Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Barosu, Validebağ Korusu'yla İlgili Suç Duyurusunda Bulunacak

İstanbul Barosu, Validebağ Korusu'yla İlgili Suç Duyurusunda Bulunacak

Ulaş
26.10.2014 - 18:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Validebağ Korusu’nun yanı başında devam eden eylemler bugün de sürdü. İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da korunun yanındaki otopark alanında yapılmak istenen inşaata tepki gösteren mahalle halkına destek verdi. Barikatlarının kurulduğu inşaat alanına girmek isteyen Kocasakal’ın girişine, Üsküdar Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, ‘İzin kağıdı olmadığını’ söyleyerek, izin vermedi.

Gece inşaat önünde battaniyelerle nöbet tutan eylemcilere sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kişi eklendi. Çok sayıda çevik kuvvet ve TOMA’nın hazır bulunduğu inşaatın önünde polis barikatı kuruldu. Polis barikatının hemen yanında bulunan masalarda gün boyunca mahallelinin hazırladığı yiyecek ve içecekler servis edildi. İnşaatın yapıldığı alan önünde bekleyen kalabalığa, Acıbadem meydanında toplanan kalabalık da katıldı. ‘Cami bahane, rant şahane’, ‘Her yer koru, her yer direniş’ şeklinde slogan atan grup Validebağ Korusu girişinde bulunan inşaat alanına kadar yürüdü. Bu sırada Acıbadem Caddesi üzerinde de TOMA ve çevik kuvvet otobüsleri hazır bekledi.

Validebağ Korusu önünde bekleyen kalabalığa Baro Başkanı Ümit Kocasakal da destek verdi. Kalabalığa seslenen Kocasakal “Meselenin dini tesis olmadığını görüyorum. Çevrede 4 tane daha cami varken, buraya bunu yapmak istemenin ibadethane ve inançla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Burada başka şeylerin olduğu, rant meselesinin olduğunu görüyorum ve bunu tespit edebiliyorum” dedi. Yürütmeyi durdurma kararında maddi bir hata olduğunu belirten Kocasakal “Bir hukuk devletinde bu yargı kararını uygulamamak söz konusu dahi olamaz” diye konuştu. Kararın söz konusu alan için geçerli olduğunu söyleyen Kocasakal, cebinden Anayasa kitabını çıkararak “Burada açıkça suç işlenmektedir” diye konuştu.

İstanbul Barosu’nun konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirten Kocasakal, “Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ‘ibadet sevgisi ile doğa sevgisi karşı karşıya getirilemez’ sözlerinin altına imzamı atarım. Gelin hukuka, millet adına karar veren mahkemeyle, halkla didişmeyi bir yana bırakın, hukukun gerekliliklerine ve vatandaşların duyarlılıklarına uyun” dedi.

Konuşmasının ardından polis barikatlarının kurulduğu inşaat alanına gelen Kocasakal, inceleme yapmak üzere şantiye alanına girmek istedi. İlgili yerde baro adına incelme yapmak istediğini belirten Kocasakal’a Üsküdar Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ‘izin kağıdı olmadığını’ söyleyerek izin vermedi.

  • DHA
Kaynak: http://zete.com/istanbul-barosu-valid...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0