiğini duyurdu.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararında şu ifadeler yer aldı:

'Sanık Şeker'in 2 yıl 5 ay 1 gün tutuklu kaldığı, sanığa verilen sonuç ceza miktarı, verilen cezanın Yargıtay 1.Ceza Dairesi'nin bozma ilamı sonrası bozmaya uyularak verilmiş olması, 5275 sayılı ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkında kanun, Açık Ceza İnfaz Kurumu'na Ayrılma Yönetmeliği'nin 6.maddesi dikkate alındığında sanığın tutuklu kaldığı süre itibariyle Açık Ceza İnfaz Kurumu'na ayrılma süresini doldurduğu belirlenmiştir. Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle 31/07/2023 tarihine kadar izinli sayıldıkları, sanığın daha fazla tutuklu kalmasının hakkaniyete uygun olmayacağı, tutuklama tedbirinin devamının artık gereksiz olduğu, CMK'nın 109/3-a maddesi kapsamında yurt dışına çıkışının yasaklanması şeklinde adli kontrol kararı verilerek sanığın tahliyesine karar verilmesi gerektiği kanaatine karılmıştır.'

Neler yaşanmıştı?

Neler yaşanmıştı?

Fen Lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan 2000 doğumlu Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de Konya Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş ve çifti ayırmaya çalışmıştı.

Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran hastanede hayatını kaybetmişti.

Özgür Duran'ın yaralama, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan 19 kaydının olduğu ortaya çıkmıştı.

Özgür Duran'ın yaralama, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan 19 kaydının olduğu ortaya çıkmıştı.

Tutuklanan Kadir Şeker'in ise serbest bırakılması için çağrılar yapılmıştı.

Tutuklanan Kadir Şeker'in ise serbest bırakılması için çağrılar yapılmıştı.

👇

👇

Müebbet hapis cezası 12 yıl 6 aya düşürülmüştü

Müebbet hapis cezası 12 yıl 6 aya düşürülmüştü

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker, savunmasında yardıma ihtiyacı olan bir kadına yardım etmek için olay yerine gittiğini söyleyerek 'Kimseye zarar verme niyetim yoktu. Kadın iyi olduğunu söyledikten sonra oradan ayrılıyordum ki arkamdan saldırdı, yere düştük. Olay yerinden ayrılırken yaralandığının farkında değildim. Hayatını kaybetmesine çok üzüldüm' demişti.

Mahkeme heyeti Şeker'e, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası vermişti. Şeker'in cezası 'haksız tahrik' nedeniyle 15 yıla, 'iyi hal' indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili inceleme yapmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmedildiği belirtilmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince dün 5 Temmuz yeniden yargılanan Kadir Şeker'in 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadir Şeker'in korumak istediği Ayşe Dırla ise eroinle yakalandığı için ekim 2021'de 15 yıl hapse mahkûm olmuştu...

Kadir Şeker'in korumak istediği Ayşe Dırla ise eroinle yakalandığı için ekim 2021'de 15 yıl hapse mahkûm olmuştu...

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
318
143
49
29
9
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?