Görüş Bildir
Haberler
İstatistiklerin Işığında Burçların Özelliklerini ve "En"lerini Açıklıyoruz!

İstatistiklerin Işığında Burçların Özelliklerini ve "En"lerini Açıklıyoruz!

26.08.2021 - 12:36

En zengin burç, en komik burç, en güçlü burç hangisi? Burçların özelliklerini her zaman merak etmişizdir. Bu konuda da herkes farklı bir şey söyler. Ancak biz bu içerikte istatistiklere dayanarak burçların özellikleri ve 'en'lerini açıklayacağız. Buyurun galerimize...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Parayla haşır neşir olmayı en çok seven burç

Boğa burcu. Dünyadaki üniversitelerde işletme, ekonomi gibi bölümlerde en çok boğa burcu yer alıyor. Ayrıca kara para aklama işini de en fazla yapan burç da boğa burcuymuş. Kara veya ak, boğalar parayla haşır neşir olmayı seviyor.

2. Ülkeleri hangi burçlar yönetiyor?

Cumhurbaşkanları, başkanlar ve başbakanlar arasında en çok sivrilen iki burç var. Akrep ve balık burcu. Oysa biz başka burçların liderlik özelliklerinin daha iyi olduğunu duymuştuk. Ülke yönetimlerinde en az söz sahibi burç ise ikizlermiş. Olsun, onun da başka güzel yanları var.

3. En tehlikeli burç

FBI’ın açıkladığı verilere göre suçlular arasında en çok görülen burç yengeç burcu. Yıllarca sakin ve tembel oldukları söylenen yengeçler meğerse göründüklerinden daha tehlikeliymiş. Yine FBI’ın verilerine göre en az tehlikeli burç ise ikizler. İkizlerin başka güzel yanları olduğunu az önce söylemiştik!

4. En psikopat burç

“Suç” kavramı oldukça geniş kavram. Bunu biraz daha daraltıp sadece seri katillerin burçlarına değinirsek yengeci zirveden indiren bir burcumuz var. O da oğlak. Seri katil kavramının yaygınlaştığı ve sayılarının adeta tavan yaptığı 1950-1990 yılları arasında katillerde en çok rastlanan burç 55 katil ile oğlakmış.

5. Body buildingin kralı olan burç

Hayvan olanı ormanların kralıyken burç olanının da body buildingin kralı olduğunu öğrendik. Evet, aslan burcundan bahsediyoruz. Resmi kayıtlara göre spor salonlarına en fazla kaydolan burç aslan burcuymuş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ünlüler dünyasının en popüler burcu!

Yapılan bir araştırma yay burcu olan insanların ünlü olma olasılığının diğer burçlara göre iki kat daha fazla olduğunu ortaya koydu. Son yıllarda ünlüler dünyasında yıldızı yükselen birçok ismin yay burcu olması gibi ilginç bir istatistik de bu araştırmayı doğrular nitelikte!

7. Trafikteki en tehlikeli burç

Yapılan bir araştırma en çok trafik cezası alan burcun aslan burcu olduğunu ortaya çıkarmış. Bu cezaların birçoğu da aşırı hız cezasıymış. Peki ya en az trafik cezası alan burç kim? O konuda da teraziler başı çekiyor, tebrik ederiz.

8. +18 sitelerin müdavimi olan burç

8. +18 sitelerin müdavimi olan burç

İnternetteki yetişkin içerikli sitelerin üyeleri arasında en çok görülen burç ise oğlak burcuymuş. Ancak burada şöyle bir nokta var; bu sitelere üye olan insanlar genelde doğum tarihi olarak 1 Ocak'ı seçiyor. Bu elbette üye olanların esas doğum tarihleri değil. Sahte doğum tarihleri yüzünden oğlaklara yanlış bir etiket de yapıştırmış olabiliriz. Ama şu an tamamen istatistikler üzerinden konuşuyoruz.

9. En zengin burç

Forbes milyarderler listesine damga vuran, burçlar arasında en zengin olma potansiyeli olan burç ise koç burcu. Zaten koçlar kararlılıklarıyla bilinirler, Forbes listesi de sanki bu durumu destekliyor gibi.

