Görüş Bildir
Haberler
İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Değişti

İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Değişti

yelda kahveci
27.03.2014 - 18:21

İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Değişti

İsmi 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gündeme gelen Ahmet Arıbaş, ani bir kararla İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden alındı.

Geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Arıbaş, önceki gün ani bir kararla görevden alındı. Ahmet Arıbaş, İstihbarat Daire Başkanlığı'na Şube Müdürü olarak atanırken, yerine Edip Vural getirildi.

Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde telefon dinleme ve teknik takip bölümünde görev yapan 50 polisin tayini çıktığı öğrenildi. Görevli polislerin İstanbul içinde ilçe emniyet müdürlüklerine tayin edildikleri öğrenildi.

KADRO 2. KEZ DEĞİŞMİŞ OLDU

17 Aralık soruşturmasının ardından daha önce de bu birimin kadrosu değiştirilmiş yerlerine ilçe emniyet müdürlüklerinde görev yapan yeni polisler atanmıştı.

Böylece dinleme yapan bölümün kadrosu ikinci kez değiştirilmiş oldu.

ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI

Önceki gün ani bir kararla İstihbarat Daire Başkanlığı'na Şube Müdürü olarak atanan Ahmet Arıbaş'ın adı 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında gündeme gelmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan şüpheli Reza Zarrab hakkında çalışma yapan Mali polis ekiplerini takip ettirdiği öne sürülen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş 'dosyayı sızdırmak' suçlamasıyla 23 Aralık'ta şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı.

SELAMİ ALTINOK ÇAĞRIYI REDDETMİŞTİ

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ise bu çağrıya, 'Hangi suçlama ve delillerle çağırdığınız tam olarak anlaşılamadı, bu çağrınız mevzuata aykırı' diyerek Ahmet Arıbaş'ı ifadeye göndermemişti. İşte o İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş, önceki gün ani bir kararla görevden alındı. İstihbarat Daire Başkanlığı'na Şube Müdürü olarak atanan Ahmet Arıbaş'ın yerine ise Edip Vural getirildi.

EDİP VURAL KİMDİR?

Komiser, başkomiser ve emniyet amiri rütbesi ile Hasan Özdemir ve Celalettin Cerrah'ın görev yaptığı yıllarda İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Edip Vural, bir çok önemli operasyonda aktif olarak görev almıştı. Bir süre İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde Asayiş Şube Müdür olarak çalışan Edip Vural, son olarak Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/istanbul-isti...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0