Görüş Bildir
Haberler
Jetgiller'i Aratmayan Yenilikler: Gelecekte Her Yerde Karşımıza Çıkması Muhtemel 10 İnanılmaz İcat

Jetgiller'i Aratmayan Yenilikler: Gelecekte Her Yerde Karşımıza Çıkması Muhtemel 10 İnanılmaz İcat

Effy
19.05.2023 - 09:02

Günümüz insanlarının en çok merak ettiği sorulardan biri de gelecekte ne gibi icatların olacağı! Gerçekten Jetgiller ailesi gibi yaşayabilecek miyiz? Bilmiyoruz! Ancak bu icatlar ile mümkün olabilir. İşte gelecekte çıkması ya da yaygınlaşması beklenen icatlar! 👇

Kaynak: https://www.indiatimes.com/technology...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yenilebilir su damlaları.

1. Yenilebilir su damlaları.

Plastik şişeler, yenilebilir su damlalarının gelmesi ile tarihe karışabilir!

Plastik su şişesi yerine gelecekte kullanılması beklenen Ohoo su damlalarını yapmak çok kolay: Doğru tarifle evde bile yapılabilir. Su damlaları suyosunu zarıyla kapatılmış bir şekilde sizlere geliyor ve raf ömrü 4 ila 6 haftaya kadar.

2. Uzayda seyahat etmek için uçan balonlar.

2. Uzayda seyahat etmek için uçan balonlar.

Uzay kapsüllerini, roketlerini vs. unutun: Sizi uzaya götüren bir balon daha havalı değil mi?

Tabii uzayın derinliklerine gidecek değil ancak bulutları aşması yeterli. World View Enterprises isimli şirkete ait olan proje, balonla yapılacak eşsiz bir uzay yolculuğu vadediyor! Hem roketlerin aksine daha ucuz hem daha az tehlikeli olacağı düşünülüyor. World View, tek seferlik bir tur karşılığında 75 bin dolar ücret ödenmesi gerektiğini belirtiyor.

3. Otonom arabalar.

3. Otonom arabalar.

Google veya Tesla olsun, gitgide şoförsüz otonom araçlara yakınlaşıyoruz. Minimum insan müdahalesi gerektiren otonom araçlar, kalabalık trafiklerde epey yardımcı olacak. 

Bu teknoloji ile ön plana çıkan tek isimler Google ve Tesla değil: BMW de otonom araç için bir ekip oluşturduğunu belirtmişti.

4. Üç boyutlu (3D) baskı.

4. Üç boyutlu (3D) baskı.

Geçtiğimiz on yılın en devrim niteliğindeki icadı olan üç boyutlu baskı, tüm hayal gücümüzü çılgınca kullanmamızı sağladı! Mesela üç boyutlu baskı ile yapılan bu betondan kale gibi!

3D baskı, hem doğal afetlere dayanıklı hem de bütçeye uygun evler inşa etmenin bir yolu olarak da karşımıza çıkıyor.

5. Çalar saat halı.

5. Çalar saat halı.

Bu çalar saati durdurmak için yataktan çıkıp, deyim yerindeyse ayaklarınızla ezmeniz gerek!

Her türlü çalar saatten daha iyi işlev gören bu halı ile yataktan saniyeler içinde çıkacaksınız, çünkü zorundasınız. 😅 Winson Tam icadı olan bu ürün, her çalar saatin yapmak isteyip yapamadığını yapıyor: Uyandırarak yataktan çıkmanızı sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hızlı tren (Hyperloop).

6. Hızlı tren (Hyperloop).

Hiçbir hızlı ulaşım sistemine benzemeyen hızlı trenin, minimum sürtünme ile tünelleri saatte 965 km gitmesi ile bekleniyor: San Francisco'dan Las Vegas'a 35 dakikada varması bekleniyor! 

Hızlı seyahat denince akıllara gelmesi beklenen hız kovanı, en çok talep gören projelerden biri. Elon Musk'ın hızlı treni (Hyperloop), şimdiden geleceğin süper hızlı ulaşım sistemi olarak adlandırıldı.

7. Kapsül taksiler.

7. Kapsül taksiler.

Kapsül taksilerin Hindistan'ın en popüler icadı olması bekleniyor. Bu sürücüsüz kapsül taksilerin Hindistan'ın Haryana eyaletinde bulunan Gurgaon'da yakın zamanda kullanılması bekleniyor.

Çağ ötesi ve türünün tek örneği olan bu icat, yol kalabalığını azaltacak.

8. Görünmezlik pelerini.

8. Görünmezlik pelerini.

Harry Potter bunu duyduğuna çok sevinirdi! Gerilebilir bir materyal olan meta-skin (doğada bulunmayan bileşimlerden meydana gelen metamateryal), gelecekte görünmezlik pelerinini icat etmeye yardımcı olabilir.

Meta-skin elektromanyetik dalgaları yönlendirerek, objeleri pelerinle radarlardan korumanın bir yolu olabilir. Radarlar objeleri radyo veya mikrodalgaları kullanarak tespit eder.

9. Şampuan topu.

9. Şampuan topu.

Liseli bir genç tarafından tasarlanan bu ürün de plastik kullanımını sona erdirmek için üretildi.

'Nohbo' isimli top şampuan tek seferlik kullanım için ideal. Top şampuan suda ovulmadığı sürece katı formunda kalıyor. Seyahat için oldukça uygun: Akma, sızıntı ve şişe taşıma derdi yok. Toplar, bitki esanslarından elde edilen çözünülebilir bir pakette geliyor.

10. Yenilebilir yemek ambalajları.

10. Yenilebilir yemek ambalajları.

Her şey plastiksiz bir gelecek için. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı, sütten elde edilen bir protein olan kazein ile bir ambalaj üretimi üzerinde çalışıyor.

Bu ambalaj sadece yenilebilir değil, aynı zamanda biyolojik olarak parçalanabilir olacak. Ayrıca yiyen insanlara ekstra protein kaynağı olurken, gıdaların raf ömrünü uzatacak.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
5
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dunja Oyuncusu

Bu tarz gelişmeleri takib eden biri olarak, çoğunu biliyordum. 3D yazıcıyla kale yapmak 😶😶😶 Minnacık biblo dünya paraya mal olurken, ev yapmak.. Eğer hammadd... Devamını Gör

Hipergrafi

Ben de şey duymuştum çalar saatin üzerinde sekiz parçadan oluşan bir puzzle var ve saatin içindeki mekanizma alarm çalar çalmaz puzzle parçalarını fırlatıyor... Devamını Gör

ömer

#8 Harry potter bunu duyduğuna neden sevinsin abi zaten onun var 🤦🏻‍♂️😅😅