Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'de Çocuk İstismarı Skandalı Büyüyor

İngiltere'de Çocuk İstismarı Skandalı Büyüyor

guncel haber
07.07.2014 - 14:56 Son Güncelleme: 07.07.2014 - 16:35

İngiltere'de Çocuk İstismarı Skandalı Büyüyor

İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndaki 1980'li yıllarda siyasilerin ve ünlülerin karıştığı çocuk istismarı suçlamaları ile ilgili 100'den fazla dosyanın yok edildiği ortaya çıktı.

İngiliz basının yer alan haberlere göre, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda Margaret Thatcher hükümeti döneminde aralarında milletvekilleri ve ünlülerin de karıştığı iddia edilen çocuk istismarı suçu ile ilgili dosyaların yok edildiği veya kaybolduğu açıklandı.

Eski İngiltere İçişleri Bakanları'ndan Leon Brittan'ın 1967 yılında 19 yaşındaki bir genç kıza tacizde bulunduğu gerekçesiyle sorgulanmasının ardından eski bakanlardan Norman Tebbit, dün BBC'ye yaptığı açıklamada, 1980'li yıllarda çok sayıda siyasetçi ve ünlü ismin karıştığı çocuk istismarı ile dosyalarının siyasi bir şekilde üzerinin örtülmüş olabileceğini söyledi.

İddialar büyüyor

Independent gazetesinin haberine göre, eski İçişleri Bakanlarından Lord Brittan, geçtiğimiz ay 1967 yılında 19 yaşındaki bir üniversite öğrencisine tacizde bulunduğu gerekçesiyle göz altına alınarak sorgulandı.

Adı açıklanmayan kadının 2012 yılında yaptığı şikayet üzerine sorgulanan 74 yaşındaki Brittan'ın ise suçlamaları reddettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın buna benzer 114 dosyanın yok edildiği veya kaybedildiğini açıklamasını yapmasının ardından Margaret Thatcher döneminde bakanlık yapan Tebbit, bu tür konuların hükümet yapısına zarar vereceği gerekçesiyle konuşulmadığını ve üzerinin örtüldüğünü vurguladı. Tebbit, yaptığı açıklamada, siyasilerin de karıştığı pedofili ile ilgili şikayetlerin sisteme zarar verir endişesiyle kapatıldığını ve araştırılmadığını belirtti.

Eski Liberal Parti milletvekili Cyril Smith ile 1970'li yıllardaki BBC'nin ünlü sunucularından Jimmy Savile hakkındaki çocuk istismarı açığa çıkarılmasının ardından ülkede pedofili ile ilgili toplumsal olarak soruşturma baskısı da giderek büyüyor.

(DHA)

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/ingilter...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0