Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Teknoloji ile Savaşını Konu Edinen Birbirinden Kaliteli Film Önerileri

İnsanların Teknoloji ile Savaşını Konu Edinen Birbirinden Kaliteli Film Önerileri

Merhabalar. Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor ve biz de buna büyük ölçüde uyum sağladık diyebiliriz. Özellikle son yıllarda yapay zeka başımızı döndürmüş olsa da teknolojiye bir şekilde ayak uydurabiliyoruz. Buna rağmen teknoloji konusundaki şüpheciliğiniz de devam ediyor. Bunun en iyi örneklerini sinema sektöründe görebiliriz. Sinemada teknolojiyle savaşan -bazen haklı olarak- pek çok karakter var. Bu içerikte teknolojiyle mücadele edilen hikayelerin anlatıldığı filmler listelenmiştir.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. WarGames (1983)

22. WarGames (1983)

WOPR Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından yönetilen ve olası bir nükleer savaş durumunda olacakları hesaplayan bir simülasyon programıdır. Bilgisayar korsanı David, Amerikan Askeri Merkez bilgisayarına girer ve bilmeden 3. Dünya Savaşı’nı başlatması muhtemel olan bu oyunu oynamaya başlar.

Yönetmen: John Badham

Oyuncular: Matthew Broderick, Ally Sheedy, John Wood

21. Terminator 2: Judgment Day (1991)

21. Terminator 2: Judgment Day (1991)

Filmde, Sarah Connor'ı öldürmeyi başaramayanın tıpatıp aynısı olan bir cyborg, şimdi onun 10 yaşındaki oğlu John'u çok daha gelişmiş ve güçlü bir cyborg'dan korumalıdır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

20. 2001: A Space Odyssey (1968)

20. 2001: A Space Odyssey (1968)

Ay yüzeyinin altına gömülü gizemli bir yapıyı ortaya çıkardıktan sonra, olayın kökenini bulmak için Jüpiter'e bir uzay aracı gönderilir: İçinde iki adam ve süper bilgisayar H.A.L. 9000 vardır.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester

19. Ron's Gone Wrong (2021)

19. Ron's Gone Wrong (2021)

Garip bir ortaokul öğrencisi olan Barney ile dijital bağlantılı yürüyen, konuşan cihazı Ron'un hikayesinin anlatıldığı filmde, Ron'un sosyal medya çağının arka planında ortaya çıkan arızaları, onları gerçek dostluğu öğrenmek için bir yolculuğa çıkarır.

Yönetmenler: Sarah Smith, Jean-Philippe Vine, Octavio E. Rodriguez

Oyuncular: Jack Dylan Grazer, Zach Galifianakis, Ed Helms

18. The Mitchells vs the Machines (2021)

18. The Mitchells vs the Machines (2021)

Tuhaf, işlevsiz bir ailenin yolculuğu, kendilerini robot kıyametinin ortasında bulduklarında alt üst olur ve aniden insanlığın en beklenmedik son umudu haline gelirler.

Yönetmenler: Michael Rianda, Jeff Rowe

Oyuncular: Abbi Jacobson, Danny McBride, Maya Rudolph

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Avengers: Age of Ultron (2015)

17. Avengers: Age of Ultron (2015)

Tony Stark ve Bruce Banner, Ultron adlı uykuda olan bir barışı koruma programını hızlı bir şekilde başlatmaya çalışırlar. İşler korkunç bir şekilde ters gider ve hain Ultron'un korkunç planını gerçekleştirmesini engellemek dünyanın en kudretli kahramanlarına düşer.

Yönetmen: Joss Whedon

Oyuncular: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo

16. Tomorrowland (2015)

16. Tomorrowland (2015)

Bilimsel merakla dolu bir genç ve eski bir dahi çocuk mucit, ortak hafızalarında var olan zaman ve mekanda bir yerin sırlarını ortaya çıkarmak için bir göreve çıkarlar.

Yönetmen: Brad Bird

Oyuncular: George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie

15. The Matrix (1999)

15. The Matrix (1999)

Güzel bir yabancı, bilgisayar korsanı Neo'yu ürkütücü bir yeraltı dünyasına götürdüğünde, Neo şok edici gerçeği keşfeder. Aslında bildiği hayat, şeytani bir siber zekanın ayrıntılı aldatmacasından ibarettir.

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

14. Ex Machina (2014)

14. Ex Machina (2014)

Genç bir programcı, son derece gelişmiş bir insansı yapay zekanın insan niteliklerini değerlendirerek sentetik zeka alanında çığır açan bir deneye katılmak üzere seçilir.

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac

13. I, Robot (2004)

13. I, Robot (2004)

Film, 2035 yılında teknofobik bir polisin, bir robot tarafından işlenmiş ihtimali olan ve insanlık için daha büyük bir tehdide yol açması mümkün bir suçu soruşturmasını konu alır.

Yönetmen: Alex Proyas

Oyuncular: Will Smith, Bridget Moynahan, Bruce Greenwood

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. M3GAN (2022)

12. M3GAN (2022)

Bir mühendis, yakın zamanda yetim kalmış olan yeğenine arkadaşlık etmesi için bir robot tasarlar. Ancak küçük kız ile duygusal olarak bağ kurmaya programlanan insansı robot, programlaması fazla iyi işlediği için yeni arkadaşı konusunda aşırı korumacı bir hale gelir.

