Görüş Bildir
Haberler
İnternetin En Ünlü 10 Kedisi

etiket İnternetin En Ünlü 10 Kedisi

Ahmet Faruk Dayanır
04.02.2015 - 23:58 Son Güncelleme: 05.02.2015 - 19:26

1. Grumpy Cat

1. Grumpy Cat

İnternetin en ünlü kedisine geldik. Ona mutlaka bir yerlerde rastlamışsınızdır. Evet, Grumpy Cat. Yani aksi kedi. Asıl adı, “Tartar Sos” olsa da internet dünyası ona “grumpy cat” olarak bağrına bastı. 2 yaşındaki kedi, Wall Street Journal, New York Times gibi büyük gazetelerin birinci sayfalarında dahi yer aldı. Sahibini henüz zengin etmedi ama yine de oynadığı reklamlardan ve fotoğraflarının yer aldığı hediyelik eşyalardan ciddi rakamlar kazanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Snoopy

2. Snoopy

En ünlü ikinci kediye geldik. Bu şirinlik muskasının adı Snoopy. Çin’de yaşayan kedimiz 3 buçuk yaşında. “İnternetin en şirin kedisi” olarak tanınıyor. Biliyorsunuz, Çin’de Twitter, Facebook, hatta Youtube bile yasak. Buna rağmen, Snoopy sosyal medyada milyonlarca hayrana sahip. Adına açılmış “hayran kulüpleri” bile var. Gerçekten çok oyuncağa benzeyen Snoopy, bu şöhreti fazlasıyla hak ediyor.

3. Venüs

3. Venüs

Listemizin üçüncü sırasındaki kedi, Venüs. Fotoğrafta da görüyorsunuz; özelliği, yüzünün iki renkli olması. “İki suratlı kedi” olarak da biliniyor. Bizim Van kedileri gibi gözleri de iki farklı renge sahip. Bu görüntüsünün sebebi genetik bir bozukluk. Ama neyseki bunun olumsuz bir yan etkisi yok. 3 yaşındaki kedinin Facebook sayfasında 455 bin fan’ı var.

4. Banye

4. Banye

Listemizdeki dördüncü kedi, Banye. İngilizce’de “Aman tanrım” anlamına gelen “oh my god”ın başharfleri ile tanınıyor. Yani OMG kedi. Nedeni çok açık. Çenesinin altındaki tüyler, şaşırmış birinin ağzına benziyor. Dolayısıyla Banye de ortalıkta sürekli şaşkın bir ifadeyle dolaşıyor.

5. Sam

5. Sam

Listemizdeki beşinci kedinin ismi “Sam”. Özelliğini fotoğrafta görüyorsunuz. Gözlerinin üstündeki siyah tüyler kaş gibi duruyor. Hatta şekillerinden ötürü Sam’in yüzünde sürekli üzgün bir ifade var. Bu haliyle de tabii Küçük Emrah filmlerinden fırlamış gibi duruyor. İki buçuk yaşındaki kedinin Facebook sayfasında 531 bin like’ı var. Instagram fotoğraflarını ise 160 kişi takip ediyor.

6. Garf

6. Garf

En ünlü internet kedileri listesinin altıncı sırasında Türkiye’den bir kedi var: “Garfi”. “Dünyanın en kızgın kedisi” olarak tanınıyor. Türü İran kedisi olan Garfi’nin sahibi Hülya Özkök isminde bir Türk. Ünlüler dünyasına daha yeni girdi ama en büyük internet sitelerinde yer aldığı için şöhreti her geçen gün artırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Colonel

7. Colonel

İnternetin en ünlü kedileri listesinin yedinci sırasında, “Colonel” var. Yani, Albay. Özelliği, Guinness Rekorlar Kitabı’nda, “dünyanın en uzun tüylü kedisi” olarak yer alması. Tüylerinin uzunluğu 23 santimetreydi. Kızgın ve çirkin görüntüsü, ünlü olmasında en etkili sebeplerdi. İran-Himalaya cinslerinin kırması olan kediden geçmiş zamanda bahsettim, çünkü Colonel maalesef şu an hayatta değil.

8. Lil Bub

8. Lil Bub

Listedeki sekizinci kedi, “Lil Bub”. Özelliği, çok küçük olması, çene kemiğinin küçüklüğünden dolayı dilinin sürekli dışarda olması ve dişlerinin olmaması. Bu nedenle biberonla besleniyor. Amerikalı sahibi onu bir hayvan barınağından almış. Üç buçuk yaşındaki “lil bub” 2011’den bu yana internet ünlüsü. Hatta kendi hayatını anlatan bir belgeselin başrolünde oynadı.

9. Monty

9. Monty

İnternetin en ünlü dokuzuncu kedisi, “Monty”. Özelliği, burnunun üst kısmındaki kemiğin olmaması. 3 yaşındaki kedinin burnu doğuştan böyle. Bu durum, burnunun arada bir istemsiz akması dışında bir sorun yaratmıyor. Sahibi Monty’i hayvan barınağından almış. Söylediğine göre Monty’nin en iyi yanları, insanları çok sevmesi ve korkusuz olması. Facebook’ta şu an 80 bin fan’a sahip.

10. Snowball

10. Snowball

Listemizin onuncu sırasında “snowball” var. Yani kartopu. Fotoğrafına bakınca neden ünlü olduğunu anlıyorsunuz. Evet, ünlü diktatör Hitler’e benzediği için. Bakın ikisini yan yana koyunca daha da net anlaşılıyor. Hitler’in ünlü bıyığı ve saç şekli, Snowball’un siyah tüyleriyle birebir aynı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
135
98
17
14
13
10