Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Valiliği'nden Gösteri ve Yürüyüş Yasağı

İstanbul Valiliği'nden Gösteri ve Yürüyüş Yasağı

Batuhan
06.01.2021 - 08:40

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde toplanma çağrıları yapılması üzerine, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşü yasakladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
www.dw.com

Valilikten yapılan yazılı açıklamada 'Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yapılması planlanan toplanmanın toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek, bu ilçelerimizde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır.' denildi.

Valilik açıklamasında polisin 'bundan sonra da kanunların verdiği görev, yetki ve sorumluluklarını kararlılıkla yerine getireceği' belirtildi.

Yeni gözaltılar

Yeni gözaltılar

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan rektör Prof. Dr. Melih Bulu'ya yönelik protestolarla ilgili olarak bu sabah yeni gözaltılar yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince Özel Harekat polislerinin desteğiyle '2911 sayılı Kanun'a muhalefet' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarını işledikleri tespit edilen' kişilere yönelik sabah erken saatlerde önceden belirlenen 6 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

DHA çok sayıda kişinin gözaltına alındığını belirtirken, sayı vermedi.

ANKA haber ajansı ise gözaltına alınanların toplam sayısının 22'ye yükseldiğini duyurdu.

Neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
69
13
7
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İnsanların protesto hakkını gaspetmek diktatörlüğün en açık belirtilerinden biri.

Resho

Adam özel sektörde ya da özel teşebbüslerde deneyim kazanmış birini akademik kariyerle bir tutuyor. Üniversitede bunca zamandır akademik olarak başarı sağlam... Devamını Gör

Halil Değerli

Yasaklamak demek... Oturun oturduğunuz yerde demek... ...... Ama gençler birşeyi isterlerse ... Yaparlar...... Sizleri o koltukta oturtmazlar.... ..... 🤪😡🤪

Psimaxwe

halil abi sondaki kızgın emojiyi anladım da dil çıkaran emojiyi neden koyuyorsun hep :D Ama yazım şeklin çok ikonik noktalar falan.

SU

Abi herifler bildiğin toplumu deney faresi gibi kullanıyor! Yat, kalk, dışarı çıkma, zamlara baş kaldırma, itiraz etme vs vs vs