Görüş Bildir
Haberler
İsmailağa Cemaati'nden İstismar Açıklaması: 'Olayı İsmailağa'ya ve Müslümanlara Mal Etmeye Çalışıyorlar'

İsmailağa Cemaati'nden İstismar Açıklaması: 'Olayı İsmailağa'ya ve Müslümanlara Mal Etmeye Çalışıyorlar'

İsmailağa Cemaati, 6 yaşındaki kızın 'evlendirilmesi' ile ilgili açıklama yaptı. Cemaatin avukatı Esat Gökdemir, “Cemaatimizin böyle bir iddiayla ilişkilendirilmeye çalışılması art niyetli ve maksatlıdır” açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi dini açıdan doğru olmadığı gibi vicdanların da kesinlikle kabul etmeyeceği bir durumdur”

"6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi dini açıdan doğru olmadığı gibi vicdanların da kesinlikle kabul etmeyeceği bir durumdur”

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirdiği iddiası Türkiye gündeminde geniş yer bulmaya devam ederken, İsmailağa Cemaati'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Cemaatin avukatı Esat Gökdemir tarafından okunan ve sosyal medyada paylaşılan açıklamada, “Her şeyden önce belirtmemiz gerekir ki 6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi dini açıdan doğru olmadığı gibi vicdanların da kesinlikle kabul etmeyeceği bir durumdur” denildi.

'İsmailağa cemaati ile ilişkilendirilmesi art niyetli ve mansatlıdır'

'İsmailağa cemaati ile ilişkilendirilmesi art niyetli ve mansatlıdır'

Açıklamasının devamında cemaate bağlı bir kişinin yapmış olduğu eylemin tüm cemaate mâl edilemeyeceğini belirten Gökdemir şu ifadeleri kullandı:

“Birtakım münferit iddiaları camiamızla irtibatlandırmaya çalışanların art niyetli ve maksatlı oldukları açıktır. İsmailağa’ya mensubiyet iddiasında olan bir kimsenin, bu camianın en temel esasları arasında yer alan, ‘resmi nikah olmadan dini nikah yapılmaz’ düsturuna muhalefeti ise bizlerle asla ilişkilendirilemez. Yıllardır hizmet etmekte olan camiamızın daha önce hiçbir şekilde böyle bir iddiaya konu olmaması da bunun ispatıdır. Buna rağmen, cemaatimizin böyle bir iddiayla ilişkilendirilmeye çalışılması art niyetli ve maksatlıdır” 

'Müslümanlara mal etmeye çalışıyorlar'

'Müslümanlara mal etmeye çalışıyorlar'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamasında, “Bununla birlikte, iddiaların ispatlanması durumunda, tüyleri ürperten bu zulmü işleyen kim olursa olsun, her bir Müslüman ve vicdan sahibi gibi reddediyor ve telin ediyoruz” diyen İsmailağa Cemaati, 'bazı art niyetli çevrelerin' olayı özelde İsmailağa’ya, genelde de İslam’a ve Müslümanlara “mal etmeye çalıştığını' savundu. Cemaatin açıklaması şu sözlerle son buldu:

“Bu vahim iddiaları hakaret ve iftiraları için fırsat görerek halkımızı tahrik etmeye çalışan bu maksatlı yapılar, yaptıklarının hesabını hukuk karşısında vereceklerdir. Başta çocuk istismarı olmak üzere fıtrat, ahlak ve vicdan dışı her türlü düşünce ve eğilimlerle en kararlı şekilde mücadeleden yana olduğumuzu kesin olarak ifade etmek isteriz. Rabbimizden niyazımız, bizleri yasaklamış olduğu her türlü fenalık ve azgınlıklardan muhafaza buyurmasıdır.”

İlginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
74
16
7
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sananekiadımdan

Vakfın onursal başkanı olan, ders veren, cemaat içinde tanınan birisinin kızı yine cemaatten birisiyle evlendirilmiş. Kimse farkına varmadı mı? Bu ailenin çe... Devamını Gör

Cemaat bile en azından olayın iftira olmadığını kabul etti ve bizimle alakası yoktur diye sıyrılmak istiyor. Ama sosyal medyada halâ iftiradır diye destek ol... Devamını Gör

no name

bugün birisiyle bu yüzden tartıştım. annem konuyu kapatalım diyor, o diyor ki hayır abla bırak konuşacağım doğrusunu öğrensin. seninde küçükken gelinlik giyd... Devamını Gör

İsmail Ağa Cemaati kızları okula göndermeyen, gönderilmesini din dışı bulan bir cemaat olarak. 21 yüzyılda kızları canlı canlı toprağa gömmenin bir türünü ge... Devamını Gör