Görüş Bildir
Haberler
İzmir Derbisinde Tribünler Yarı Yarıya

İzmir Derbisinde Tribünler Yarı Yarıya

Enver K.
04.11.2015 - 18:27

PTT 1. Lig'de 8 Kasım'da oynanacak Karşıyaka-Göztepe maçında, İzmir Atatürk Stadı'nda kapalı tribüne Karşıyaka, açık tribüne ise Göztepe taraftarının alınmasına karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu, PTT 1. Lig'de 8 Kasım'da  oynanacak Karşıyaka-Göztepe maçında, İzmir Atatürk Stadı'nda kapalı tribüne  Karşıyaka, açık tribüne ise Göztepe taraftarının alınmasına karar verdi. 

Kurul toplantısı, Vali Mustafa Toprak başkanlığında, iki kulübün  başkanı ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Vali Toprak, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada,  İzmir'in sevgi, barış ve ilklerin kenti olduğunu, Karşıyaka ve Göztepe  takımlarının karşılaşacağı müsabakada centilmenliğin, beraberliğin ve kardeşliğin  yansıması için bir araya geldiklerini ifade etti. 

 Pazar günü oynanacak müsabakada her iki takım taraftarının da maça  alınması yönünde karar alındığını kaydeden Toprak, bu konuda gerekli tedbirleri  taraftarlara güvenerek aldıklarını söyledi. 

Maç saatinde değişiklik talebi 

Karşıyaka taraftarının Mersinli Mahallesi, Göztepe taraftarının ise  İzulaş garajı tarafından stada giriş yapacağını ifade eden Toprak, 'Biz  seyircilerimize, taraftarlarımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Geçmişte yaşananların  aksine barışın, sevginin, hoşgörünün, fair play'in bir kez daha bu derbide  illerimize, ülkemize, spor taraftarlarına yayılacağını düşünüyoruz' dedi. 

Vali Toprak, karşılaşmanın 18.30'dan önceki bir saatte başlaması için  oy birliğiyle karar alındığını, Türkiye Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş  nezdinde gerekli işlemlerin başlatılacağını belirtti. 

Kapalı tribün Karşıyaka'ya, açık Göztepe'ye 

Konuk ekip taraftarlarına ne kadarlık yer ayrıldığı yönündeki bir soru  üzerine Vali Toprak, Passolig kartı olan ve bilet alanların maçı izleme imkanı  bulacağını bildirdi. 

Kapalı tribünün ev sahibi ekip Karşıyaka, açık tribünün ise konuk  Göztepe taraftarlarınca kullanılacağını dile getiren Toprak, şöyle konuştu: 

'Hukuken sayı verilmiş olsa bile şu an Passolig kartı olanların sayısı  belli. Orada da bir orantı var. Biz oraya da pek takılmak istemiyoruz. 52 bin  kişilik stadyumumuz var. Passolig sayısı, üst üste koyduğunuzda 20 bin. Öyle  anlaşılıyor ki yarı yarıya olacak şekilde. Kurulun almış olduğu karar, diğer  Göztepe-Karşıyaka maçında da karşı takıma tanınmış olacak. Bu bir centilmenlik  anlaşmasıdır.' 

'Sadece 3 puanlık maç değil' 

Maçın Türkiye derbisi olduğunu ifade eden Göztepe Spor Kulübü Başkanı  Mehmet Sepil, iki takım taraftarının karşılaşmaya gelme imkanına kavuşmasının  önemini vurguladı. Sepil, 'Bizim için sadece 3 puanlık bir maç değil. Karşıyaka  maçı çok önemli. Çok güzel maç olmasını bekliyoruz' dedi. 

İki takım arasında oynanan ve seyirci sayısıyla Guinness Rekorlar  Kitabı'na giren maç hatırlatılarak yöneltilen 'Yeni bir rekor bekliyor musunuz?'  sorusuna Sepil, 'Yeni rekor maalesef zor. Passolig'le birlikte rekor olmaz'  cevabını verdi. 

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ise sahada her anlamda sportif  rekabetin yaşanacağını, Karşıyaka taraftarının centilmenliğini tüm Türkiye'ye  göstereceğini söyledi. 

Tribünlerde olimpiyat ruhunu ve fair play'i sonuna kadar  yaşatacaklarını dile getiren Erten, 'İzmir'in bütün Türkiye'de farkı olsun  istiyoruz. Karşıyakalı taraftarın centilmenliğine sonuna kadar inanıyor,  güveniyoruz. Güzel bir gün olacak. Sadece Göztepe, Karşıyaka taraftarlarını değil  elinde Passolig olan ya da alacak olanları maça davet ediyoruz. Buyursun  gelsinler, bu eğlenceyi hep birlikte yaşayalım' diye konuştu. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın