Görüş Bildir
Haberler
İnstagram Hesabı Nasıl Kapatılır? İnstagram Hesabı Kapatma Adımları Nelerdir?

İnstagram Hesabı Nasıl Kapatılır? İnstagram Hesabı Kapatma Adımları Nelerdir?

irem yeşilyurt
24.01.2022 - 15:26 Son Güncelleme: 10.05.2022 - 16:03

Milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya platformlarından biri olan İnstagram, yıllar içerisinde anıları biriktirmenin, eğlenmenin, yeni insanlarla tanışmanın ve yakınlarımızdan haber almanın en kolay yolu haline geldi. Birçok hesabın bulunduğu İnstagram platformunun kitlesi, her geçen gün daha da artıyor. Bu sırada yeni instagram hesabı açmak kadar, instagramın nasıl kapatılacağı da merak edilerek araştırılıyor. Peki, istenmeyen instagram hesabı nasıl kapatılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyonlarca İnstagram kullanıcısı mevcut sosyal medya hesabını nasıl silebileceğini ya da kapatabileceğini merak ederek internet üzerinden araştırıyor. Peki İnstagram hesabı nasıl silinir? İşte detaylar...

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram hesabını kapatmak kolaylıkla, kısa sürede yapılabilecek bir işlemdir. Mevcut hesabınızı silmek için yapmanız gerekenler ise şu şekilde;

1. Instagram hesap silme işlemi için öncelikle hesabınıza web üzerinden giriş yapın ve ardından  hesap silme sayfasına gidin.

INTAGRAM HESAP SİLME SAYFASI

2. Yukarıda verdiğimiz instagram hesap silme linkine tıkladıktan sonra, ilgili sayfada aşağı inin ve ‘Hesabınızı Silin’ seçeneğine tıklayın.

3. Instagram hesap silme işlemine devam etmeden önce hesabınızı neden silmek istediğinize yönelik bir soru yöneltecektir. Bu soruyu, hesabınızı kapatma nedeniniz ile yanıtlayın.

4. Şifrenizi tekrar girin ve instagram silme işlemini onaylayarak hesabı silme işlemini doğrulayın.

Instagram hesabınızı silmek için ilgili linke tıkladığınızda, Instagram; hesabınızı kapatmak yerine geçiçi olarak kapatma yani dondurma seçeneği sunar. Tekrar aynı hesabı kullanmak istiyorsanız bu seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Instagram Hesabını Silince Hesap Hemen Kapanır mı?

Instagram Hesabını Silince Hesap Hemen Kapanır mı?

Instagram uygulaması üzerinden hesap silme işlemi yapıldığında hesabın  silinebilmesi için 28 günlük süre vardır. Eğer fikrinizi değiştirip 28 gün içerisinde kullanıcı adınız ve şifrenizle Instagram hesabınıza giriş yaparsanız hesap silme işlemi için oluşturduğunuz talebiniz iptal edilir ve hesabınızı aktif olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. 28 gün boyunca Instagram hesabınıza girmediğiniz taktirde hesabınız kalıcı olarak silinir. Hesabınız silindiğinde mevcut paylaşımlarınızın, öne çıkan hikayelerinizin, mesajlarınızın silineceğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
4
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın