Görüş Bildir
Haberler
Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur? Instagram Hesabı Dondurma ve Kalıcı Olarak Kapatma Linki...

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur? Instagram Hesabı Dondurma ve Kalıcı Olarak Kapatma Linki...

CansinA
10.02.2022 - 16:34

Instagram, son yıllarda ülkemizde en çok kullanılan uygulamalar arasında yerini koruyor. Kullanıcı sayısı Türkiye'de de oldukça fazla olan Instagram, hesaplarını kalıcı olarak silmeden askıya almak isteyen kullanıcılarına hesaplarını dondurma şansı tanıyor. Bunun yanı sıra tamamen kapatmak isteyen kullanıcılar da olabiliyor. Bu iki işlemin birbirinden farklı olduğunu ve dondurma işlemi ile kapatma işleminin karıştırılmamasına özen gösterilmesi gerektiğinin uyarısını yapalım. Hesabını tamamen silmek ve kaybetmek istemeyen kullanıcıların bir süre uygulamadan ve hesaplarından uzak kalmasına olanak sağlayan dondurma işlemi nasıl gerçekleştirilir? Hesabınızı tamamen nasıl kapatabilirsiniz? Instagram hesap dondurma nasıl yapılır? gibi soruların cevapları ve detaylar haberimizde. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde ve Dünya genelinde kullanımı oldukça yaygın olan Instagram, kullanıcılarına hesaplarını tamamen kaybetmeden istedikleri süre boyunca hesaplarını dondurma, askıya alma fırsatı sunuyor. İsteyen kullanıcılar ise tamamen hesaplarını silebiliyorlar. Peki Instagram'da hesap dondurma işlemi nasıl gerçekleştirilir? Hesabı silmeden sadece nasıl dondurabiliriz? Hesap tamamen nasıl kapatılır? İşte detaylar...

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur? Instagram Hesap Dondurma Linki

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur? Instagram Hesap Dondurma Linki

Instagram uygulaması hesabın dondurulma veya silinme işlemini uygulama üzerinden gerçekleştiremiyor. Hesabınızı dondurmak için telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan kullandığınız tarayıcı üzerinden Instagram resmî web sitesine giriş yapmanız gerekiyor. Bundan sonra izleyeceğiniz adımlar ise şu şekilde;

  • Instagram kullanıcı adınızı ve Instagram şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapın.

  • Açılan Instagram ana sayfasının sağ üst kısmında yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın.

  • Açılan başlıklar arasında 'Ayarlar' ibaresine ardından 'Profili Düzenle'ye tıklayın.

  • Profili düzenle dedikten sonra açılan sayfanın en altında mavi renkle karşınıza 'Hesabımı Geçici Olarak Kapat' yazısı çıkacak ve oraya tıklamanız gerekecek.

  • Ardından karşınıza hesabı neden kapattığınıza dair 'Hesabını Neden Kapatıyorsun' sorusu çıkar.

  • Sorunun yanındaki veya altındaki seçeneklerden size uygun olanı seçerek Instagram şifrenizi tekrar girin.

  • Hesabı neden kapattığınıza dair seçeneği seçtiğinizde Hesabı Geçici Olarak kapat seçeneği çıkar, seçeneğe tıklayarak hesabınızı kapatabilirsiniz.

Hesabınızı dondurmanızın ardından hesap askıya alınacağı için, siz tekrar açana kadar beğenileriniz, yorumlarınız ve hesabınız diğer kullanıcılar tarafından görülemeyecektir. Dondurulan hesabın kendiliğinden silinmesi söz konusu değildir. Dilediğiniz zaman kullanıcı adı ve şifrenizle uygulamaya giriş yaparak hesabını aktif hale getirebilirsiniz.

Instagram hesabınızı dondurma linki için tıklayın.

Instagram Hesabı Nasıl Sinilir, Kapatılır? Instagram Hesap Kapatma Linki

Instagram Hesabı Nasıl Sinilir, Kapatılır? Instagram Hesap Kapatma Linki
  • Login • Instagram linkine tıklayarak Instagram adresine gidin

  • Eğer Instagram'a daha önceden giriş yaptıysanız 'Hesabını Sil' seçeneği ile karşılaşacaksınız. Giriş sağlamadıysanız kullanıcı bilgilerinizi girerek Instagram'a giriş yapın.

  • Hesabını neden siliyorsun? sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrardan girin.

  • Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği, sadece menüden bir neden seçtiğinizde görünür.

  • [Kullanıcı adı]'nı sil'e tıklayın veya dokunun.

Instagram silme linki üzerinden gerekli işlemleri yapmadan önce, Instagram'daki bilgilerinizin (fotoğraflar ve gönderiler gibi) bir kopyasını indirmenizi tavsiye ederiz. Instagram hesap silme işleminden sonra Instagram'ın Verileri İndir aracına erişim sağlayamazsınız ve fotoğraf, video, gönderi, hikaye gibi birçok bilginize bir daha ulaşamazsınız.

Hesabınızın silinmesini talep ettikten 30 gün sonra hesabınız ve tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinir ve bilgilerinizi geri getiremezsiniz. Bu 30 günlük süreçte, içerikler Instagram Kullanım Koşulları'na ve Veri İlkesi'ne tabi olmaya devam eder ve Instagram'ı kullanan diğer kişiler bu içeriklere erişemez. Başladıktan sonra silme sürecinin tamamlanması 90 güne kadar sürebilir. İçeriklerinizin kopyaları 90 günün ardından bir afet, yazılım hatası veya diğer veri kaybı durumlarında kurtarma amacıyla Instagram'ın yedek depolama alanında tutulabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın