Görüş Bildir
Haberler
Julian Assange Google'ı NSA'e Çalışmakla Suçladı

Julian Assange Google'ı NSA'e Çalışmakla Suçladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya çapında ses getiren gizli dökümanları yayınlayan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, 'When Google met Wikileaks' isimli kitabının tanıtımı için düzenlenen Manhattan'daki etkinliğe telekonferans ile bağlanarak Google'ı adeta 'özelleştirilmiş bir NSA' olmakla suçladı. NSA, eski çalışanı Edward Snowden'in hakkında vatandaşlar üzerinde haksız bilgi toplayarak adeta casusluk faaliyetleri içinde bulunduğunun belgelerini sızdırdığı Amerika'nın Ulusal Güvenlikten sorumlu devlet birimiydi.

Assange, Google'ın devlet içindeki pek çok birim ve askeriyle temasta olduğunu vurgulayarak 'Google kullananlar ürünün ta kendisidir' yorumunu yaptı. Google ve Android'in özelliklerini hatırlatan Assange 'sürekli konumunuzu raporluyor.. Kişilerinizi, e-postalarınızı, neleri aradığınızı.. Tüm bilgilerinizi topluyorlar' diye konuştu.

Assange, 2006 yılında uluslararası çapta gizli belgelerin sızdırıldığı WikiLeaks sitesini kurmuş, ve 2012 yılında İngiltere'nin hakkında yakalama emri çıkarmasıyla İngilteredeki Ekvator büyükelçiliğie sığınmıştı.

Kaynak: http://www.cnet.com/news/assange-dubs...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0