Görüş Bildir
Haberler
Instagram Hesapları Bayram Edecek: Cep Telefonunuzu Kullanarak Profesyonel Çekim Yapabileceğiniz 8 Tüyo

Instagram Hesapları Bayram Edecek: Cep Telefonunuzu Kullanarak Profesyonel Çekim Yapabileceğiniz 8 Tüyo

03.05.2022 - 06:45

Sosyal medya platformlarının popülerleşmesiyle fotoğrafçılığa duyulan ilgi de oldukça arttı. Çoğumuz gittiğimiz yerleri ve gördüğümüz güzellikleri aynı kaliteyle çevremize de gösterebilmek istiyoruz ancak maalesef ki hepimizin profesyonel fotoğraf makinesi, lensleri veya fotoğrafçılık bilgisi yok. Neyse ki gelişen teknoloji yardımımıza koşuyor. Profesyonel makineleri aratmayacak kalitede çekim yapan akıllı telefonlar, birkaç hileyle birleştiğinde istediğimiz beğeni yağmuruna tutulacak o fotoğrafları elde edebiliyor. Haydi, herkesin kolaylıkla kullanabileceği ve cep telefonunuzun kamerasını profesyonel bir fotoğrafçıya çevirecek o hileleri inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Panoramik çekim özelliğini kullanın.

1. Panoramik çekim özelliğini kullanın.

Panoramik çekim özelliği birçok eğlenceli ve profesyonel kareyi aynı anda yakalamanızı sağlar. Telefonunuzun bu özelliğini kullanarak bir obje veya kişiyi aynı karede kopyalanmış gibi çekebilirsiniz ya da hareket hâlindeki bir otomobilin camından hiç hareket etmeden yol manzaranızı kaydedebilirsiniz. Oldukça geniş açılı olan bu fotoğraflar, göstermek istediğiniz ne varsa onları bir araya toplarken profesyonel bir çekim yapmanıza da yardım eder.

2. Otomatik moddan çıkın ve manuel ayarlar yapın.

2. Otomatik moddan çıkın ve manuel ayarlar yapın.

Profesyonel fotoğrafçılar neredeyse hiçbir zaman makinelerinin otomatik çekim modlarını kullanmazlar çünkü bu mod bütün kareleri aynı parlaklık, canlılık ve keskinlikle çeker. Ancak her fotoğrafın ihtiyacı aynı değil. Bu nedenle telefonlarınızla çekim yaparken ISO değerlerine, gölgelerine, parlaklık derecesine ve beyazlık ayarlarına kendiniz karar vermelisiniz. Böylece telefon kameranızla en güzel fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

3. Uzakları yakınlaştırmak için dürbününüzü yanınızdan ayırmayın.

3. Uzakları yakınlaştırmak için dürbününüzü yanınızdan ayırmayın.

Maalesef her şeye istediğimiz kadar yaklaşamıyoruz. Seyahat esnasında, konser alanında veya günlük hayatta gözünüzle oldukça kaliteli gördüğünüz ama kameranızı açtığınızda hayal kırıklığına uğradığınız obje veya kişiler olabiliyor. Merak etmeyin, bu anları en net hâliyle yakalayabilmek için ihtiyacınız olan tek şey bir dürbün! Dürbünü kameranızın önüne tutarak fotoğrafınızı çektiğinizde en uzaklar yakın oluyor ve ortaya harika fotoğraflar çıkıyor.

4. Flaşı unutun ve gün ışığından yararlanın.

4. Flaşı unutun ve gün ışığından yararlanın.

Fotoğraf çekerken flaş ışığı kullanmak bizi ne yazık ki istediğimiz görüntülerden uzaklaştırıyor. Telefon kameranızla en iyi kareyi yakalayabilmek için de bu özelliği saf dışı bırakmanız gerekiyor. Çekeceğiniz objeyi veya canlıyı en güzel hâliyle yansıtmak için gün ışığından yararlanmanız yeterli. Fotoğrafınızı iyi ışık alan bir yerde çektiğinizde telefonunuzda gördüğünüz kareye siz bile inanamayacaksınız.

5. Titremeden çekilen en net fotoğraflar için tripodları hazırlayın.

5. Titremeden çekilen en net fotoğraflar için tripodları hazırlayın.

Uzun pozlamalar veya normal çekimlerde eliniz titrerse anın bütün güzelliği kaçabiliyor. Neyse ki bu sorunu çözmek tahmin ettiğinizden çok daha kolay. Bir tripod veya monopod bu çekimleri en güzel hâline getiriyor. Neredeyse her boyutta bulabileceğiniz bu ürünleri çantanıza sığdırarak her yere taşıyabilirsiniz. Böylece yorulmadan ve netliği bozmadan birçok fotoğraf çekebilirsiniz. Bu güzel fotoğraf kareleri bütün görenleri büyüleyecek, bizden söylemesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlginç fotoğraflar için farklı lensleri deneyin.

6. İlginç fotoğraflar için farklı lensleri deneyin.

'Telefonuma yüklü bir yatırım yaptım, bir de lens mi alacağım?' dediğinizi duyar gibiyiz ancak bir miktar daha harcadığınızda binlerce liralık fotoğraf makinelerinin çektiği o karelere kavuşabilirsiniz. Telefonlara uyumlu birçok lens var. Balıkgözü gibi farklı lensleri telefonunuzun kamerasına monte ettiğinizde monoton fotoğraflarınızdan kolayca kurtulacaksınız. Oldukça uygun fiyatlara da bulabileceğiniz bu lensler, en güzel kareleriniz için en büyük yardımcınız olacak!

7. En uygun kompozisyonu oluşturun.

7. En uygun kompozisyonu oluşturun.

İster profesyonel makineyle ister telefon kameranızla çekim yapıyor olun, uygun ortamı ayarlamak büyük önem taşıyor. Renkler, derinlik ve objelerin yerleşimi gibi detayları birbiriyle uyum sağlayacak hâle getirdiğinizde güzel bir kompozisyon oluşturabilirsiniz. Bu da fotoğrafını çektiğiniz şey her ne olursa olsun, onun en güzel hâliyle ekrana yansımasını sağlar. Bu ayrıntılara dikkat ettiğinizde fotoğraflarınızın ne kadar güzel çıktığına oldukça şaşıracaksınız!

8. Son rötuşları ve küçük dokunuşları ihmal etmeyin.

8. Son rötuşları ve küçük dokunuşları ihmal etmeyin.

Birçok hileyi uygulasak bile fotoğrafımızda hoşumuza gitmeyen veya göze çok hitap etmeyen noktalar olabilir. Çektiğimiz kareyi kusursuz hâle getirmek için de yapmamız gereken sadece birkaç uygulama indirmek! Bu uygulamalar sayesinde fotoğrafta gerekli düzenlemeleri yapabilir, küçük ayrıntıları en kolay şekilde değiştirebilirsiniz. Böylece cep telefonu kameranızla ulaşabileceğiniz en iyi sonuçlar, galerinizde sizin için profesyonel bir fotoğraf sergisi oluşturacak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın