Görüş Bildir
Haberler
İnsan Tacirleri Bot Üretimi İşine Dahi Girmiş

İnsan Tacirleri Bot Üretimi İşine Dahi Girmiş

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de polisin düzenlediği operasyonda, Suriyelileri, Hatay'dan alıp Ege denizi kıyılarından Yunan adalarına gitmelerini sağlayan insan tacirleri yakalandı. Şebeke elemanlarından Z.A.'nın, mülteci geçişlerde kullanılan zodyak botların üretimi için Bornova'da depo kiralayıp yasadışı imalathane kurduğu ortaya çıktı.

Ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyelilerinin ve diğer milletlerden insanların Avrupa yolunda akın ettiği illerden biri de İzmir. Ancak İzmir’den Yunan adalarına doğru çıkılan umut yolculuğu sık sık facialarla sonuçlanıyor. Hemen her geçişte, boyutları, kalitesi ile standart dışı olan ve yakın zamana kadar hiçbir yerde bulunmayan farklı zodyak botlar dikkat çekiyordu, ancak kaynağı bir türlü bulunamamıştı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, insan tacirlerine yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi. İzmir merkezli, Aydın’ın Didim ilçesi ile Hatay illerini de kapsayan operasyonda, Türk vatandaşları V.G. (33), T.Z. (36), Z.A. (51), H.A. (40), İ.A. (19), K.A. (27), R.A. (45) ile Suriye uyruklu A.A. (33), A.K. (59), M.A. (33), A.A. (61), S.A. (62), I.A. (28), M.A. (23), Y.A. (61), K.A. (23), M.I. (48), U.H. (25) ve M.F.A.K. (30) gözaltına alındı.

İnsan tacirlerinin Hatay’da ya da İzmir’de buluştukları Suriyelileri, Ege Denizi kıyılarından Yunan adalarına geçirdikleri saptandı. Şebekenin önemli isimlerinden Türk vatandaşı Z.A.’nın da Bornova’da kiraladığı depoda, kaçakların ölüm yolculuklarında kullandığı özel boyutlardaki zodyak botları imal ettiği ortaya çıktı. Bu depoya baskın yapan polis, imalat halindeki botlara da el koydu. Gözaltındaki 19 kişi, polisteki sorgularından sonra adliyeye gönderildi.

Daha önce de operasyon düzenlenmiş

Daha önce de operasyon düzenlenmiş
Daha önce de operasyon düzenlenmiş

Polisin şebekeye yönelik araştırmaları sırasında, bazı yakalamaları ise erkene aldığı öğrenildi. Buna göre, son iki ay içerisinde belli zaman aralıklarında yapılan operasyonlarda, toplam 604 Suriye, 56 Irak ve 1 Sudan uyruklu mülteci, kaçma hazırlığı sırasında yakalandı. Bunlarla birlikte, 406 can yeleği, 118 şambrel can simidi, 22 pompa, 22 araç, tekne motoru ve 5350 dolar ele geçirildi. 30’u Türk vatandaşı olmak üzere organizatör durumundaki 40 kişi tutuklandı, 4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0