10. En fakir burç

Maalesef iki burç var ki istatistikler diğer burçlardan çok daha az para kazandıklarını söylüyor. Oğlaklar ve kovalar, ortalama olarak dünya çapında yılda 35.000 dolardan daha az para kazanıyormuş. Şimdi oğlakların neden psikopata bağladıklarını biraz daha iyi anlıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sporda en başarılı burç

Tarihte farklı spor alanlarında birçok başarılı sporcu bulunuyor. Bu sporcuların burçları araştırıldığında güneş veya ay burçlarının arasında en çok görülen burç ise kova olmuş. Rekabetçiliğiyle bilinen kova burcu sporda zirveyi kimseye kaptırmamış. Kova burcundan sonra ise “tembel” olmakla suçlanan yengeç burcu geliyor.

12. En komik burç

Neşeli olmasıyla bilinen pek çok burç var. Ancak bir tanesi aralarından komedyen farkıyla sıyrılıyor. Yengeç burcundan bahsediyoruz. Komedyenler arasında en çok görülen burç büyük bir farkla yengeç burcuymuş.

13. İstifayı en çok seven burç

İstatistiklere göre en çok iş değiştiren burç ise ikizlermiş. Değişken ruh halleri yüzünden, her şeyi boş verip istifayı basma potansiyelinin de en çok ikizler burcunda olduğuna inanılıyor.

14. En sakat burç

Hastane kayıtlarına göre koç burcu, dizginlenemeyen enerjilerinden midir nedir bilinmez, en çok ufak tefek kaza geçip yaralanan burçmuş. Sporcular arasında da en çok sakatlanan burçların başını koç burcu olan sporcular çekiyor.

15. En seksi burç

En seksi erkek veya kadın listelerini mutlaka görmüş, duymuşsunuzdur. Bu listelere damgasını vuran burç ise konuyla ilgili olanların tahmin edeceği üzere akrep burcu. Gizemli kişilikleri yüzünden burçlar arasında en seksi olan akrep burcu zirveyi yine kimseye kaptırmamış. Onu yakından takip eden bir diğer burç ise aslan burcuymuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. En çok çocuğu olan burç

16. En çok çocuğu olan burç

En çok çocuk sahibi olan burçlar arasında dünya genelinde oğlaklar başı çekiyor. En az çocuğu olan burç ise yay burcuymuş. Hatta yay burcunun evlenme oranının en düşük olduğu burçlardan biri olduğunu hatırlatalım.

17. Burçlara en çok inanan burç

Araştırmalar gösteriyor ki burçlar arasında en çok balık burcu olanlar astroloji ve burçlara inanıyor. Hatta doğaüstü olaylara da en çok inanan burcun balık olduğunu söyleyebiliriz. Peki ya burçlara inanmayan burcumuz hangisi? Araştırmalar boğa burcunun astrolojiye en az inanan burç olduğunu söylüyor.

18. Nüfusu en fazla olan burç

Dünya üzerinde en fazla görülen burç unvanına sahip tek bir burç yok. Çünkü her sene bu veri değişiyor. Ancak şöyle enteresan bir bilgi var ki ilk üç sırada her zaman Yengeç, Aslan ve Başak geliyor. Dünya üzerinde en çok doğum oranı yaz aylarında oluyor yani, bu da başka bir bilgi.

19. Nüfusu en az olan burç

En çok doğumun yaz aylarında olduğunu öğrendiğimize göre en az doğumun kış aylarında olacağını tahmin etmek zor değil. En az nüfusa sahip olan burcumuz ise oğlak burcu. Eğer bir oğlak burcuysanız, eşi benzerinize az rastlanıldığını bilmelisiniz.

20. Türkiye’de en fazla olan burç

20. Türkiye’de en fazla olan burç

Türkiye bu konuda dünyadan tam zıttı bir veriye sahip. TÜİK’e göre Türkiye’de en fazla oğlak burcundan insan var. Ancak burada yine şöyle bir durum var; geçmişte özellikle kırsal bölgelerde neredeyse herkesin doğum tarihi 1 Ocak olarak yazılırdı. Bu yüzden resmi belgelere göre Türkiye’de en çok oğlak burcu görülüyor.

Ancak son yıllarda kayıtların düzgün tutulmasıyla beraber en çok doğumun Ağustos aylarında olduğu ve aslan burcu insanların nüfusunun gittikçe arttığı görülüyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de de tüm dünyada olduğu gibi aslan burcunu zirvede görebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
118
65
58
45
20
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın