Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Toplu Taşımaya Zam Meclis Gündeminde

İstanbul'da Toplu Taşımaya Zam Meclis Gündeminde

Batuhan
31.01.2016 - 12:31

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İETT'nin yeni tarife duyurusuna göre, 31 Ocak 2016'dan itibaren aylık kart tam 170 liradan 185 liraya, öğrenci kartı ise 77 liradan 80 liraya yükselecek. Elektronik kart ilk biniş tam 2.30, öğrenci ise 1.15 liraya çıkacak. Metrobüs biniş ücreti 1-3 durak arası tam 1.80, öğrenci ise 1.00 lira olacak.' diyen Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

  • 'İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine zam yapılmasının gerekçesi nedir? Benzinin varil fiyatı düşmeye devam ederken yapılan zam hangi dayanak ile açıklanmaktadır?

  • Enflasyon oranında zam alamayan memurlar, işçiler; yapılan zamlarla fakirleşmeye devam ederken, kar etme amacı gütmeyen bu kuruluş yaptığı zammı neye dayandırmaktadır?

  • İstanbul’da tam kart ve öğrenci kartı sahibi yurttaş sayısı kaçtır? Aylık tam kart ve öğrenci kartı kullanan yurttaş sayısı kaçtır? İETT’nin yıllık geliri ve gideri ne kadardır? En büyük gider kalemini ne oluşturmaktadır?

  • İETT’nin, zam dışında başka bir şekilde artan giderleri sübvanse etmesi mümkün değil midir? Toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlar iptal edilecek midir? Öğrencilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması için yapılan bir çalışma var mıdır?'

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
14
7
6
6
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın