Görüş Bildir
Haberler
İstiklal Saldırısı Araştırılsın Önergesi Yine AK Parti ve MHP Oylarıyla Reddedildi!

İstiklal Saldırısı Araştırılsın Önergesi Yine AK Parti ve MHP Oylarıyla Reddedildi!

Ulaş
30.11.2022 - 20:25

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin TBMM'de verilen araştırma önergesi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti ve MHP tarafından reddedilen önergelere bir yenisi eklendi.

AK Parti ve MHP tarafından reddedilen önergelere bir yenisi eklendi.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırının araştırılması için CHP tarafından verilen araştırması önergesine AK Parti ve MHP milletvekilleri karşı çıktı. 

CHP Milletvekili Ali Şeker önergenin reddedilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:  

'Daha öncekileri sorgulamadınız. Daha öncesinde, Suruç Katliamı yaşandığında 'Biz, terör örgütlerinin yaptığı bu operasyonlar neticesinde bu kadar yurttaşımızı kaybediyoruz, bunlar nasıl sınırlardan geçiyor? Nasıl burada, bu katliamları yapabiliyor?' diye sorduğumuzda, 'Araştıralım' dediğimizde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi oylarıyla onları reddettiniz. O tarihlerde sınırlarımız bu şekildeydi. IŞİD militanları bizim askerlerimizin karşısında el sallayarak orada tünel kazıyorlardı, siper kazıyorlardı ve böylesi durumlara müsaade ettiğiniz için Türkiye mülteci deposuna döndü. Birçok IŞİD hücresi burada bile, Ankara'nın göbeğinde bile, İstanbul'da bile hücreler kurdular ve o hücreler zaman zaman uyanıyor, uyandığında da bize ağır bedeller ödetiyor. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ceylanpınar, Ankara Gar katliamı, Ankara Merasim Sokak katliamı, Reina katliamı, Güvenpark katliamı, Sultanahmet katliamı; bunlar ardı sıra yaşadığımız ve bir döneme yön vermek için peşi sıra bize dayatılan katliamlar. En hafif tabirle 'Yol verdiniz' diyorum, araştırmadınız, gereğini yapmadınız, en hafif tabirle bu katliamlara yol verdiniz.'

Saldırıya ilişkin geçtiğimiz hafta HDP tarafından verilen araştırma önergesi yine AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
21
9
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AKCR

Biz sövmekten bıktık siz reddetmekten bıkmadınız😡

Halil

Tabi redderler kendi parmakları var. Biz bu filmi Ankara tren garı patlamasında gördük!!

Nesli Aracı

Neden? Hakikaten neden yani?

Trabuzeni

İlk aklına gelen şeyden ötürü