Görüş Bildir
Haberler
İtalyanların Bile Dibini Düşürecek 8 Pizza Tarifi Sizler İçin Geliyor😍

İtalyanların Bile Dibini Düşürecek 8 Pizza Tarifi Sizler İçin Geliyor😍

Onedio Yemek
20.10.2018 - 16:03 Son Güncelleme: 13.05.2022 - 16:44

Her hali gözlerimizden kalpler çıkaran pizzanın sizin için 8 mükemmel tarifini topladık! Emin olun bu lezzetlere İtalyanlar bile hayran kaldı!

MÜKEMMEL PİZZA

500 gr un

1 TK tuz

2 TK kuru maya

325 ml ılık su

150 gr doğranmış domates 1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

2 YK zeytinyağı

1 YK parmesan peyniri

1 top mozarella

Taze fesleğen yaprağı İrmik

İlk olarak hamuru yapmak için un ve tuzu karıştırın. Bir kapta maya ve suyu karıştırıp hamura dökün. Burada önemli olan nokta hamuru iyice öne çekip sonra toplayarak yoğurmanız. Sonrasında hamuru 4 bezeye ayırıp irmik döktüğünüz bir yüzeyde dinlendirin. Sonrasında hamuru elinizle açın. Bir kaba ince ince doğranarak sos kıvamına gelmiş domatesleri alın içerisine 1 diş sarımsak ve tuz ilave edin. Açtığınız hamurun üzerine sosu sürün ve 1 YK zeytinyağı gezdirin. Sonrasında üzerine parmesan peyniri rendeleyin ve mozarella dilimleri koyun. Son olarak taze fesleğen yaprağı, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Pizza taşının üzerine irmik serpin ve pizzanızı pizza taşına alın. 220 derecelik fırında 7-10 dk pişirin.

KÖFTELİ KAPALI PİZZA

Pizza Hamuru

Pizza Sosu

250 gr kıyma

1/2 soğan

2 diş sarımsak

1/2 TK kimyon

1/2 TK karabiber

1 TK tuz

1/3 SB ekmek kırıntısı

1 yumurta

Kaşar peyniri

Pizza hamurunu hazırlayın. Kıyma, soğan, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve ekmek kırıntısını yoğurun. Sonrasında minik toplar yapıp kızartın. Pizza hamuruna bol bol pizza sosu sürün ve peynir koyun sonrasında köfteleri dizip biraz daha pizza sosu ve peynir ekleyip pizza hamurunu kapatın. Üzerine yumurta+su karışımı sürüp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40 dk pişirin.

GÖKKUŞAĞI PİZZA

2 adet bazlama

1/2 SB pizza sosu

1/2 SB kaşar peyniri

4 SB renkli sebze (brokoli, sarı biber, mor soğan, kiraz domates, pancar, yeşil biber)

2 TK zeytinyağı

1/2 TK sarımsak tozu

1/2 TK kekik

1/2 TK kırmızı pul biber

Fırını 220 dereceye ayarlayın. Bazlamaları ortadan ikiye kesip inceltin. Sonrasında kızarmış taraflarına pizza sosunu sürün ve peyniri bölüştürün. Pancarları önceden sarımsakla birlikte pişirme kağıdının içinde fırında pişirin ve yumuşamalarını sağlayın. Brokolileri buharda 5 dk kadar pişirip buzlu suyun içine alın. Sonrasında bazlamaların üzerine irice kesilmiş sebzeleri sırasıyla dizin. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve kekiği karıştırıp pizzanın üzerine sürün ve 20 dk pişirin.

BARBEKÜ SOSLU TAVUKLU PİZZA

Pizza Hamuru

1 adet tavuk göğüs

1 YK zeytinyağı

1 TK tuz

1 TK karabiber

1 TK kajun baharatı

1 diş sarımsak

1/2 SB barbekü sos

1 adet kırmızı soğan

Maydanoz

Kaşar peyniri

Pizza hamurunu hazırlayın. Tavukları şerit şeklinde doğrayın. Zeytinyağı koyduğunuz tavada sarımsakları soteleyin sonrasında tavukları ve baharatları ilave edin ve tavukları soteleyin.  Üzerine barbekü sosu koyun. Sonrasında sotelenmiş tavukları ve soğan halkasını koyun. Üzerine kaşar peynirini koyup önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15-20 dk pişirin. 

CALZONE

1 paket maya

1 SB ılık su

2 SB un

1 ÇK tuz

1 ÇK şeker

1 adet soğan

2 yeşil biber

5-6 adet mantar

Pizza sosu

Keçi peynir

Pastırma

Mayayı bir kasede ılık su ile açın. Üzerine unu, tuzu ve şekeri ekleyip iyice karıştırın. Hamur kıvam alınca 1-2 saat dinlendirin. Bir tavada soğanları ve biberleri soteleyin. Üzerlerine mantarı ekleyip pişirmeye devam edin. Bu sırada dinlendirdiğiniz hamuru alın ve oklava ile açın. Açtığınız hamuru bir tabak yardımıyla yuvarlak şekilde kesin. İçine pizza sosunu, keçi peynirini, sotelediğiniz sebzeleri ve pastırmayı ekleyip yarım daire şeklinde, kenarlarınızı kıvırarak kapatın. Fırına vermeden önce üstüne biraz daha pizza sosu sürün ve 190 derecelik fırında 15-16 dakika pişirin. Afiyet olsun.

PESTO SOSLU PİZZA

Pizza hamuru

Mozzarella 

1 adet domates

1/4 SB ceviz ya da çam fıstığı

Tuz

Karabiber

3 SB fesleğen 

1 diş sarımsak

2-3 YK zeytinyağı

Pesto sos için çam fıstıklarını ya da cevizleri tavada kavurun. Sonrasında fesleğen, ceviz ya da çam fıstığı, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi blenderdan geçirin. Pizza hamurunu açın. Üzerine pesto sosu sürün ve domates ve mozarella dilimlerini koyup önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10-12 dk pişirin. Fesleğen ile servis edin.

EKMEK İÇİNDE PİZZA

1 adet köy ekmeği

1 SB pizza sosu

1 SB dillimlenmiş kaşar peyniri (ya da mozarella)

1 SB dilimlenmiş sucuk

1/2 soğan

1/2 SB taze fesleğen

1 SB sosis

1 adet yeşil biber

1 SB rendelenmiş kaşar peyniri

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ekmeğin üzerini kesip içini çıkarın. Sonrasında pizza sosunun yarısını içine sürün. Dilimli peynirlerin yarısını koyun. Üzerine sucuk, soğan, fesleğen, biberleri koyun ve kalan pizza sosunu ve dilimlenmiş peynirlerin kalanını koyup en üstüne de rendelenmiş peynirleri koyarak kapağını kapatın. İlk önce yağlı kağıda sonrasıda alüminyum folyoya sarıp üzerine ağır bir şey koyarak 30 dk pişirin. Fırından çıkarıp üzerine biraz daha rendelenmiş peynir ve sucuk dilimi koyup 5-7 dk daha pişirin ve dilimleyerek servis edin.

NUTELLALI MEYVELİ PİZZA

Pizza hamuru

1/2 SB Nutella

Çilek

Muz

Kivi

Fındık

Pizza hamurunu açın ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dk pişirin. Pizza sıcakken üzerine Nutella sürün ve meyve dilimlerini dizin sonrasında fındıkla süsleyip servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
8
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?