Yönetmen: Gerard Johnstone

Oyuncular: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng

11. Child's Play (2019)

11. Child's Play (2019)

Buddi marka bir bebek her çocuğun hayalllerini süsler. Ancak bu bebeğin sakladığı dehşetten ne annenin ne de Andy'nin haberi vardır. Bebeğin içinde yüklü olan yazılım hatalı üretilmiştir. Bu da bebeğin öğrenme sınırlarını ortadan kaldırmıştır.

Yönetmen: Lars Klevberg

Oyuncular: Tim Matheson, Ben Daon, Zahra Anderson

10. Tron (1982)

10. Tron (1982)

Filmde bir bilgisayar korsanı dijital dünyaya kaçırılır ve tek kaçış şansının bir güvenlik programının yardımıyla olacağı gladyatör oyunlarına katılmaya zorlanır.

Yönetmen: Steven Lisberger

Oyuncular: Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, David Warner

9. Blade Runner (1982)

9. Blade Runner (1982)

Yetenekli bir Blade Runner olan Rick Deckard, görevini bıraksa da Los Angeles'a gelen bir grup replikantı yakalamak için verilen son bir görevi kabul eder. Ancak iki milyon insanın yaşadığı bu şehirde görünüm olarak insandan hiçbir farkı bulunmayan bu robotları teşhis etmek çok zordur.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young

8. The Net (1995)

8. The Net (1995)

Bilgisayar uzmanı Angela Bennett, yakın bir arkadaşının gönderdiği programı çalıştırır ancak hiç beklemediği bir sonuçla karşı karşıya kalır. Program sayesinde gizli hükümet dosyalarına erişebilmektedir. Tuhaf olansa programı gönderen arkadaşının gizemli bir uçak kazasında ölmesi olur.

Yönetmen: Irwin Winkler

Oyuncular: Sandra Bullock, Jeremy Northam, Dennis Miller

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Jexi (2019)

7. Jexi (2019)

Zeki ve eğlenceli bir adam olan Phil'in büyük bir bağımlılık sorunu vardır. Genç adamın sabah yatağından kalktığı andan akşam başını yastığa koyduğu zamana kadar her anını telefonuna bağlı olarak geçirir.

Yönetmenler: Jon Lucas, Scott Moore

Oyuncular: Adam Devine, Alexandra Shipp, Rose Byrne

6. Stealth (2005)

6. Stealth (2005)

Çok gizli bir askeri programa katılmış olan üç pilot, bir sonraki dünya savaşını başlatmamak için bir yapay zeka programını kontrol altına almanın mücadelesini veriyor.

Yönetmen: Rob Cohen

Oyuncular: Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx

5. Minority Report (2002)

5. Minority Report (2002)

Film, özel bir polis biriminin katilleri daha suçlarını işlemeden önce yakalayabildiği bir gelecekte, o birimden bir polis memurunun gelecekteki bir cinayetle suçlanmasını konu alıyor.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton

4. Looper (2012)

4. Looper (2012)

2074 yılında zamanda yolculuk yasa dışı çeteler tarafından kullanılan bir araçtır. Bu çeteler, öldürmek istedikleri kişiyi zamanda 30 yıl öncesine yollar ve kendileri adına çalışan kiralık katiller tarafından infaz edilmesini sağlar. Joe da kariyeri parlak bir kiralık katildir. Yeni bir infaz için göreve gider ancak gönderilen kurbanın kendisi olduğunu görünce şaşırır.

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt

3. WALL·E (2008)

3. WALL·E (2008)

Dünyayı terk eden insanlar tarafından unutulduktan sonra uzun yıllar boyunca yapayalnız yaşayan ve bu süre içinde programlandığı çöp tasnifiyle uğraşan robot WALL-E, günün birinde EVE adlı çok güzel bir arama robotuyla karşılaşır ve hayatı yepyeni bir anlam kazanır.

Yönetmen: Andrew Stanton

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Bicentennial Man (1999)

2. Bicentennial Man (1999)

Isaac Asimov'un 1992'de yazdığı 'The Positronic Man' isimli kısa hikâyeden uyarlanan film, ev işleri için üretilmiş bir robotun zekasını geliştirerek zamanla insana dönüşme arzusu peşindeki maceralarını konu alıyor.

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Robin Williams, Embeth Davidtz, Sam Neill

1. Annihilation (2018)

1. Annihilation (2018)

Anormal faaliyetlerden dolayı hükümet tarafından gizlice karantinaya alınan gizemli “Area X” bölgesi, uzun bir süredir kıtanın geri kalan parçasından ayrıdır. Bölgede şimdi hiçbir yaşam belirtisi yoktur. Hükümet, keşif gezisi yapması ve raporlaması için buraya bir ekip gönderir.

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson

Siz bu filmlerden kaç tanesini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Listede teknolojiden şüphelenmemize sebep olacak en iyi örneklerden birisi war games bence yanlış ellerde çok güçlü bi silah olabilir….