Görüş Bildir
Haberler
Instagram Goldenhar Sendromlu Çocuğun Fotoğrafını Haksız Yere Kaldırdığı İçin Özür Diledi!

Instagram Goldenhar Sendromlu Çocuğun Fotoğrafını Haksız Yere Kaldırdığı İçin Özür Diledi!

Rinascita
22.09.2017 - 02:18

Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcının şikayeti üzerine Instagram'dan kaldırılan 12 yaşındaki Goldenhar sendromlu Harry'nin fotoğrafı, yine Instagram tarafından yeniden erişilebilir hale geldi. Konuyla ilgili detayları ve Instagram'ın özrünü sizler için The Guardian'dan derledik.

Kaynak: https://www.theguardian.com/technolog...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sol gözü olmayan 12 yaşındaki Harry Beswick'in fotoğrafını Instagram'ın içerik moderatörüne şikayet eden bir kullanıcı, öfkeye sebep oldu.

12 yaşındaki Harry Beswick, Goldenhar sendromu olarak bilinen sol göz çukuru, burun deliği, kulağı ve sol gözü kaybıyla sonuçlanan bir rahatsızlığa sahip.

Beswick, Instagram'da Harry'nin protez göz kullanmadığı bir fotoğrafını paylaştığında olaylar başladı.

Instagram'ın toplum kuralları doğrultusunda çıplaklık, terörizm, organize suçlar, ırkçılık, cinsiyetçilik ve fiziksel ve psikolojik taciz içeren veya bunlara izin veren içerikler sosyal medyadan kaldırılıyor.

'Oğlumun son fotoğrafını şikayet eden kişiye not: Bu, oğlumun yüzü. Eğer rahatsız olduysanız, bakmayın. Kendinizden utanın! İnsanların iyi niyetle ifade ettikleri bir şeye negatif yorumlar yapılması gerçekten iğrenç.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Instagram'ın her gün içerik kontrolü sağlamak için görevlendirilmiş birçok uzmanı var. Her gün milyonlarca şikayet alıyorlar.

Lakin bu olay, Instagram'ın ilk yanlışı değildi. Mart ayında da yaklaşık 50 kilo veren ve bunu paylaşan Morgan Bartley'nin fotoğrafı şikayet edilmiş ve kaldırılmıştı.

Sonuç olarak Instagram'ın hatasını fark edip, Harry ve ailesinin gönlünü kazanması herkesi rahatlattı. 😇😇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
80
45
14
10
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lilymia

Bu fotoğrafı ilk gördüğümde düşündüğüm tek şey; hayatım boyunca gördüğüm en güzel çocuklardan biri olduğu. Ne rahatsızlığı olursa olsun, oda bizim çocuğumuz.... Devamını Gör

Uygar Aytun

Üzdün be çocuk :(

Pelin Ercan

O değil de çocuğun gülüşü çok güzel değil mi? Sen hep böyle gül güzel çocuk...