Görüş Bildir
Haberler
İtalyanlar Hesap Hatası Yaparsa... Lombardiya Yanlışlıkla 'Kırmızı Bölge' İlan Edilmiş

İtalyanlar Hesap Hatası Yaparsa... Lombardiya Yanlışlıkla 'Kırmızı Bölge' İlan Edilmiş

İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinin bir hesap hatası yüzünden bir hafta boyunca en ağır kısıtlama tedbirlerinin uygulandığı 'kırmızı bölge' ilan edildiği ortaya çıktı. Bölge yönetimi ve merkezi hükümetin birbirlerini suçladığı yanlışlık yüzünden yaklaşık 600 milyon euroluk kayıp yaşandığı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın aktardığına göre hesap hatası nedeniyle Lombardiya'da virüsün bulaşıcılık katsayısının (Rt) 0.93 yerine 1.4 olarak belirlendiği ve bu nedenle bölgenin 'kırmızı' ilan edildiği ortaya çıktı. 

Bölge, hatanın düzeltilmesinin ardından, dünden itibaren orta dereceli tedbirlerin uygulandığı turuncu bölgeler arasına alındı.

Kırmızı bölgelerde zaruri sebepler dışında 24 saat sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Diğer bölgelerde ise sokağa çıkma yasağı yalnızca geceleri 22.00-05.00 saatleri arasında geçerli.

Lombardiya'da son bir haftadır uygulanan kırmızı bölge tedbirleri nedeniyle yaklaşık 600 milyon Euro zarar edildiği hesaplanıyor. İtalyan ekonomisinin lokomotifi olarak nitelenen bölgedeki işletmeler kayıpları nedeniyle dava açmaya hazırlanıyor.

Hükümet ve yerel yönetim birbirini suçluyor

Hükümet ve yerel yönetim birbirini suçluyor

Hesap hatasının yol açtığı yanlış karantina tedbirleri Lombardiya bölge yönetimi ile merkezi hükümeti karşı karşıya getirdi. İki taraf da hatanın sorumluluğunu birbirlerine atıyor.

Lombardiya Bölge Başkanı Attilio Fontana, sorumluluğun merkezi hükümete ait olduğunu, bölgelerin risk derecesini tayin etmekte kullanılan algoritmanın hatalı olabileceğini söyledi. Fontana, 'Biz hep doğru verileri paylaştık. Roma, Lombardiya'ya iftira atmaya son vermeli' dedi.

Bölge yönetimine yanıt, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Yüksek Sağlık Enstitüsü'nden geldi. Koronavirüs verilerini toplayan Enstitü'den yapılan açıklamada, Lombardiya'nın kırmızı bölge ilan edilmesine yol açan verilerin bölge yönetimi tarafından verildiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın