Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Kraliyet Ailesi Gelinleri Tarafından Şimdiye Kadar Giyilmiş Tüm Gelinlikler 👰

İngiltere Kraliyet Ailesi Gelinleri Tarafından Şimdiye Kadar Giyilmiş Tüm Gelinlikler 👰

Nurseda Gerek
17.05.2021 - 07:45

Gözler hep onların üzerinde! İngiltere Kraliyet ailesi ve gündemden düşmeyen gelinlerinin, düğün günlerinde tercih ettiği gelinlikleri sizler için bir araya getirdik. Bakın hangi gelin, hangi tasarımcının imzasını taşıyan gelinlik modelini tercih etmiş. En beğendiğiniz gelinliği yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kraliçe Elizabeth Bowes-Lyon

Kraliçe Elizabeth Bowes-Lyon

Kraliçe II. Elizabeth'in annesi ve VI. George'un eşi Elizabeth Bowes- Lyon, II. Elizabeth'in tahta geçmesinin ardından Ana Kraliçe unvanını aldı. İkinci Dünya Savaşı dönemi halkla olan sıkı ilişkileri sayesinde Kral ile birlikte savaşın simgelerinden biri haline geldi. Elizabeth Bowes- Lyon'ın gelinliği 1920'li yılların tarzını ortaya koyan, moda tasarımcısı Madam Handley Seymour tarafından tasarlandı.

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

1952 yılından bu yana hükümdarlığı süren Kraliçe II. Elizabeth, dünyada hüküm süren en yaşlı aynı zamanda Britanya'nın en uzun ömürlü hükümdarıdır. 1947 yılında Philip Mountbatten ile dünya evine giren Kraliçe, moda tasarımcısı Norman Hartnell'ın tasarladığı bir gelinlik giydi. Geçtiğimiz günlerde kraliçe, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'i kaybetti. Edinburgh Dükü Prens Philip, 9 nisanda 100 yaşına iki ay kala hayata gözlerini yumdu.

Prenses Margaret

Prenses Margaret

Kraliçe II. Elizabeth'in kız kardeşi Prenses Margaret, kendisinden tam 16 yaş büyük ve yeni boşanmış Albay Peter Townsend'a aşıktı. Büyük aşkıyla evlenmek istemesine rağmen kraliyet ailesi bu evliliği onaylamadı. Tüm çabalara rağmen sevdiği adamla evlenemeyen Prenses Margaret, 1960 yılında fotoğrafçı Anthony Armstrong-Jones ile dünya evine girdi. Prenses, bu evliliğinde moda tasarımcısı Norman Hartnell'in tasarladığı bir gelinlik giydi.

Prenses Anne

Prenses Anne

Kraliyet prensesi Anne Elizabeth Alice Louise Mountbatten-Windsor, II. Elizabeth ve Prens Philip'in tek kızıdır. Kraliçe tarafından, kraliyete verdiği hizmetlerden dolayı 1987 yılında Kraliyet Prensesi unvanı verildi. Prenses Anne, Mark Philips ile 1973 yılına dünya evine girdi. Moda tasarımcısı Mauuren Baker'ın tasarladığı bir gelinlik ile evlenen Prenses'in evliliği 1992 yılında sona erdi. Prensesin bu evlilikten iki çocuğu (Peter Phillips, Zara Phillips) dünyaya geldi.

Prenses Diana

Prenses Diana

Gelmiş geçmiş en sevilen gelin Prenses Diana, tarzı ve güçlü duruşuyla hafızalara kazınmış bir kadın. Olaylı evliliği ve ölümünden sonra günümüze kadar gelindiğinde bile Prenses Diana halen konuşulmaya devam ediyor. Galler Prensi Charles ile 1981 yılında evlenen Prenses Diana, David ve Elizabeth Emmanuel tarafından tasarlanan tam 7 metre uzunluğunda duvağı bulunan bir gelinlik giydi. Prensesin bu evliliğinden Cambridge Dükü Prens William ve Sussex Dükü Prens Harry dünyaya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Düşes Sarah Ferguson

Düşes Sarah Ferguson

Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Philip'in üçüncü çocuğu ve ikinci oğlu York Dükü Prens Andrew ve Sarah Ferguson, 1986 yılında hayatlarını birleştirdi. Düşes Sarah Ferguson, moda tasarımcısı Lindka Cierach tarafından tasarlanan bir gelinlik giydi. Çiftin iyi giden evlilikleri yıllar sonra birçok krizle karşı karşıya geldi. Skandallar sonucu ayrılan çiftin bu evlilikten Beatrice Elisabeth Mary ve Eugenie Victoria Helena adlı iki kızı dünyaya geldi. Ferguson yıllar sonra kaleme aldığı kitabında gelinliği hakkında 'dünyanın en korkunç malzemesi' olarak bahsetti.

Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles

Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles

Camilla Parker Bowles gençlik aşkı Galler Prensi Charles Mountbatten-Windsor'ın ikinci eşi. Çift kraliyet ailesinden onay almadığı için uzun yıllar birlikte görünmediler fakat ilişkileri hep vardı. Yıllarca Prens Charles ve Prenses Diana'nın evliliğinin bitmesine sebep olarak Camilla Parker Bowles gösteriliyordu. Yıllar sonra gerçekleşen olaylı evlilikte Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles'ın giydiği elbise Robinson Valentine imzası taşıyordu. Aynı zamanda dikkat çekici tacını şapkacı Philip Treacy tarafından tasarlandı.

Cambridge Düşesi Kate Middleton

Cambridge Düşesi Kate Middleton

Halkın prensesi olarak anılan Cambridge Düşesi Kate Middleton, Cambridge Dükü Prens William ile 2011 yılında dünya evine girdi. Soylu bir ailenin kızı olmayan Kate Middleton ve Prens Wiiliam 8 yıllık beraberliğin ardından evlenme kararı aldı. Milyonlar tarafından takip edilen bu evliliği canlı olarak tam bir milyon kişi izledi. Aynı zamanda televizyonda yayınlanan düğünü tam yüz milyon kişi takip etti. Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın Alexander McQueen tasarımı bir gelinlik giydi.

Sussex Düşesi Meghan Markle

Sussex Düşesi Meghan Markle

Amerikalı oyuncu ve manken Meghan Markle, birçok yapımda yer aldı. Ardından Sussex Dükü Prens Harry ile evlendi. 2018 yılında evlenen çiftin evlilik aşaması ve düğünü çok konuşuldu. Bu evliliğin ardından Meghan Markle oyunculuk kariyerini sonlandırdı. Kraliyet ailesi gelini Meghan Markle düğün günü iki gelinlik birden tercih etti. Resmi törende moda tasarımcısı Clare Waight Keller tarafından tasarlanmış bir gelinlik giyen Markle, ikinci olarak Stella McCartney imzalı bir gelinlik giydi.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
15
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın