Görüş Bildir
Haberler
Ve İstanbul - Ankara Arası 3,5 Saate İniyor

Ve İstanbul - Ankara Arası 3,5 Saate İniyor

adem kara
24.07.2014 - 09:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek Hızlı Tren’in İstanbul-Ankara seferleri yarın başlıyor. Yapılan son test sürüşünde Pendik’ten Ankara garına 3 saat 42 dakikada ulaşıldı.

Ankara-İstanbul arasını ilk etapta 3.5 saat, yatırımların tamamen bitmesi ile de 3 saatte alması hedeflenen Yüksek Hızlı Tren’de (YHT) test sürüşlerinde 3 saat 42 dakikalık süreye ulaşıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yarın yapılacak törenle normal seferlerine başlayacak olan Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda geri sayım başladı.

Bu arada Yüksek Hızlı Trenler, normal tarifeli sefer yapar gibi, her gün test sürüşü gerçekleştiriyor. Son test sürüşü dün İzmit ile Pendik arasında yapıldı. İzmit’ten hareket eden Yüksek Hızlı Tren, bu hatta 110 kilometre hızla seyretti ve 43 dakikada Pendik’e ulaştı.

Yüksek Hızlı Trenler, yerleşimin yoğun veya eğimin olduğu bazı bölgelerde 110 kilometre hızla seyredecek, diğer bölgelerde 250 kilometre hıza çıkacak. İstasyonlar arasındaki seyir süreleri de belirlendi. Buna göre Pendik’ten kalkacak YHT 43 dakikada İzmit’e, 1 saat 10 dakikada Sakarya Arifiye’ye, 2 saat 22 dakikada Eskişehir’e, 3 saat 42 dakikada da Ankara’ya ulaşmış olacak.

Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması beklenen bilet fiyatları, hattın hizmete girmesinin ardından belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak. Yolcu taşımacılığına teşvik amacıyla, yolcu tarifesi gereğince gidiş-dönüş bilet alanlara, 26 yaşına kadar olan gençlere, öğretmenlere, askeri yolculara, gruplara, 60 yaş ve üzerindeki yolculara, basın kartı sahiplerine yüzde 20’şer, 65 yaş üzerindeki yolcular ile 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanacak.

Vatan

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/3-saat-42-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0