Görüş Bildir
Haberler
İzlediğiniz An Kendinizi Edebi Bir Hayal Aleminde Sürüklenirken Bulacağınız En İyi Japon Filmleri

İzlediğiniz An Kendinizi Edebi Bir Hayal Aleminde Sürüklenirken Bulacağınız En İyi Japon Filmleri

Japon sineması, kendine özel geleneklere sahip olan uluslararası düzeyde de başarıya ulaşmış benzersiz tarzı ile başarılı birçok film üretmiştir. Aynı zamanda da kitaplardan uyarlama ve kitap benzeri hikayeleri işleyen birçok filme ev sahipliği yapıyor. Özellikle Japon yazarların eserlerinden uyarlanan filmler, dünya çapında büyük bir ilgi görüyor. Biz de sizler için kitap okuyormuş hissi veren en iyi Japon filmlerini derledik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Tokyo Decadence, 1992

21. Tokyo Decadence, 1992

IMDb: 5.9 

Özet: İtaatkar bir fahişe, Japon maaş memurları ve Yakuza tiplerinin tacizine maruz kalarak ticaretini sürdürmektedir. İşinden dolayı mutsuzdur ve görünüşe göre sevgilisinin evlenmiş olması gerçeğine bir tür yatıştırma bulmaya çalışmaktadır. 

Oyuncular: Miho Nikaido, Yayoi Kusama, Sayoko Amano 

Yönetmen: Ryu Murakami

20. Mandala, 1971

20. Mandala, 1971

IMDb: 6.7 

Özet: Kyoto'lu iki üniversite öğrencisi eşlerini değiştirmeye ve geceyi ıssız bir motelde geçirmeye karar verir. Ancak çiftlerden biri saldırıya uğrar. Çaresizce cevaplar arayan ikili, saldırganları ararken cinsel özgürlüğü destekleyen bir tarikatla karşılaşır. 

Oyuncular: Koji Shimizu, Akiko Mori, Ryo Tamura 

Yönetmen: Akio Jissoji

19. A Man, 2022

19. A Man, 2022

IMDb: 6.9 

Özet: Akira avukat olarak çalışmaktadır. Bir gün eski müvekkili Rie ile karşılaşır ve Rie, Akira'dan ölen kocası Daisuke'nin geçmişini araştırmasını ister. 

Oyuncular: Satoshi Tsumabuki, Sakura Ando, Masataka Kubota 

Yönetmen: Kei Ishikawa

18. Harmonium, 2016

18. Harmonium, 2016

IMDb: 6.9 

Özet: Toshio, hapisten yeni çıkan eski arkadaşı Yasaka’ya kendi atölyesinde iş verir. Beklenmeyen bu misafirin gelişiyle huzurlu çiftin aile yaşamında sessiz bir parçalanma başlarken eski dostu ile karısının aralarında gelişen yakınlaşmanın ağırlığı hissedilmeye başlar.  

Oyuncular: Tadanobu Asano, Mariko Tsutsui, Taiga Nakano 

Yönetmen: Koji Fukada

17. Poem, 1972

17. Poem, 1972

IMDb: 7.0 

Özet: Uta'daki genç uşak her gece uyanıp el feneriyle bir öğretmenin evinde devriye gezmektedir. Sade bir meditasyon hayatı sürmekte ve adanmış dikkatini mezar taşları için yazılar yazmaya odaklamaktadır. 

Oyuncular: Masako Araki, Kanjuro Arashi, Yasumi Hara 

Yönetmen: Akio Jissoji

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Audition, 1999

16. Audition, 1999

IMDb: 7.1 

Özet: Aoyama, 7 yıl önce karısını kaybetmiş ve o günden beri bir kadınla flört etmemiştir. Onun kederli yaşantısına bir kadının girmesi gerektiğine inanan tv yapımcısı arkadaşı, ilginç bir plan yapar. TV şovunun içinde bir bölüm yaparak, sözde oyuncu seçmeleri yapacak ve bu sayede Aoyama'ya uygun bir eş bulacaklardır. Başarısız ve komik pek çok aday sonrasında, Asami adlı çok çekici bir kadın çıkar karşılarına. Onun ideal eşi olacağına inanan Aoyama, kısa zamanda kadının geçmişi hakkında garip şeyler öğrenir.  

Oyuncular: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki 

Yönetmen: Takashi Miike

15. After the Storm, 2016

15. After the Storm, 2016

IMDb: 7.4 

Özet: Kaybeden baba, yeni bir hayat kurmaya niyetlenen sorumluluk sahibi anne ve arada kalmış küçük oğullarını, bir fırtınada, babaannenin evinde bir araya getiriyor. 

Oyuncular: Hiroshi Abe, Yoko Maki, Satomi Kobayashi 

Yönetmen: Hirokazu Koreeda

14. Love & Pop, 1998

14. Love & Pop, 1998

IMDb: 7.4 

Özet: Tokyolu kız öğrenci Hiromi ve arkadaşları, yaşlı erkeklerin genç kızlara randevu için para ödediği, enjo kosai ya da 'tazminatlı randevu' olarak bilinen bir uygulamaya katılırlar. Hiromi pahalı bir yüzük için para toplamak amacıyla bu dünyanın derinliklerine dalar. 

Oyuncular: Tadanobu Asano, Mitsuru Fukikoshi, Megumi Hayashibara 

Yönetmen: Hideaki Anno

13. Wheel of Fortune and Fantasy, 2021

13. Wheel of Fortune and Fantasy, 2021

IMDb: 7.5 

Özet: Beklenmedik bir aşk üçgeni, bir baştan çıkarma tuzağı ve rastgele bir karşılaşma, üç kadın karakteri tasvir etmek ve seçimleri ile pişmanlıkları arasındaki yörüngelerin izini sürmek için üç bölümde anlatılıyor. 

Oyuncular: Kotone Furukawa, Ayumu Nakajima, Hyunri 

Yönetmen: Ryusuke Hamaguchi

12. All About Lily Chou-Chou, 2001

12. All About Lily Chou-Chou, 2001

IMDb: 7.5 

Özet: Yuichi Hasumi ve Shusuke Hoshino adlı öğrencilerin sorunlu gençlik yıllarını anlatan film, Yuichi'nin hayali pop yıldızı Lily Chou-Chou'nun hülyalı ve soyut müziğine duyduğu aşkın arka planında ilişkilerinin değişen ve karmaşık güç dinamiklerini keşfediyor. 

Oyuncular: Hayato Ichihara, Shugo Oshinari, Ayumi Ito 

Yönetmen: Shunji Iwai

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Happy Hour, 2015

11. Happy Hour, 2015

IMDb: 7.6 

Özet: Otuzlu yaşlarındaki dört kadın, evlilikleriyle ilgili şaşırtıcı bir ifşaatın her birini hayatın en büyük sorularından birini sormaya zorlamasının ardından hem ortak hem de özel ilişkilerini yeniden değerlendiriyor. 

Oyuncular: Sachie Tanaka, Hazuki Kikuchi, Maiko Mihara 

Yönetmen: Ryusuke Hamaguchi

10. After Life, 1998

10. After Life, 1998

IMDb: 7.6 

Özet: Film, öldükten sonra sonsuzluğa götürmek istedikleri tek bir anıyı seçmeleri istenen ruhların öykülerini anlatıyor. Seçtikleri anı, öteki dünyaya geçmeden önce bekletildikleri istasyonun görevlileri tarafından, sinemanın tüm görsel hilelerine başvurularak çekilecektir. 

Oyuncular: Arata Iura, Erika Oda, Susumu Terajima 

Yönetmen: Hirokazu Koreeda

9. Vengeance Is Mine, 1979

9. Vengeance Is Mine, 1979

IMDb: 7.7 

Özet: Iwao Enokizu açıklanamayan dürtülerle vahşi cinayetler işleyen orta yaşlarında bir adamdır. Sonunda tüm Japonya Polisi’nin aradığı bir kaçağa dönüşmüş fakat bir şekilde yakalanmamayı başarmıştır. Bu sırada randevuevi işleten bir kadınla tanışmış ve birbirlerine aşık olmuşlardır.  

Oyuncular: Ken Ogata, Rentaro Mikuni, Chocho Miyako 

Yönetmen: Shohei Imamura

8. This Transient Life, 1970

8. This Transient Life, 1970

IMDb: 7.7 

Özet: Uzak bir Budist manastırının yakınlarında, genç bir adam kız kardeşine aşık olur ve onu hamile bırakır. Bir keşişin bunu öğrenmesinin ardından, genç adam usta bir heykeltıraşın asistanı olur, ancak işleri daha da karmaşık hale getirmeye devam eder. 

Oyuncular: Michiko Tsukasa, Ryo Tamura, Eiji Okada 

Yönetmen: Akio Jissoji

7. The Wind Rises, 2013

7. The Wind Rises, 2013

IMDb: 7.7 

Özet: Rüzgar Yükseliyor, uçaklara bir hayli ilgili olan ve bir gün uzman bir uçak tasarımcısı olmanın hayallerini kuran başkahraman Jiro'nun hikayesini ele alıyor. En büyük idolü ise bu alanda tanınmış bir uzman olan, Alpler'in ötesindeki Caproni'dir. Caproni işlerinin estetik güzelliği ve muazzam teknik becerisiyle bu alanın önde gelen isimlerinden biri olmuştur. Çocukluğundan beri görme sorunları yaşayan Jiro, 1930'ların sonundan önemli bir kurumun uçak departmanına girmeyi başarır. 

Oyuncular: Hideaki Anno, Hidetoshi Nishijima, Miori Takimoto 

Yönetmen: Hayao Miyazaki

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Funeral Parade of Roses, 1969

6. Funeral Parade of Roses, 1969

IMDb: 7.8 

Özet: Eddie travesti bir performans sanatçısıdır ve Tokyo’nun eşcinsel gettosu içerisinde bir barda çalışmaktadır. Bar işletmecisi ve uyuşturucu satıcısı olan Gonda ile de gizli bir ilişki yaşamaktadır.  

Oyuncular: Pita, Osamu Ogasawara, Yoshimi Jo 

Yönetmen: Toshio Matsumoto

5. The Face of Another, 1966

5. The Face of Another, 1966

IMDb: 7.9 

Özet: Bir kaza sonucu yüzü tanınamayacak ve hatta korkulacak kadar yanan karakterin toplum içerisine çıkabilmesi için özel bir maske geliştirilir. Ancak bu maske karakterin kişiliğinde hareketlenmelere neden olacaktır. 

Oyuncular: Tatsuya Nakadai, Mikijiro Hira, Kyoko Kishida 

Yönetmen: Hiroshi Teshigahara

4. Tokyo Twilight, 1957

4. Tokyo Twilight, 1957

IMDb: 8.1 

Özet: İki kız kardeş babalarının yanında yaşamaktadır. Kardeşlerden küçüğü beklenmedik şekilde hamile kalmıştır ve sevgilisini aramaktadır. Evin büyük kızı kocasıyla sorunları nedeniyle yanına bebeğini alarak baba evine sığınmıştır. Bu sorunların ortasında kendilerini küçük yaştayken terk eden ve ölü olarak düşündükleri annelerinin şehre döndüğünü öğrenirler. 

Oyuncular: Setsuko Hara, Ineko Arima, Chishu Ryu 

Yönetmen: Yasujiro Ozu

3. Tokyo Story, 1953

3. Tokyo Story, 1953

IMDb: 8.1 

Özet: Müthiş bir dönüşüm ve modernleşmenin pençesinde bölünmekte olan Japonya'dayız. Taşralı, emekli bir karı-koca, Tokyo'da yaşayan evlenmiş çocuklarını ziyarete giderler. Gençler giderek hızlanmakta olan şehir yaşamının meşguliyeti içerisinde, onlarla ilgilenmektense birbirlerine pas edip kurtulma hafifliğindedirler. Sadece savaşta ölmüş oğullarının dul gelini yaşlı çifte şefkat ve ilgi gösterir. Evlerine döndüklerinde kırgın ve kafaları karışıktır. 

Oyuncular: Chishu Ryu, Chieko Higashiyama, So Yamamura 

Yönetmen: Yasujiro Ozu

2. Throne of Blood, 1957

2. Throne of Blood, 1957

IMDb: 8.1 

Özet: Lord Washizu ve Lord Miki, büyük bir askeri zaferin ardından Cobweb ormanında kaybolurlar. Burada Washizu'nun geleceğinde görkemli şeyler gören, Miki'nin soyundan gelecekler için daha da görkemli şeyler tahmin eden gizemli bir yaşlı kadınla karşılaşırlar. Hırslı eşinin de kışkırtmasıyla Washizu İmparator'u öldürmek pahasına da olsa bu kehanetin daha da fazlasını gerçekleştirmek için planlar yapmaya girişir. 

Oyuncular: Toshiro Mifune, Minoru Chiaki, Isuzu Yamada 

Yönetmen: Akira Kurosawa

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sansho the Bailiff, 1954

1. Sansho the Bailiff, 1954

IMDb: 8.4 

Özet: Zushio, annesi Tamaki ve kız kardeşi Anju'yla beraber ailesinin topraklarından kaçar. Bir rahibenin ele verdiği Zushio ve Anju, zalim Sansho'nun yönettiği çok büyük bir esir kampına gönderilirler. Anneleri de kaçırılarak uzaktaki bir adaya götürülüp fuhuşa itilir. 

Oyuncular: Kinuyo Tanaka, Yoshiaki Hanayagi, Kyoko Kagawa 

Yönetmen: Kenji Mizoguchi

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın