Görüş Bildir
Haberler
İşçi ve İşverenlerden Erdoğan’a Mektup: ‘Gelir Vergisini Düşürün’

İşçi ve İşverenlerden Erdoğan’a Mektup: ‘Gelir Vergisini Düşürün’

TÜRK-İŞ ve TİSK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı. İşçi ve işveren sendikaları, Erdoğan’dan çalışanların gelir vergisinin düşürülmesini talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Gelir vergisi dilimi 5 katına kadar düştü’

‘Gelir vergisi dilimi 5 katına kadar düştü’

Dünya’da yer alan habere göre; sendika temsilcilerinin yazdığı mektupta, 1999 yılında asgari ücretin 25 katı olan gelir vergisi ilk diliminin 2022 itibarıyla asgari ücretin 5 katına kadar düştüğü ifade edildi. 

Erdoğan’a yazılan mektubun dikkat çeken kısımları şu şekilde;

“Örneğin ücreti brüt 13.043-TL olan bir çalışanın eline Ocak ayında net 10.000-TL geçmekteyken, Aralık ayında bu rakam 9.143-TL’ye düşmektedir. 13.043-TL brüt ücreti olan çalışan Nisan ayından itibaren tamamen ikinci, Ağustos ayından itibaren tamamen üçüncü vergi dilimi üzerinden vergilendirilmektedir. Çalışanın ücretinden kesilen vergi oranı Ocak ayında % 15 iken Ağustos ayında % 27’ye yükselmekte ve bu nedenle de eline geçen net rakam azalmaktadır. Bütün bunlar nedeniyle brüt ücreti değişmeyen bir çalışanın eline geçen net rakam Ocak ayında 10.000,56-TL iken Ağustos ayında 9.094,41-TL’ye Eylül ve sonrasında ise 9.143,37-TL’ye düşmektedir. Bu da toplamda yıl içerisinde işçinin 6.949,45-TL kayıp yaşamasına neden olmaktadır. Vergi dilimleri arasındaki aralığın dar olması nedeniyle yaşanılan bu durum işçinin eline geçen net rakamın ve satın alma gücünün azalmasına, refahının düşmesine neden olmaktadır. Bu sistem adil değildir.”

‘Çalışan lehine güncelleme ortak talebimizdir’

‘Çalışan lehine güncelleme ortak talebimizdir’

“Gelir vergisi tarifesinin ilk basamağının geçmiş yıllarda olduğu gibi yıllık asgari ücret brüt tutarının (fazla mesai, yol, yemek, yakacak yardımları gibi ek menfaatlerde dikkate alınarak) belirli bir miktar üzerinde tespit edilmesi, diğer vergi tarifesi oranlarının da ilk dilim baz alınarak çalışan lehine güncellenmesi TÜRK-İŞ ve TİSK olarak ortak talebimizdir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hadi şimdi tam tersini yaparsa inadına o zaman sçtık şimdi

Bozkurt

Gelir vergisi düşürülmüş olsa bile farklı bir yerden cins bir isimle tekrar alınır. Şu iktidardan hâlâ halk yararına faydalı bir şey bekleyecek kadar bitkise... Devamını Gör

Muhammed Göktaş

Salak turko halkı diyorum kızıyorlar

Erol Kayar

Başkanı milyon dolarlık makam arabasında gezen sendika dimi bu