Görüş Bildir
Haberler
İnsanlığın Sonuna Dair 10 Teori

İnsanlığın Sonuna Dair 10 Teori

DOĞU
29.09.2014 - 14:11 Son Güncelleme: 29.09.2014 - 14:42

1. Uzaylı İstilası

1. Uzaylı İstilası
line.do

Uzaylı istilası deyince akıllara bilim kurgu filmlerinde gerçekleşen olaylar geliyor. Dünya dışından gelecek son tehdit olarak bir uzaylı istilası olabilir. Ama bu konuda fikir yürütmek bilimsel olmaktan çok fantezi temelli. Çünkü Bilim insanları böyle bir durumun gerçekleşme olasılığının imkânsıza yakın olduğunu savunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Dev Bir Meteor

2. Dev Bir Meteor

Bu senaryoya göre dünyanın sonunu dev bir meteor getirecek. 

Dünya'ya çarpacak meteor bütün canlıların ölümüne neden olacak. Buna göre çapı 3-10 km arasında olan bir meteor bir büyük şehre çarpacak. Burada oluşacak sarsıntı ve sonrasında ortaya çıkacak toz bulutu bütün dünyayı kaplayacak. Sarsıntı nedeniyle yüzlerce metre yüksekliğindeki dev dalgalar karayı yutacak ve hayat bitecek. 

1 km çapındaki bir meteorun insanlık için ciddi bir tehlike oluşturacağı, çapı 3-10 km olan bir meteorun ise insanlığı yok edebileceği düşünülüyor. Ancak son 100 milyon yıla baktığımızda, 1 km çapındaki bir meteor, yaklaşık 500 bin yılda bir kez dünyaya çarpıyor. Bütün Dünya'yı etkileyecek daha büyük bir meteorsa son olarak 65 milyon yıl önce dünyaya çarpmış ve dinozorların yok olmasına neden olmuştu.

3. Süper Volkan Patlaması

3. Süper Volkan Patlaması

Bir süper-volkan patlaması modern tarihte gerçekleşmiş herhangi bir volkanik patlamadan daha büyük olacak. Araştırmacılar süper-volkan patlamasının magma yerkabuğuna yükselip, dışarı çıkamadığında gerçekleştiğini belirtiyor. Sonuç olarak basınç öylesine büyük oluyor ki bazen magmanın sonunda dışarı çıkmasıyla devasa bir alan yok oluyor.

Milyonlarca ton döküntü ve zehirli gazın patlayarak atmosfere karışmasının, dünyanın, bazı bölümlerinin ya da tamamının yok olmasına yol açacak, nükleer bir iklime girmesine neden olacağı öngörülüyor.

2012'ye ve süper-volkanlara dair endişelerin çoğu ABD'deki Yellowstone Park altındaki süper-kalderaya odaklanıyor. Son birkaç yılda çekilen uydu görüntüleri yerin 16 kilometre altındaki erimiş kayanın hareketinde değişimleri ortaya koyuyor.

4. Manyetik Kutup Değişimi

4. Manyetik Kutup Değişimi

Felaket senaryocularının büyük bir bölümü, Dünya'nın manyetik kutuplarının çarpıcı bir şekilde tersine dönmesinin yakın olduğuna ve bunun, gezegenin rotasyonunun değişimini tetikleyerek, felaketlere neden olacağına inanıyor.

Dünya'nın geçmişindeki kutup değişimlerini kanıt gösterip, bu ani değişiklikleri güneş lekelerinin ya da manyetik alan teorisinin çalışılmasıyla hesaplanabileceğini öne sürüyorlar. Birçoğu da Mayaların ve eski Mısırlıların gelecekte kutup değişimleri olacağının kanıtlarını bulduklarını ve sırların bugünün hükûmetleri tarafından gizlendiğini düşünüyor.

5. Karadelik

5. Karadelik

Kainatımızda çözülemeyen çok sayıda kara delik bulunuyor. Zaman zaman yıldızları yutan bu kara deliklerden birisi de dünyamızı yutacak. Bilimadamları 10 milyon ayrı kara delik olduğunu savunuyor. Bu karadeliklerden birinin Güneş Sistemi'ni yutabileceği öngörülüyor.

6. Nükleer Savaş

6. Nükleer Savaş

Uluslararası strateji uzmanları, Soğuk Savaş'ın bitimiyle azalan nükleer savaş olasılığının bugün İsrail, Hindistan, Pakistan ve Kuzey Kore gibi nükleer silaha sahip ülkeler nedeniyle halen sürdüğünü belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Salgın Hastalıklar

7. Salgın Hastalıklar

Son yüzyılda AIDS, SARS gibi salgın hastalıklarla mücadele eden insanoğlunun, daha kötü salgınlara maruz kalabileceği belirtiliyor. En yakın olasılık, Asya'yı vuran kuş gribi virüsünün tüm dünyaya yayılması. Böyle bir durumda insanoğlunun %70'nin yok olabileceği öngörülüyor. Gerçekleşme olasılığı oldukça yüksek.

8. İklim değişikliği

8. İklim değişikliği

Atmosferde biriken zararlı gazların yarattığı sera etkisiyle bu yüzyılın sonuna kadar dünya sıcaklığında yaklaşık 2 derecelik artış bekleniyor. Bu ısı artışı, gıda stokları üzerinde onarılamaz hasar yaratacak.

9. Arı kolonisinin yok oluşu

9. Arı kolonisinin yok oluşu

Bal arısı insan yaşamının devamını sağlayan zincirde çok önemli bir yere sahip. Dünya gıdalarının üçte biri doğrudan bal arılarının hareketleriyle bağlantılı. Bal arılarının nesli tükenirse, bunu şiddetli kıtlıklar, açlık, şiddet olayları, isyanlar izleyecektir.

10. Stephan Hawking'e Göre Yok Oluş Teorisi

10. Stephan Hawking'e Göre Yok Oluş Teorisi
line.do

Dünya’nın sonunu 2800’lü yıllar olarak tahmin eden ve bu süre sonunda Dünya’nın kendi kendisini yok edeceğini öne süren ünlü fizikçi Stephen Hawking’in geliştirdiği kıyamet senaryosu şöyle:

  • İklimler değişecek: Önümüzdeki 400 yılda iklimler değişecek. Görülmemiş kasırga ve hortumlar dünyayı kasıp kavuracak. Dünya ısısı süratle arttığından bitki örtüsü de değişecek.

  • Sel, kuraklık: 500. yılda ise buzullar eriyecek. Okyanusların su seviyesi değişecek. Dünya’nın yüksek dağlarında çığ felaketleri oluşacak. Kuzey sellerle boğuşurken, güney kuraklıktan kavrulacak.

  • Savaşlar: 800. yıla girerken çevre kirliliği doğal kaynakları tüketirken, suyun yükselmesi nedeniyle kara haritalar değişecek. Bu arada göçler ve savaşlar artacak.

  • Canlı nesli bitecek: Ve bütün gelişmelerin sonunda atmosferin yapısı değişecek, Dünya gezegeni insanların yaşayamayacağı bir hale gelirken, hiçbir canlı kalmayacak.

kaynak: https://line.do/insanligin-sonuna-dair-10-teori/5e1/vertical

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0