Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Ürkütücü Sahneleri Yüzünden Uzun Süre Etkisinden Çıkamayacağınız Korku Filmleri

İzledikten Sonra Ürkütücü Sahneleri Yüzünden Uzun Süre Etkisinden Çıkamayacağınız Korku Filmleri

Sheida
30.09.2020 - 10:15

Vedat Milor'un önerisi tam bir Vedat Milor önerisi yalnız 😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Salem's Lot (Mini dizi)

1. Salem's Lot (Mini dizi)

IMDb: 6,8

Bir roman yazarı, vampirler tarafından işgal edilmiş küçük bir New England kasabasını kurtarmaya çalışır.

2. Exorcist (1973)

2. Exorcist (1973)

IMDb: 8,0

Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. Bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan Chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'e götürür. Peder, Regan'ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

3. Peşimdeki Şeytan (2014)

3. Peşimdeki Şeytan (2014)

IMDb: 6,8

Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

4. Şeytanın Ölüsü (1981)

4. Şeytanın Ölüsü (1981)

IMDb: 7,5

Bazı yolculuklar, her ne kadar nereye gidildiği ve beklentinin ne olduğu belli olsa da umulmadık kapılara açılabilir. Ormanda bir kulübeye doğru yola çıkan beş arkadaşın esas amaçları sadece bir hafta sonunu keyifle geçirmektir. Gittikleri yerde bir teyp kaydı bulurlar. Bunu bir profesör bırakmıştır. Ardından Ölüler Kitabı’nı bulurlar. Kayıtta profesörün kendi çevirisini yaptığı, ölüleri canlandırma pasajlarını dinlerler ve dehşetli dolu bir kötülük ormanda açığa çıkar.

Önce ormanın kendisi sonra da insanlar kötücül yaratıklara dönüşmeye başlar. Kızlardan biri ormana kaçtığında ağaçların tecavüzüne uğrar. Diğerleri de paylarına düşen dehşetle yüzleşeceklerdir.

5. Ringu (1998)

5. Ringu (1998)

IMDb: 7,2

Gizemli bir video, onu izleyen herkesin ölümüne sebep olmaktadır. İzleyici mevcut gizemi çözene dek de bu böyle sürüp gider. Videoyu izleyen herkes yedi gün sonra ölür. Bu konuya dair söylentiler her tarafa yayılır. Bu konuyu incelemek isteyen bir gazeteci aslında anlatılanlara pek inanmaz ancak çok geçmeden kendisini korkunç bir oyunun orta yerinde bulur. Japonya’nın Stephen King’i sayılan yazar Koji Suzuki’nin aynı adlı romanından uyarlanan film, Japon sinema tarihinin en çok hasılat getiren filmleri arasındadır. Ardından devam filmleri de çekilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Signs (2002)

6. Signs (2002)

IMDb: 6,7

Graham Hess, geçmişinde oldukça kötü olaylar yaşamış olan ve inancını yitirmiş olan eski bir rahiptir. Kendi halindeki kardeşi ve çok sevdiği kızı ile beraber sıradan bir çiftçi olan Hess'in hayatı, tarlasında oluşan kocaman işaretlerden sonra değişecektir. Kısa bir süre sonra bu işaretlerin yalnızca kendi tarlalarında oluşmadığını anlarlar. Bu dünyadan olmayan bir şeyler kapılarına dayanmıştır.

Altıncı His ve Ölümsüz gibi eserleriyle tüm Amerikanın dikkatini üzerine çeken Shyamalan, bu kez dünya dışı varlıkların mitini odağına alıyor.

7. Gel ve Gör (1985)

7. Gel ve Gör (1985)

IMDb: 8,3

Gel ve Gör'de İkinci Dünya Savaşı'nın en karanlık dönemlerinden birinde, Alman işgali altındaki küçük bir Belarus kasabasındayız. Naziler tüm yahudi köyleri yerle bir edip yerli halkı acımasızca katlederken 13 yaşındaki Florya sahip olduğu tek şeyi, annesini bırakıp Sovyet partizanların güçlerine katılır. Partizanlar Almanlar'a karşı savaşmaya gittiklerinde küçük Florya, Glascha isimli bir kızla arkadaş olur. Bu sevimli dostluk esnasında Florya kendi köyünün adım adım yok oluşuna şahit olur. Savaş bir kez daha acımasızlığını kanıtlayıp insan hayatının ne derece ucuz olduğunu su yüzüne çıkarırken, suçsuz siviller bir kez daha hiç uğruna kaybeden tarafta olurlar.

8. Elijah Wood'un önerisi 'Begotten' (1989)

8. Elijah Wood'un önerisi 'Begotten' (1989)

IMDb: 5,8

Begotten, Dünya’nın kuruluşunu anlatan sembolik bir film. Film, tanrının kendini karnını deşerek öldürmesiyle başlıyor. Tanrı’nın ölümüyle birlikte, onun küllerinden toprak ana doğuyor, kendini hamile bırakarak 'Dünya'yı doğuruyor.

Sembolizmin önemli bir örneği olarak kabul edilen film, yüksek kontrast halinde siyah ve beyaz olarak çekilmiş kült bir yapım.

9. Creep (2004)

9. Creep (2004)

IMDb: 5,6

Filmin konusu bir gece boyunca Londra Metrosu'nda kilitli kalan ve lağımda yaşayan bir yaratık tarafından kovalanan bir kadın hakkındadır.

10. Vedat Milor'un önerisi Büyük Tıkınma (1973)

10. Vedat Milor'un önerisi Büyük Tıkınma (1973)

IMDb: 7,2

Büyük Tıkınma – La grande bouffe, ölene kadar yemek yiyecekleri büyük ziyafet için bir villada bir araya gelen dört burjuva karakterin hikâyesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kemik Balta (2015)

11. Kemik Balta (2015)

IMDb: 7,1

Film dört cesur adamın, bir grup esiri, yamyam bir kabilenin elinden kurtarma girişimini anlatıyor.

12. Suspiria (2018)

12. Suspiria (2018)

IMDb: 6,8

Yeniden uyarlama film, 1977 yılının Berlin'inde geçiyor. Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e katılır. Tam Susie'nin geldiği sıralarda, okulun başka bir üyesi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. Okulun devrimci sanat yönetmeni olan Madame Blanc'ın rehberliğinde Susie olağanüstü bir ilerleme kaydederken, kendine Sara isimli bir arkadaş da edinir. Zaman içerisinde iki arkadaş bu prestijli okulun ve yöneticilerinin karanlık bir sırrı sakladıklarından şüphelenmeye başlar...

13. Ruhlar Bölgesi

13. Ruhlar Bölgesi

IMDb: 6,8

Astral yolculuk olarak bilinen fenomeni, ürkütücü biçimde gözler önüne seren film, genç çift Josh ve Renai'nin, üç çocuklarıyla birlikte yeni bir eve taşınmasıyla başlıyor.

Evde yaşanan tuhaf olaylar, Renai’ye evin hayaletli olduğunu düşündürür ve genç kadın kocasını taşınmaya zorlar. Bu sırada oğulları Dalton doktorların anlam veremediği bir komaya girer; tüm vücut fonksiyonları yerinde olmasına rağmen uyanamamaktadır.

Aile yeni evlerine taşınmasına rağmen olaylar devam etmektedir; gece gündüz eşyalar yer değiştirmekte, kapılar açılıp kapanmakta ve etrafta tuhaf sesler duyulmaktadır. Josh, bu olanlara inanmasa da karısının ve annesinin eve medyum çağırmasına izin verir. O andan sonra olanlar ise en çok kendisini şaşırtacaktır.

14. Ritüel (2019)

14. Ritüel (2019)

IMDb: 7,1

Ritüel, genç bir kadının ve onun erkek arkadaşının İsveç'te yerel bir pagan kültürünün avı haline gelene kadar geçirdikleri yolculuğu anlatıyor.

15. Kötü Ruh (2015)

15. Kötü Ruh (2015)

IMDb: 4,9

Sam Raimi'nin yapımcıları arasında bulunduğu film, 80'li yılların efsanevi korku filmlerinden Poltergeist'ın yeniden çevrimi. Steve ve Diana'nın sakin ve huzurlu aile yaşantısı, yeni taşındıkları evlerinde yaşanmaya başlanan paranormal olaylarla sarsılmaya başlar. Üç çocuklarından en küçük olanı, bir gece evlerinde esrarengiz bir varlık olduğunu keşfeder ve ansızın ortadan kaybolur. Sonrasında aile, kendilerini hedef alan ve savaşı bırakmaya niyeti olmayan bir varlığın farkına varırlar. Gizemli bir geçmişi olan bu bölgede, geçmişin terörü yeniden ortaya çıkmıştır artık; her birinin hazırlıksız olarak yakalandığı bu savaşta hiçbir şey eskisi kalmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Possession (1981)

16. Possession (1981)

IMDb: 7,4

Henüz Berlin Duvarı kapı gibi ayakta... Federal Almanya'dayız... Mark ve Anna'nın gerilimli ilişkisi. Anna, eşini terk etmek istiyor ama bahane bulmak ne mümkün? Ama yine de ayrılmayı istiyor ve Mark'ı şaşırtıyor. Mark olayı eşelemeye başlayacaktır. Anna'nın sevgilisine ulaşan Mark, onun da karısından uzun süredir haber alamadığını ve Anna'nın garip davranışlarının nedenini bilmediğini söyler. Karısının peşine düşen Mark'ın olayın daha ciddi, karanlık ve doğaüstü boyutlarda olduğunu öğrenmesi pek uzun sürmeyecektir. Andrzej Zulawski’nin fantastik, korkutucu ve sürreal öğelerle anlattığı Possession, gösterildiği dönem bazı ülkelerde yasaklanmış, bazılarında ise sansüre uğramıştı.

17. The Poughkeepsie Tapes (2007)

17. The Poughkeepsie Tapes (2007)

IMDb: 6,1

Terk edilmiş bir evde polis tarafından yüzlerce video kaset ele geçirilir. Kasetlerin içeriği için korkunç kelimesi oldukça zayıf kalır: Bir seri katil, işlediği bütün cinayetleri bir bir filme almıştır. Kurbanlarına yaptıklarıysa herkesin görmeyi kaldıramayacağı cinstendir...

18. Sleepaway Camp (1983)

18. Sleepaway Camp (1983)

IMDb: 6,3

John Baker iki çocuğuyla birlikte gölde bir gezintiye çıkar ve bu esnada bir kaza meydana gelir. Kazada John ve oğlu Peter hayatını kaybeder, sadece Angela hayatta kalır. Aradan sekiz yıl geçmiştir ve Angela yakın akrabalarıyla birlikte yaşayan çekingen, içine kapanık birine dönüşmüştür. O yaz için kuzeni Ricky ile birlikte yaz kampına gönderilen Angela kendini burada uzun zamandır dahil olmadığı bir sosyal çevrede bulur. Ancak kampta yaşanmaya başlayan esrarengiz olaylar başta o olmak üzere herkesi derinden sarsacaktır.

19. Under the Skin (2013)

19. Under the Skin (2013)

IMDb: 6,3

İnsan formunda Dünya'ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya'da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
17
10
6
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

2005 sonrası korku filmleri beş para etmez bu işi 70 ve 80lerde güzel yapmışlar ,ayrıca kamera kaydı olarak çekilen korku filmleri de korkutucu. Ayrıca Come ... Devamını Gör

Sefa Döner

Ulan erinmeden bütün filmleri baktım hepsi youtubeda var come and see kadar etkileyeni yok. Vedat milor'un önerdiği fena değil ,.

Pasif Kullanıcı

kokudan altima pirt yaptim aq

Tansel Kmo

17. film ürkütücüydü seri katili anlatan belgesel gibi ama değil .film sitelerinde zor bulunur her sitede yok