Görüş Bildir
Haberler
Kabuslarınızın Tuzu Biberi Olup Tüylerinizi Diken Diken Edecek Birbirinden Ürpertici 15 Korku Filmi

Kabuslarınızın Tuzu Biberi Olup Tüylerinizi Diken Diken Edecek Birbirinden Ürpertici 15 Korku Filmi

Korku filmi dediğimizde aklımıza şeytanlar ve doğaüstü yaratıklar gelir takdir edersiniz ki. Her ne kadar alışılagelmiş kavramlar da olsalar bu temalar birçok kaliteli korku filminde karşımıza çıkıyor. Gelin son zamanların en çok izlenen kaliteli korku filmlerine beraber bakalım! 👇

Kaynak: https://www.slashfilm.com/771859/the-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Curse of La Llorona (2019)

15. The Curse of La Llorona (2019)

Özet: Sosyal hizmetler görevlisi olan Anna, aldığı bir davada doğaüstü olaylar yaşandığını fark eder. Yaşanan bu doğaüstü olaylar, Anna'nın ailesinin başına gelenler ile benzer olaylar gösterir. Bu doğaüstü varlık, La Llorona'nın ta kendisidir. Anna'nın bu ruhani varlıktan ailesi ve kendisini kurtarabilmek için büyük bir mücadele vermesi gerekir.

Oyuncular: Linda Cardellini, Raymond Cruz, Marisol Ramirez

Yönetmen: Michael Chaves

14. Pyewacket (2017)

14. Pyewacket (2017)

Özet: Hayal kırıklığına uğramış öfkeli bir genç kız, annesini öldürmek için bir cadıyı uyandırmaya karar verir. Fakat gizli bir şekilde ritüel gerçekleştiren kız ormanın derinliklerinde lanetli bir gücü uyandırır.

Oyuncular: Nicole Munoz, Laurie Holden, Eric Osborne

Yönetmen: Adam MacDonald

13. Hagazussa (2017)

13. Hagazussa (2017)

Özet: Albrun, karanlık bir efsanenin içinde kendi akıl sağlığını koruma mücadelesi verirken aynı zamanda kırsal bir bölgede yayılan antik bir büyünün inanç ve delilik arasındaki çizgiyi keşfetmeye çalışıyor.

Oyuncular: Aleksandra Cwen, Caludia Martini, Tanja Petrovsky

Yönetmen: Lukas Feigelfeld

12. The Ritual (2017)

12. The Ritual (2017)

Özet: Arkadaşlarının trajik ölümünün ardından yeniden bir araya gelen dört üniversite arkadaşı, İskandinavya'nın vahşi doğasında yürüyüş yapmak için yola çıkar. Yanlış bir düşünce, onları eski bir kötülüğün var olduğu ve her fırsatta onları takip ettiği İskandinav efsanesinin gizemli ormanlarına götürür.

Oyuncular: Rafe Spall, Arsher Ali, Robert James-Collier

Yönetmen: David Bruckner

11. Apostle/Havari (2018)

11. Apostle/Havari (2018)

Özet: Kız kardeşini ne pahasına olursa olsun geri almaya kararlı olan Thomas, kardeşini kaçıran tarikatın yaşadığı adaya gider. Thomas adanın topluluğuna sızarken toplumun tarikatın saflarının istila edildiğini öğrenir ve hayal edebileceğinden daha kötü bir sırrı ortaya çıkarır.

Oyuncular: Dan Stevens, Richard Elfyn, Paul Higgins

Yönetmen: Gareth Evans

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Blood on Satan's Claw (1971)

10. The Blood on Satan's Claw (1971)

Özet: Küçük bir kasabada yaşayan rastgele bir çocuk fark etmeden toprağı kazarak gizemli bir ceset bulur. O andan itibaren garip davranmaya başlayan gençler Angel adında ruhani bir kız tarafından yönetilmeye başlar. Bu gençler ölü ruhlara ulaşmak için şeytani bir ritüel yaparlar. Sonrasında işler daha da karmaşık bir hal alır.

Oyuncular: Patrick Wymark, Linda Hayden, Barry Andrews

Yönetmen: Piers Haggard

9. Kill List (2011)

9. Kill List (2011)

Özet: Bir tetikçi, başarısız giden bir işten bir yıl sonra üç cinayet için görevlendirilir. Başlarda kolay gelse de olayların çözülüş biçimiyle tetikçinin kalbinin karanlığı da gün yüzüne çıkacaktır.

