Görüş Bildir
Haberler
Kaçak Avcıları Sosyal Medyadaki Görüntüleri Ele Verdi

Kaçak Avcıları Sosyal Medyadaki Görüntüleri Ele Verdi

ATKN
26.12.2015 - 18:15

Muş'un Varto ilçesinde yasak bölgede avlanan ve fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 12 kişiye 42 bin 669 lira ceza kesildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, Muş'un Varto ilçesinde yasaklanmış bölgede avlanan ve fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 12 kişiye 42 bin 669 lira ceza kesildi.

2010'da gerçekleşen olayda H.A. ve arkadaşları, Muş'un Varto ilçesinde yasak bölgede avlanarak görüntü ve fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Söz konusu fotoğraf ve görüntüleri geçen ay tespit eden ve incelemeye alan DKMP ekipleri, görüntülerin kabahat teşkil edebilecek nitelik taşıdığını belirledi.

İnceleme sonrası paylaşılan fotoğraf ve videolarda tespit edilen kişilerin ayrı ayrı bilgisine başvuruldu.

Olayın görüntüleri ve ilgililerin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan değerlendirmede, söz konusu avın, 2010-2011 Merkez Av Komisyonu Kararı ile 'ava yasak alan' ilan edilen Muş'un Varto ilçesi Seferek geçidi mevkisindeki Taşlıkaya, Çaltalı, Koçyatağı, Başkent ve Ağaçkorur köylerinin bulunduğu bölgede yapıldığı anlaşıldı.

66 av hayvanı yasa dışı avlandı

66 av hayvanı yasa dışı avlandı

Ulaşılan bilgiler sonucunda söz konusu ava çoğunluğu Muşlu olmak üzere İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'dan avcıların katıldığı ve 51 kınalı keklik, 12 çil keklik, 2 tavşan, 1 tahtalı olmak üzere 66 av hayvanının yasa dışı vurulduğu tespit edildi.

Yasa dışı avı gerçekleştiren 12 kişiye toplam 6 bin 501 lira idari para cezası verildi. Ayrıca faillere, tabiata verdikleri zarardan dolayı da 'müştereken' ve 'müteselsilen' olmak üzere 36 bin 168 lira tazminat vermesi karara bağlandı. Failler hakkında toplam 42 bin 669 lira cezai işlem uygulandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
3
1
1
1
0
0