Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Erkeklere Oranla Niçin Daha Çok Kilo Alır?

etiket Kadınlar Erkeklere Oranla Niçin Daha Çok Kilo Alır?

Gönül Ateşsaçan
16.06.2023 - 08:32 Son Güncelleme: 14.08.2023 - 10:00

Bütünsel tıpta amaç; bedenin savunma ve tamir mekanizmasını uyarıp yönlendirerek kendi kendini iyileştirmesi ve yenilemesini sağlamaktır.

İngilizce “whole person” (bütünüyle insan) sözünden türeyen bu terim; insanı, evren içinde aklı, duyguları, düşünceleri, fizik yapısıyla ele alır ve her açıdan tanımlar. Holistik tıp, bütünsel tıp an- lamında kullanılmaktadır. Modern tıp ve alternatif tıpta yer alan tedavilerin hepsini bir araya getirmektedir. Bu ilkeyi anlayabilmek için basit bir soruyla başlayalım. Kadınlar erkeklere oranla niçin daha çok kilo alır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sorunun cevabını madde madde anlatırsam daha net olacağından şimdi size sıralıyorum:

Bu sorunun cevabını madde madde anlatırsam daha net olacağından şimdi size sıralıyorum:

Kadınlardaki yağ oranı erkeklere göre daha yüksektir ve bu da metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Sonuç, daha kolay kilo alınır.

■ Kadınlık hormonunun (östrojen) yüksekliği kalça, uyluk ve karın bölgesinde yağlanma artışına neden olur.

■ Her doğum sonrası alınan ve verilen kilolar metabolizmayı yavaşlatır.

■ Aklımızdan sürekli ve yoğun olarak geçen düşünceler, yaşamımızı şekillendirir. Zihnimizden endişe, öfke, kırgınlık, intikam veya haksızlığa uğradığımıza dair düşünceler geçiyorsa; bu düşüncelerin bedenimize geri döneceğini unutmayın. Konuşmalarınıza dikkat edin, bir şeyi üç kereden fazla söylüyorsanız, bu bir düşünce kalıbıdır, gerçekleşir.

■ Acı çektirildiği, cezalandırıldığı için nefret duyma… Kendini kurban olarak görme ve hayatta engellenmiş hissetme. Bu duygular tiroid dokusunun az çalışmasına, vücudun yavaşlamasına, dolayısıyla kilo alınmasına neden olur.

■ Kadınlardaki selülitin nedeni daha önce de bahsettiğim gibi biriktirilmiş öfke ve kendini cezalandırmadır.

■ Şişmanlık aşırı hassasiyetle başlar. Kişinin korunmaya ihtiyacı vardır. Kadınlarda kalçalarda yağlanma olmasının nedeni; anne ve babaya duyulan inatçı öfkedir.

■ Uyluklarda yağlanma çocukluktan kalma bastırılmış öfkedir.

■ Çikolata ve şekeri her gün yemek istiyorsanız; yaşamınızda sevgi eksikliği vardır. Sevgi verilse bile sevgi alamıyorsunuzdur. Bu durumu kapatmak için de şekere saldırıyorsunuz.

■ Spor yapma alışkanlığı kadınlarda daha azdır.

■ Ev işlerinde harcanan kaloriler zayıflamaya yardımcı olmaz. Metabolizma buna alışır ve vücut ne yazık ki bunu spor gibi algılamaz.

YouTube

Twitter

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
4
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın