Görüş Bildir
Haberler
İşe Başla 150 Bin Dolar Kazan: Çalışan Kaybetmemek İçin Tarihin En Büyük Zammı

İşe Başla 150 Bin Dolar Kazan: Çalışan Kaybetmemek İçin Tarihin En Büyük Zammı

Dünyada enflasyon süreci devam ederken, pandeminin etkileri de öncelikli olmak üzere tedarik süreçlerinde yaşanan sıkıntı tır ve kamyon şoförlerine ihtiyacı artırıyor.

ABD'de bir şirket yeni eleman bulmak ve eldekileri tutmak adına tarihini en büyük zammını yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

60 yılın en büyük zammı

60 yılın en büyük zammı

ABD’li kamyon taşımacılığı şirketi KLLM Transport Services, ülkedeki kamyon şoförü sıkıntısı sürerken sürücüleri çekmek ve elde tutmak için 60 yıllık tarihindeki en büyük artışa hazırlanıyor. 

KLLM, bu hafta, eğitimden yeni çıkmış öğrenciler de dahil olmak üzere bazı işçiler için ücret ve tazminatları %33’e kadar artırdığını duyurdu.

Şirketin CEO’su Jim Richards bunun sürücülerin ilk yıllarında 120.000 ila 150.000 dolar arasında kazanabilecekleri anlamına geldiğini söyledi.

Uzaklığa göre ücret alıyorlar

Uzaklığa göre ücret alıyorlar

Business Insider’ın aktardığı habere göre zamlar Şubat ayından itibaren geçerli olacak. Yoldaki sürücüler, yaklaşık %33’lük bir çarpma ile en büyük artışı mil başına ücret oranlarında görecekler. Habere göre bazı çalışanlar ise maaşlarında ve tazminatlarında %10-16’lık bir artış görecek.

Richards, ayrıca bölgesel şirket sürücülerinin “ücretlerini daha öngörülebilir seviyede tutmaya” yardımcı olmak için garantili bir haftalık asgari ücret seçeneğine de sahip olacaklarını söyledi. Kamyon şoförlerine genellikle mil başına ödeme yapılıyor.

'İyi sürücüler bulmak her zaman zordu ve daha zor hale geldi'

'İyi sürücüler bulmak her zaman zordu ve daha zor hale geldi'

Richards, “İyi, kalifiye sürücüler bulmak her zaman zordu ve geçen yıldan itibaren giderek daha zor hale geldi” dedi.

ABD aylardır ulusal bir kamyon şoförü sıkıntısı ile mücadele ediyor. Ekim ayında, American Trucking Associations CEO’su Chris Spear, endüstrinin yaklaşık 80.000 sürücü eksiği olduğunu söylemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın