Görüş Bildir
Haberler
Kadınların En Büyük Derdi Olan Gözenekleri Küçültmeye Geliyoruz!

Kadınların En Büyük Derdi Olan Gözenekleri Küçültmeye Geliyoruz!

Pürüzsüz bir cilt her zaman hayalimiz olmuştur. Aynaya her baktığımızda bebek poposu gibi bir yüze sahip olmak istiyoruz. Bu gözenek problemi yediklerimizden, hava şartlarından ve en büyük etken olarak cilt tipimizden kaynaklanarak pek mümkün olmayabiliyor. Bu içeriğimiz gözenek problemi yaşayan kadınlar için. Gözenek küçültme tavsiyeleri ile geldik, buyurun içeriğimize.👇

Binbir maske tarifiyle denemediğiniz yol kalmadığını biliyoruz. Oldukça basit yöntemler ve herkesin evinde bulunan malzemeler ile pürüzsüz bir cilt mümkün. Adım adım izleyeceğiniz bu yöntemler ile muhteşem sonuçlar alacağınızı şimdiden söyleyelim.

1. Cildi ölü hücrelerden arındırarak işe başlayabilirsiniz.

1. Cildi ölü hücrelerden arındırarak işe başlayabilirsiniz.

Artık çoğumuzun hakim olduğu bir durum varsa o da suratımızda kirin birikmesidir. Kir ve ölü deri nedeniyle kapanan gözenekler zamanla nefes alamaz ve genişler. Bu da daha cansız bir cilt demektir. Gözeneklerinizi eski sıkılığını kavuşturmak için mutlaka ölü hücrelerden arındırmanız gerekir. Peeling yaparak bu işe başlayabilirsiniz. Kahve ve şeker gibi tanecikli şeyleri, birkaç doğal malzeme ile birleştirerek yüzünüze çok bastırmadan, yumuşak hareketlerle peeling yaparak ölü hücrelerden arınmış olursunuz. Sadece yüz değil, vücudunuzun her bölgesi için peeling oldukça yararlıdır.

2. Kil maskesi uygulamak.

2. Kil maskesi uygulamak.

Kil maskesinin yüzyıllardır süren faydaları bugünlere kadar gelmiş durumda. Özellikle doğal kil ile yapacağınız maske sonucunda cildinizin ne kadar temizlenmiş olduğunu fark edeceksiniz. Düzenli kullanıldığında etkili bir sonuç veren kil maskesi cildinizin eski sıkılığına kavuşması için en iyi yöntemlerden biri.

3. Limon suyu...

3. Limon suyu...

Gözenek sıkılaştırmada herkesin hakim olduğu bir diğer yöntem limon suyudur. Limon asit olduğu için doğrudan yüzünüze sürmek yerine içine başka maddeler ekleyerek incelmesini sağlayabilirsiniz. Direkt olarak limon suyunu yüzünüze sürmek pek tavsiye edilen bir yöntem değil. Bunun yanında leke gidermek, gözenek küçültmek ve cilt bariyerini onarmak gibi birçok faydası olduğu da biliniyor.

4. Yüzünüze buz uygulaması yapmak.

4. Yüzünüze buz uygulaması yapmak.

Yine oldukça kolay bir yöntemle karşınızdayız. Sabah uyandığınızda ve geceleri yatmadan önce yüzünüze buz uygulamak gözeneklerini küçültecek en etkili yöntemlerden biri. Gözenekler üzerinde şok etkisi yaratan buz, gözeneklerinizin küçülmesini sağlayacaktır. Düzenli şekilde uygulandığında siz de gözlerinizle farkı göreceksiniz.

5. Aloa Vera jeli...

5. Aloa Vera jeli...

Yüzyıllardır tıbbi amaçlarla kullanıldığını bildiğimiz Aloe Vera jeli son yıllarda yüz maskesi olarak oldukça çok karşımıza çıkıyor. Çıkmasının hakkını da veriyor. Özellikle kendi yetiştirdiğiniz bitkinin jelini kullanmanız bir kremden daha fazla etkiye sahip olabilir. Protein ve vitamin içeren jel kolajen üretimini arttırır. Bu da herkesin bildiği gibi cildin sıkılaşmasını sağlar. Günde bir defa uygulandığında sadece gözenek küçültmekle kalmayarak cilt lekelerinizin de üstesinden gelir.

6. Gül suyu.

6. Gül suyu.

Tonik olarak kullanmayan kişinin kalmadığını düşünüyorum. Gül suyu da cildi sıkılaştıran en büyük nimetlerden biri. Her cilt tipine uygun olan gül suyu sabah ve gece olarak günde iki kere sürülmesinin ardından değişikliği siz de fark edeceksiniz.

7. Yumurta akı maskesi...

7. Yumurta akı maskesi...

İşte maskelerin maskesi. Yumurta kokusuna dayanamayanlar burayı atlayabilirler. Gözenekler ile adeta savaşan yumurta akı yapıldığı an fark yaratan bir maske. Doğal yöntemler arasında en hızlı çözüm alacağınız maske budur. Haftada iki defa yapmanızı tavsiye ederiz.

8. Maden suyu.

İçinde bulunan minerallerle cildin sıkılaşmasında önemli rol oynayan bir diğer uygulama ise maden suyundan geliyor. İki katı fayda sağlamak için buz kalıplarına maden suyu döküp yüzünüze uygulayabilirsiniz. Böylelikle hem buz uygulaması hem de maden suyunu kullanmış olursunuz.

9. Cilt tipine uygun bir tonik uygulamak.

9. Cilt tipine uygun bir tonik uygulamak.

Cilt temizliğinin en son adımı olarak tonik uygulamak cilt temizliği için önemli bir adımdır. Doğal içerikli markaların gözenek küçültücü toniklerini, her gece yüzünüze uygulamanız ile gözeneklerini küçültebilirsiniz. Tabii bu ürünü kullanmayı bırakana kadar kalıcı bir çözüm sunar.

10. Düzenli ve bol su içmek.

Her şey bir yana su bir yana. Saydığımız bu yöntemlerin başında tabii ki bol su içmek gelmelidir. Her yerde ısrarla söylenen bol su tüketimi vücudumuzun her yanına faydası olduğu gibi gözenekleri iyileştirmede de etkin rol oynuyor. Düzenli su içtiğiniz bir haftanın öncesi fotoğrafı ve sonrası fotoğrafı çekerseniz farkı sizde görürsünüz.

Cildinizin sağlıklı görünüme kavuşması sizin elinizde. Öyle çok büyük paralar vererek cilt sağlığınıza kavuşmak yerine evde basit ve kolay ulaşılabilir malzemeler ile de sağlayabilirsiniz. Herkesin cildinizin sırrını merak edeceği yöntemlerimize eklemek istediklerini varsa yoruma bırakmayı unutmayın! 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın