Görüş Bildir
Haberler
İyi ki Doğdun Sabahattin Ali...

İyi ki Doğdun Sabahattin Ali...

adem kara
25.02.2014 - 17:48
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İyi ki Doğdun Sabahattin Ali...

Edebiyatımızın usta ismi Sabahattin Ali'nin 107. doğum günü

Usta yazar Sabattin Ali, 'Değirmen', 'Kağnı', 'Ses', 'Yeni Dünya', 'Sırça Köşk', adlı öykü kitapları, 'Kuyucaklı Yusuf', 'İçimizdeki Şeytan' romanları ve 'Dağlar ve Rüzgar' adlı şiir kitaplarının yazarı Türkiye okurları daha çok 'Kürk Mantolu Madonna' ile tanıyor.

1907 yılında Edirne'de dünyaya gelen Sabahattin Ali, ilköğremini İstanbul, Edirne ve Edremit' te tamamlar. 1926 yılında İstanbul Öğretmen Okulu'ndan mezun olan Ali, ilk öğretmenlik görevini Konya'da yapar. Öğretmenliği sırasında Güneş, Hayat, Meşale gibi dergilerde şiir ve öyküleri yayınlanmaya başlanır.

Sabahattin Ali, Varlık'ta 1936 yılında Esirler adlı üç perdelik bir oyun da yazmış , ancak bu türü de bir daha denememiştir. Yazarın kaleme aldığı şiilerinden bazıları, Sezen Aksu, Ahmet Kaya, Zülfü Livaneli, Ali Kocatepe gibi sanatçılar tarafından bestelendi.

Toplumsal eğilimli eserler veren yazar, 2 Nisan 1948 yılında Bulgaristan sınırında öldürüldü. Sabahattin Ali'nin en son geçitiğimiz ocak ayında 'Canım Aliye, Ruhum Filiz' adında, yazarın eşi ve kızına yazdığı mektuplardan oluşan kitabı yayınlandı.

Kaynak: HaberTürk

Kaynak: http://www.haberturk.com/kultur-sanat...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam