Görüş Bildir
Haberler
İş Dünyasından Merkez Bankası'na Kur Tepkisi: Şaşkınlıkla İzliyoruz

İş Dünyasından Merkez Bankası'na Kur Tepkisi: Şaşkınlıkla İzliyoruz

Merkez Bankası'nın son faiz kararı döviz kurlarını uçurdu. Dolar tarihi zirvesini 17 ile yenilerken, euro 19 liranın üzerini gördü. İş dünyası temsilcileri, Merkez Bankası'nın kararlarına 'Şaşkınlıkla izliyoruz' diyerek tepki gösterdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek döviz kurları nedeniyle bugün piyasaya beşinci kez satım yönünde müdahale etti. 

Müdahale doların 17'yi euronun ise 19 seviyesini aşması sonrasında geldi.

Yapılan 5 müdahalenin büyüklüğünün yaklaşık 4 milyar doları bulduğu belirtiliyor. Detaylar için 👇

"Şaşkınlıkla izliyoruz"

"Şaşkınlıkla izliyoruz"

Merkez Bankası'nın döviz müdahalelerinin ardından İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Bahçıvan yaptığı açıklamada, 'Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz.' ifadesini kullandı.

👇

👇

Erdal Bahçıvan'ın ardından yine Twitter'dan bir açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, piyasaların istikarara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, 'Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

👇

👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
20
12
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Bu böyle nereye kadar gidecek arkadaş? Dün sırf prim kasmak için asgari ücreti Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yerine Tayyip Erdoğan'a açıklattılar. Sözde... Devamını Gör

Movie Lover

Çalışanlar yeni asgari ücret zamını alana kadar eridi gitti bile fark. Sıfıra sıfır, elde var eksi.

Berkay Küçük

Anca izleyin ama ses çıkartmayın sakın he, anca izleyin siz