Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Türk Tanklarına Saldırdı: 3 Asker Şehit

IŞİD Türk Tanklarına Saldırdı: 3 Asker Şehit

Deniz Gök
06.09.2016 - 19:05 Son Güncelleme: 07.09.2016 - 10:59

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 14. gününde IŞİD'in iki Türk tankını güdümlü TAS roketleriyle vurduğunu duyurdu. Yapılan ilk açıklamaya göre saldırıda 2 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. TSK'dan akşam saatlerinde yapılan ikinci açıklamada ise, yaralı bir askerin daha kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. 

Böylece, harekatın başladığı günden itibaren PYD ve IŞİD saldırılarında şehit olan asker sayısı 4'e yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Vukuf bölgesinde IŞİD teröristleri tarafından 2 tanka saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda 3 asker şehit oldu, 4 asker ise yaralandı.

IŞİD'li teröristler güdümlü roketlerle saldırmış

IŞİD'li teröristler güdümlü roketlerle saldırmış

Görsel: Al Jazeera

TSK'dan yapılan ilk açıklamada şu bilgiler verildi:

'VUKUF bölgesinde meydana gelen çatışmalar esnasında DEAŞ unsurlarınca güdümlü TAS roketleriyle iki tankımıza yönelik yapılan saldırıda maalesef iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; beş kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal helikopterle hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmışlardır.

Ayrıca yine VUKUF bölgesi ve civarında süren çatışmalarda iki ÖSO personeli hayatını kaybetmiş, iki personeli de yaralanmıştır. Aynı şekilde yaralılar tahliye edilerek hastanede tedavilerine başlanmıştır.'

Akşam saatlerinde yapılan ikinci açıklamada yaralı askerlerden birinin daha şehit olduğu açıklandı.

Daha önce de PKK'nın Suriye kolu PYD ve IŞİD birer defa Türk tanklarına saldırmıştı. PYD'nin saldırısında bir asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmış, IŞİD'in önceki saldırında da 3 asker yaralanmıştı.

Yaklaşık 1 saat önce Çobanbey'in güneyinde ÖSO ve IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyordu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk tanklarına doğru ilerlerken toprağa saplanan ve hedefine ulaşamadan patlatılan IŞİD'in bombalı saldırı aracı...

"El Bab'da çok daha fazla kayıp olabilir"

"El Bab'da çok daha fazla kayıp olabilir"

Uzmanlar Suriye'nin kuzeyinde bir sonraki hedef olan El Bab'a yönelik operasyonun çok zorlu geçeceğini, burada verilebilecek kayıpların şimdiye kadarkinden çok daha fazla olabileceğini dile getiriyor.

Güvenlik uzmanı Metin Gürcan, geçtiğimiz günlerde Al Monitör için kaleme aldığı yazısında El Bab ile ilgili şunları söylemişti:

'IŞİD’in haftalardır sürdürdüğü hazırlıklardan El Bab’ın örgütün en yüksek direniş kapasitesine sahip olduğu kent olduğunu söylemek mümkün. IŞİD’in Cerablus’un aksine içinde binlerce sivilin yaşadığı El Bab’da çok sayıda militanı ve askeri yığınağı var. Öte yandan, YPG’nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) de gözü bu şehirde. Şayet Türkiye destekli ÖSO Cerablus’ta kazandığı tempoyu koruyup El Bab’ı ele geçirebilirse Suriye’nin kuzeyinin güney bölgesinde önemli bir direnek noktası kazanacak.'

Peki El Bab neden bu kadar önemli?

El Bab, PYD’nin Türkiye sınırında ilan ettiği Cezire ve Kobani kantonlarıyla Hatay’ın karşısındaki Afrin kantonunu birleştirmek için kritik bir noktada bulunuyor. 

Fırat Kalkanı operasyonuyla IŞİD’den alınan Cerablus’un yaklaşık 60 km güneybatısında kalıyor. 12 Ağustos’ta PYD/YPG liderliğindeki SDG güçleri, Cerablus’un yaklaşık 40 km güneyindeki Menbiç’i aldığında, yeni hedeflerinin batıdaki El Bab olduğunu açıklamış ve El Bab Askeri Konseyi’ni kurmuştu.

El Bab’ı Türkiye destekli grupların ele geçirmesi durumunda YPG’nin Kürt koridoru kurma planı büyük bir darbe alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ÖSO komutanı: "El Bab’a YPG’den önce ulaşmak istiyoruz"

ÖSO komutanı: "El Bab’a YPG’den önce ulaşmak istiyoruz"

Suriyeli muhaliflerin haber sitesi Zaman al-Wasl’a göre Türkiye destekli ÖSO gruplarının komutanlarından Muhammed Ebu İbrahim, Cerablus ve çevresindeki köylerin kurtarılmasının ardından sıradaki hedeflerinin El Bab’ı IŞİD’in elinden almak olduğunu söyledi. 

Kilis’in karşısındaki Suriye toprağı El Rai’de (Çobanbey) IŞİD’le savaşan ÖSO gruplarının yetkilisi Moro Kefer Nasıh, yaklaşık 10 gün önce yaptığı açıklamada El Bab’a YPG’den daha önce ulaşmak istediklerini söylemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
freddyjasonmyers

Milyonlarca Suriyeli Türkiye'de bedava yaşıyor, her kadının kucağında bir bebek var, sex yapıp çoğalıyorlar plajlarda karı kız kesiyorlar, türk öğrencilerin ... Devamını Gör

Lisami

Sen sanıyor musun ki bu operasyonlarin sebebi Suriyeli vatandaşlar için? İşin ucunda çıkar yoksa Türkiye'yi bırak hiçbir ülke yanaşmaz adamlar mal değil sonu... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Allah rahmet eylesin, yuce Turk milletinin basi sagolsun..

Atsız

Mekanlı uçmar ruhları tin olsun.

Shepard Sasi

Amen ?