Oyuncular: Neil Maskell, MyAnna Buring, Harry Simpson

Yönetmen: Ben Wheatley

8. The Blair Witch Project (1999)

8. The Blair Witch Project (1999)

Özet: Blair Cadısı da Paranormal Aktivite gibi bir korku filmi. Blair Cadısı efsanesinin nasıl ortaya çıktığını merak eden üç kişilik belgesel ekibi, Black Hills ormanının derinliklerine dalar. 'Bu efsane nasıl olur da günümüze kadar gelir?' sorusuna cevap arayan belgesel ekibi, bir süre sonra hikayenin yalan değil gerçek olduğunu anlar ancak ormanın derinliklerinde kaybolurlar.

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams, Bob Griffin

Yönetmenler: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez

7. Noroi: The Curse (2005)

7. Noroi: The Curse (2005)

Özet: Bir belgesel yapımcısı, 'kagutaba' adından eski bir şeytanın efsanesiyle alakalı bazı paranormal olayları araştırıyor.

Oyuncular: Jin Muraki, Rio Kanno, Tomono Kugo

Yönetmen: Kôji Shiraishi

6. The Witch (2015)

6. The Witch (2015)

Özet: 1630 yılında İngiltere'de vahşi doğanın kenarında bir evde 5 çocuklarıyla birlikte yaşayan bir aile, yeni doğan oğullarının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla ilginç anlar yaşamaya başlar.  

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie

Yönetmen: Robert Eggers

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Midsommar (2019)

5. Midsommar (2019)

Özet: İlişkileri bozulan genç bir Amerikalı çift, şehirden çok uzak bir kasabaya gidip her şeyden uzaklaşmak isterler. Ancak kendilerini  pastoral bir cennet gibi görünen ama yerlilerin korkunç bir ritüelleri ile dolu olan bir kasabanın ortasında bulurlar.

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren

Yönetmen: Ari Aster

4. Eve's Bayou (1997)

4. Eve's Bayou (1997)

Özet: Eve karakterinin gözlerine inanamadığı bir şey görmesiyle başlayan bu gizem dolu film, sonrasında ailenin gotik sırları, yalanları ve mistik güçleri yöneten kadınları konu alıyor.

Oyuncular: Jurnee Smollett, Meagan Good, Lynn Whitfield

Yönetmen: Kasi Lemmons

3. The Wailing (2016)

3. The Wailing (2016)

Özet: Kırsal köylüler, bir dizi vahşi cinayeti gizemli bir yabancının (Kunimura Jun) gelmesine bağladığında, tüm halkta büyük histeri başlar.

Oyuncular: Jun Kunimura, Jung-min Hwang, Kwak Do-won

Yönetmen: Na Hong-jin

2. The Wicker Man (1973)

2. The Wicker Man (1973)

Özet: Film, Summerisle adındaki bir adada kaybolan genç bir kızın ve onu aramaya gelen dindar bir polis memurunun hikâyesi üzerinden pagan kültürü ve Hristiyan bakış açısı arasında oldukça ilginç bir çatışma sunuyor.

Oyuncular: Edward Woodward, Christopher Lee, Diane Cilento

Yönetmen: Robin Hardy

1. Kwaidan (1964)

1. Kwaidan (1964)

Özet: Adını 'hayalet hikayesi' anlamına gelen arkaik bir Japonca sözcükten alan bu antoloji, dört halk masalını uyarlıyor. Beş parasız bir samuray (Rentarô Mikuni) trajik sonuçlarla para için evlenir. Bir kar fırtınasında mahsur kalan bir adam, Bakire Yuki (Keiko Kishi) tarafından kurtarılır, ancak kurtarmasının bir bedeli vardır. Kör müzisyen Hoichi (Katsuo Nakamura), bir hayalet seyircisi için performans sergilemek zorunda kalır. Bir yazar (Osamu Takizawa), çay fincanında başka bir savaşçının yansımasını gören bir samurayın hikayesini anlatır.

Oyuncular: Rentarô Mikuni, Michiyo Aratama, Tetsuro Tamba, Katsuo Nakamura

Yönetmen: Masaki Kobayashi

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
.

The witch güzel filmdi tavsiye ederim. Korku değil daha çok gergin bir havası ve güzel bir mesajı vardı.

Tufi

#6 Tavsiye ederim iyi filmdir. Bir tiyatro oyunundan esinlenerek film haline getirilmiş, ben bir film festivalinde tesadüfen izlemiştim çok sevdim.. Filmdeki... Devamını Gör

onur

Midsommor bok gibi film ve hiç ama hiç korkunç değil bu listede olması çok saçmaaa