Görüş Bildir
Haberler
İskandinav Kadınlarının Dünyanın Kalanından Oldukça Farklı Olduklarını Gösteren Özellikleri

etiket İskandinav Kadınlarının Dünyanın Kalanından Oldukça Farklı Olduklarını Gösteren Özellikleri

Akdeniz İncesu
14.03.2021 - 07:30 Son Güncelleme: 14.03.2021 - 10:21

İskandinav kadınının soğuk güzelliğinin altında ne sırlar yatıyor acaba?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İş yerinde ve kişisel yaşamlarında inisiyatif alırlar.

1. İş yerinde ve kişisel yaşamlarında inisiyatif alırlar.

İskandinav kadınlar, profesyonel ilişkilerinde oldukça net bir duruşa sahiplerdir. İş yerindeki bir pozisyon için erkeklerle rekabet ederler. Ve flört aşamasındaki bir ilişki için karşı tarafın harekete geçmesini beklemezler. Ne istedikleri ve ilişkinin nereye gideceği hakkında açıkça konuşabilirler. Örneğin; İsveçli kadınlarla iletişim kurmak kolaydır. Kendilerine güvenleri çok yüksektir.

2. Geleneksel ev hanımı değiller.

2. Geleneksel ev hanımı değiller.

Evdeki sorumluluklar kadın ve erkek arasında eşit olarak yapılır. İsveçli bir kadın, kocası televizyon izlerken bütün gününü mutfakta yemek yaparak geçirmez. Aile ilişkileri her iki tarafın menfaatleri düşünülerek kurulur. Babalar, anneler kadar çocuklarını yetiştirmekten sorumludur. Örneğin; İsveç'te erkeklerinde 90 günlük çocuk izni vardır. Hükümet, kadın ve erkeğe başarılı bir kariyer inşa etmeleri için eşit şartları sağlar.

3. Yaşlanmaktan korkmuyorlar.

3. Yaşlanmaktan korkmuyorlar.

İskandinav kadınlarının çoğu estetik ve güzellik müdahaleleri yaptırmazlar. Her yaşın bir güzelliği olduğuna inanarak o dönemi en mutlu şekilde yaşamayı amaçlarlar. Olgun yaştaki Danimarkalı kadınların Avrupa'nın en mutlu kadınları olduğuna inanılıyor. Araştırmalar bu durumu, insanların yaşlandıkça kendilerini neyin mutlu ettiğini anlamalarına ve ona göre yaşamaya başlamalarına bağlıyor. Örneğin, İsveçli kadınlar oldukça iyi yaşlanıyorlar. Çünkü hem kendilerine iyi bakıyorlar hem de mutlu yaşlanıyorlar.

4. Moda trendlerini takip etmiyorlar.

4. Moda trendlerini takip etmiyorlar.
www.instagram.com

İskandinav kadınlar sürekli alışveriş yapmazlar. Aldıkları kıyafetleri de sezonun trend parçalarına göre seçmezler. Çoğu zaman bütün kıyafetleriyle kombinleyebilecekleri, kalitesi yüksek, ve zamansız parçalar alırlar. Giysileri oldukça sade görünse de kaliteli ve ömürlüktür.

5. Çok fazla yemek yapmazlar.

5. Çok fazla yemek yapmazlar.

İskandinav kadınlar çok aşamalı, karmaşık yemekler yapmak yerine öğünlerinde sandviç yemeyi tercih ediyor. Hatta kağıda öğle yemeği paketlemek bilinen bir Norveç geleneğidir . Hızlı sandviçler, hemen bir şeyler atıştırıp öğle tatilinizin geri kalanını kendinize ayırmak için mantıklı bir yoldur. Norveçli kadınların yeme alışkanlıkları ise çok iştah açıcı değil. Çoğu kadın kahvaltıda ve öğlenleri sandviç yerken, akşamları ise haşlanmış patates ve somon yiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Öfkelerini kolay kolay kaybetmezler veya olay çıkarmazlar.

6. Öfkelerini kolay kolay kaybetmezler veya olay çıkarmazlar.

Vikinglerin torunları olan İskandinav kadınları olay çıkarmak yerine sakince konuşarak meseleleri hallederler. İskandinav kadınlarıyla iletişim kurmak çok rahat ve öngörülebilir olsa da diğer yandan soğuk ve çekingen görülebilirler. Bu da onların gerçek duygularını anlamayı zorlaştırır.

7. Havaya göre giyinirler.

7. Havaya göre giyinirler.

İskandinav kadınlar, rahatlığı modaya tercih ederler. Soğuk bir iklimde yaşadıkları için böyle zamanlarda nasıl giyineceklerini iyi bilirler ve konforlarından asla ödün vermezler. Kazak, palto, şapka ve eldiven gibi sıcak tutan kıyafetleri severler.

8. Toplumun standartlarını karşılamak için spor yapmazlar.

8. Toplumun standartlarını karşılamak için spor yapmazlar.

İskandinav ülkelerinde yorucu sporlar yapmak yaygın değildir. Kadınlar her gün spor salonuna gitmek yerine, doğada yürüyüş veya kayak yapmayı tercih ederler. Kuzey yürüyüşünün dünya genelinde bu kadar popüler olmasının nedeni budur. Bu yürüyüş sadece bacaklarınızı çalıştırmakla kalmaz, akciğer ve kalp fonksiyonlarınızı iyileştirerek, modunuzu yükseltir.

9. Gösterişli mücevherler takmazlar.

9. Gösterişli mücevherler takmazlar.

İskandinav kadınları oldukça minimalist takılar takmayı tercih ederler. Kocaman bilezikler ve taşlı küpeler yerine günlük ve zamansız takılar kullanmayı severler. Örneğin; İsveç'te evlenirken kocaman bir pırlanta takmak bir gelenek değildir. Evlenen kadınlar genelde sade ve küçük taşlı yüzükler tercih ederler.

10. Sırf "gelenek" diye evlenmezler.

10. Sırf "gelenek" diye evlenmezler.

İskandinav kadınları kendi özgürlük ve bağımsızlıklarına çok önem verirler. Çocuk sahibi olsalar bile bekar olabilirler. Hatta İsveç hükümetinin doğumu teşvik etmek ve tek ebeveynli aileleri desteklemek için programları bile var. Evliliğin biriyle birlikte yaşamak için bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
181
115
26
19
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın