Görüş Bildir
Haberler
Bugün TV ve Kanaltürk Yayınları Kesildi

etiket Bugün TV ve Kanaltürk Yayınları Kesildi

Onedio Medya
28.10.2015 - 09:04 Son Güncelleme: 28.10.2015 - 20:35

Bu sabah Mecidiyeköy'deki Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu bina önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Polis, binanın bahçe kapısını kırdı ve ardından kayyum binaya girdi. Ortaklar Caddesi’ndeki binaya giren sivil polisler ve atanan kayyum saat 16:30 sularında uplink  odasına giderek Bugün TV ve Kanaltürk TV yayınlarına son verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanaltürk ve Bugün Tv'ye sivil polislerin girmesinin ardından saat 16.30 sıralarında yayın kesildi. Kayyum yöneticileri şirket çalışanlarına up-linkten kapattıklarını bildirdi. 

Ana kumanda odasından canlı yayında 'her an yayınlarının kesilebileceğini kaydeden Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros'un son sözleri, “Biz kararıyoruz ama siz enseyi karartmayın” oldu.

Sabah saatlerinden bu yana neler yaşandı?

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasını protesto eden vatandaşların Mecidiyeköy'de bulunan bina önündeki bekleyişi gece saatlerinde de devam etti.

Bekleyiş sürerken, İpek Medya binası önüne sabaha karşı saat 04.45 sıralarında otobüslerle çevik kuvvet polisleri ve 2 TOMA geldi.

Bunun üzerine yaklaşık 50 kişilik grup ellerindeki döviz ve pankartla bina kapısı önünden geçen TOMA ve Çevik Kuvvet otobüslerini alkış ve ıslıklarla protesto etti.

CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş da kayyum atanmasını protesto için bekleyen grubun arasında yer aldı.  Polis müdahalesi sırasında milletvekilleri ile polis arasında tartışma yaşandı.  

Polis, saat 07.30 sıralarında kapı önündeki gruba ilk olarak biber gazı ile müdahalede bulundu. Grup, biber gazı sıkılarak uzaklaştırıldıktan sonra binanın kapısındaki zincirler kesildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binanın içi boşaltıldıktan sonra kayyum görevlileri polis eşliğinde içeri alındı. Atanan kayyum, binaya girdikten sonra yönetim katına geçerek toplantı yapmaya başladı.

Uzaklaştırılan grup tekrar kapı önüne yaklaşınca bu kez TOMA'dan tazyikli su sıkıldı. Bina önünden yaklaşık 100 metre uzaklaştırılan grubun önüne polis, set oluşturdu. Polis daha sonra bina içine girdi.

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros yaşananları, “Burası bir tekstil atölyesi değil. Yönetime yapılan atama yönetime yapılır. Yayın devam eder. Ama farklı bir şey yapmaya çalışıyorlar! Bizim yayınımız eğer siyaha düşerse medya karartmasıdır. Medya sansürüdür. Seçim operasyonudur. Ama daha sözümüz bitmedi” sözleriyle değerlendirdi.

Binaya giren polisler kendilerine engel olmak isteyen çalışanları dışarı çıkarttı. Bazı çalışanlar gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binadaki çalışanlardan bazıları da yaşanan arbedede yaralandı. Bir gazeteci ise yaralı elindeki sarı basın karını göstererek 'Basın kartıma kan bulaştı' dedi.

Bina içindeki çalışanların tamamı dışarı çıkarıldıktan sonra kapı önünden canlı yayın yapan Kanaltürk kameralarının kablosu çekilerek canlı yayına son verildi.

CHP, MHP ve HDP'den 'Koza-İpek' tepkisi

CHP, MHP ve HDP'den 'Koza-İpek' tepkisi

İpek Medya grubuna yapılan polis baskınını siyasi partilerin temsilcileri sert sözlerle eleştirdi.

Şafak Pavey: "Çaldılar, yakalandılar; ülkeyi başımıza yıkıyorlar"

"Bunlar Ak Toros operasyonudur"

"Bunlar Ak Toros operasyonudur"

Bu bir AKP'lileştirme, bu bir çökme operasyonudur. Bugün yandaş ile medyayı ele geçirmek isteyenler, sermaye gruplarını da tehdit ederek, el koymayla tehdit ederek kendi sermayelerine sermaye katmak istiyorlar. Daha nereye götüreceksiniz? Bu bakımdan gerçekten çok üzücü bir durumla karşı karşıyayız.

Kayyumlara sesleniyorum. Biz oraya geleceğiz. Bizim sesimizi kısamayacaksınız. Hepiniz aklınızı başınıza alın. Adam gibi davranmasını bilmeniz gerekiyor. Buradan kamunun atadığı TRT veya kayyumlar, kim olursanız olun bu devran bitiyor. 1 Kasım'dan sonra 7 Haziran'ı hazmedemeyenler muhakkak cezaların çekecekler. Buna alet olan kim varsa kim olursa olsun haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmadığımızı herkes görecektir. Bunlar Ak Toros operasyonudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Çok mu şaşırdık? Yok. Burası AKP Türkiye’si."

"Çok mu şaşırdık? Yok. Burası AKP Türkiye’si."

Demirtaş, İpek Grubu'na bu sabah yaşananlara ilişkin şu değerlendirmeyi yapmıştı:

'Sabah biliyorsunuz bir televizyona zorla el koyma, neredeyse zulüm uygulamasıyla başladık. Çok mu şaşırdık? Yok. Burası AKP Türkiye’si. Benzer uygulamaları hukuksuz, anayasaya uymayan, çok sayıda uygulamayla karşı karşıyayız. Bizi şok eden şaşırtan değil ama bir kez daha bizi üzen bir olayla güne başladık. Kabul edilemez uygulama olduğunu belirtmek istiyorum.

HDP olarak özgürlüklerin insan haklarının amasız ancaksız herkes için geçerli olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir şekilde hiç kimseye doğrudan kendi haklarını aleni şekilde gasp edecek bir uygulamaya hiç kimsenin sessiz kalmayacağını da hükümetin bilmesi lazım.'

MHP'lilerle polis arasında arbede

Koza İpek Medya grubunun Mecidiyeköy'deki binasına destek ziyaretinde bulunmak isteyen MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile beraberindekilere kapıdaki polis izin vermedi. İçeri girmekte ısrarcı olan MHP'lilerle polis arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüştü. Bina önünde gerginlik yaşandı.

AB Türkiye Delegasyonu, kayyum kararıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İpek Holding'e yapılan müdahale, hem Türkiye'deki bilgisel alanı daraltması hem de son derece önemli bir seçimden birkaç gün önce olması dolayısıyla özellikle endişe yaratmaktadır. AB Delegasyonu, hem seçimden önce hem de seçimden sonra gerekli prosedürlerin yerine getirilip getirilmediğini yakından izleyecektir.'

Sosyal medyadan tepkiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
370
133
127
105
49
41
0